به گزارش خبرنگار مهر، اتاق فکر آب استان، چهارشنبه شب با حضور مرتضی روزبه استاندار، منوچهر حبیبی معاون عمرانی استاندار، داود محمدی و رجب رحمانی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از متخصصان، نخبگان و پیش کسوتان آب و مدیران شرکتهای آب منطقه ای، آبفا و آبفار در سالن جلسات استانداری قزوین تشکیل شد.
مرتضی روزبه در این جلسه گفت: موضوع آب امروز دیگر بسیاری از کشورها را درگیر کرده و مشکلات و چالش های این حوزه مختص ایران و استان ما نیست و به مسئله ای فراگیر تبدیل شده که مدیریت منابع آبی را به یک چالش جدی تبدیل کرده است.
وی افزود: ما در استان بدنبال یک تدبیری هستیم تا در کنار دستگاههای اجرایی یک گروه متخصص، کارآمد و خوش فکر و با تجربه دیدگاههای کارشناسی خود را مطرح کنند و با تعصب علمی و کارشناسی کمک کنند تا از بحران خارج شویم.
استاندار بیان کرد: از کارشناسان دلسوز انتظار داریم در این جلسات برای خوشایند وزیر، استاندار و مدیران صحبت نکنند بلکه چالش ها و مشکلات را مطرح کنند و اگر کسی توجه نکرد خودش مسئول است زیرا تجربه نشان داده هرجا که کارشناسان متعهد با ایده و راهکار وارد کار شده اند موفق بوده ایم و امروز دیگر وقت تعریف و تمجید نیست.
مشکل آب با مدیحه سرایی حل نمی شود تدبیر می خواهد
روزبه بیان کرد: مشکل آب با مدیحه سرایی و شعار و حرف حل نمی شود بلکه تدلیر و برنامه، علم و تخصص می خواهد و این جلسه باید مستمر باشد و توسط افراد غیر دولتی و خود کارشناسان بخش خصوصی اداره شود تا موضوع فرا استانی مورد بررسی قرار گیرد.
وی اظهارداشت: خوشبختانه در این جلسه بر خلاف نشست های تکراری دولتی حرف های جدید و غیر کلیشه ای مطرح شد که مدیران را متوجه می کند کجا هستند و چه مشکلاتی دارند تا بدون از دست دادن زمان کاری کنیم تا آیندگان ما را مذمت نکنند.
استاندار قزوین یادآورشد: باید امروز بر روی موضوع آب تمرکز داشته باشیم زیرا این ماده جایگیزن ندارد لذا آمادگی کامل د اریم با ارائه طرح و برنامه نیمی از منابع مالی استان را در زمینه آب سرمایه گذاریم کنیم تا مشکل آب استان را حل کنیم.
روزبه تصریح کرد: کارشناسان در حوزه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی هم لازم است ایده های نو بدهند تا برای بهینه سازی مصرف هم الگوی مناسبی بدهیم.
وی بیان کرد: اصلاح الگوی کشت از دیگر مسائل مهم این حوزه است که از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان انتظار داریم با در نظر گرفتن منابع آبی استان الگوی کشتی متناسب با نیاز استان و منابع آبی منطقه ارائه کنند و به جای محصولات پرآب مانند هندوانه، خربزه، چغندر و گوجه به توسعه انگور و پسته فکر کنند.
در این نشست ضمن تشریح وضعیت بحرانی دشت قزوین راههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای خروج از چالش آبی استان توسط کارشناسان مطرح شد.
نظر شما