به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مظفر تاجی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: مشورت، یکی از ارکان مهم سلامت تصمیمگیریهاست و جامعهای که سنت مشورت در آن حاکم نیست، در تب و تاب خودمحوری میسوزد، ولی در جامعهای که در آن هم فکری و نظرخواهی، اصلی یقینی است و از اجزای ضروری حیات آن به شمار میآید، بهترین راه و کامل ترین مسیر در برابر افراد گشوده خواهد شد.
وی افزود: یکی از اصولی که قریب به اتفاق محققان اسلام، آن را از ارکان و پشتوانههای حکومت اسلامی دانستهاند اصل مشورت است و اصلی که حجم قابل توجهی از اهتمام و بحث این محققان را به خود اختصاص داده است.
امام جمعه چناران بیان داشت: شايد بتوان اصلىترين كاركرد شوراى اسلامى را از يك سو تربيت و آمادهسازى نيروهاى مستعد براى پذيرش مسؤوليتهاى اجرايى و مديرتى دانست و از سوى ديگر محلى براى تمرين مشاركت جمعى، تقويت خرد جمعى و تربيت و پرورش سياسى و اجتماعى به حساب آورد.
حجت الاسلام تاجی گفت: در يك نگاه كلى میتوان گفت چنانچه زيرساختهاى نرمافزارى و پشتيبانى فكرى لازم فراهم شود و مهم تر از آن، نگاه صحيح و واقعى به شوراها تحقق يابد، حضور حدود دويست هزار نفر از اعضاى اصلى و علىالبدل شوراهاى اسلامى مىتواند بستر تحقق كاركردهاى مذكور باشد.
وی تاکید کرد: همچنين شوراى شهر و روستا به شرط انجام وظيفه صحيح، مىتواند در اعتمادسازى بيشتر بين مردم و نظام و تقويت روزافزون اعتماد مردم به مسؤولان كمك کند و از طرفى ديگر مسؤولان را با ظرفيتهاى ناشناخته و جديد موجود در بين نيروهاى فرهيخته مردمى در سطح شهرها و روستاها آشنا و آگاه کند.
وی بااشاره به نقش شوراهادرتحقق شعارسال گفت: وجودسرمایه های عظیم فکری دراین مجموعه می تواند کمک شایانی به رشد واعتلای نظام اسلامی در تحقق سیاستهای کلان میکند.
وی افزود: شوراهاى اسلامى بهعنوان يك مجلس و پارلمان كوچك محلى با داشتن كميسيونهاى قوى و كارشناسى و صحن فعال و پويا میتواند آينه و بازتاب نگرشها و افكار و آراى مردم شهر و روستا بوده و در شفافسازى اطلاعات و اخبار موجود كمك شايانى را فراهم سازد.
وی ادامه داد: با نگاهى آينده نگرانه، حضور دويست هزار نفر اعضاى اصلى و علىالبدل براى چهار سال در شوراهاى اسلامى، بانك عظيم اطلاعات نيروهاى انسانى را در ابعاد مختلف فراهم مىآورد كه ذخيرهاى پايانناپذير را براى نظام تدارك میبيند.
نظر شما