فرانتس هولر شاعر و نویسنده ارتریشی که در نخستین تجربه سفرش به ایران، میهمان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز شده بود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با اینکه اولین تجربه حضورم در نمایشگاه کتاب تهران را از سر می گذارنم اما این نمایشگاه برایم بسیار پر شور و هیجان آمد. برایم جالب است که به تک تک این غرفه ها به ویژه آنها که در خیابان برپا شده سر بزنم و از آنها دیدن کنم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد آشناییش با ادبیات فارسی اظهار داشت: مثل بسیاری از ایرانی ها من هم با حافظ آشنا هستم و آثار گوته را نیز که با الهام از حافظ نوشته شده است خوانده ام. از نویسندگان جدید تر ایرانی نیز نام محمود دولت آبادی را شندیم و کارهایش که به طور عمده جنبه ای تاریخی هم دارد می شناسم و نیز نویسنده ای به نام فتانه حاج سید جوادی.
هولر در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد مجموعه داستان غافلگیری در پاریس وی که از سوی نشر ایرانبان در نمایشگاه کتاب رونمایی شده است گفت: همه از من در مور این داستانها این سوال را می پرسند که بر مبنای واقعیت شکل گرفته است یا نه؟ پاسخ من این است که هر دوی اینها در داستان هایم هست اما به طور مشخص و در مورد داستان «غافلگیری در پاریس» باید بگویم که من پرنسس دایانا را هرگز ندیده ام و این داستان که با محوریت ایشان نوشته شده است کاملا تخیلی است.
هولر افزود: برای من واقعیت هم پای تخیل دارای ارزش است ولی خب بگذارید اعتراف کنم که تا واقعیتی را نبینم بر اساسش فانتزی نمی نویسم.
هولر همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چقدر بر مبنای حقایق زیستی سیاسی و اجتماعی پیرامون خود داستان می نویسد نیز گفت: داستان های من آمیزه ای است از هر آنچه که پیرامون ما هست. همه چیزهایی که شاید به سادگی نشود دیدشان اما وجود دارند.
این شاعر و نویسنده سوئیسی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آخرین حقیقتی که در زندگی با آن روبرو شده است نیز گفت: به تازگی متوجه شدم که سیاست سعی دارد تا ما را آرام نگاه دارد تا جهان آرام آرام نابود شود. به عبارت ساده تر سیاست ما را آارم می کند تا نابودی جهان ساده تر رخ دهد!
یادآوری می شود از هولر مجموعه داستان یک جفت چکمه برای هزار پا با ترجمه علی عبدالهی نیز توسط نشر آموت منتشر شده است.
نظر شما