به گزارش خبرنگار مهر، آب یکی از نعمات بزرگ پروردگار و منشاء حیات و سرآغاز زندگی موجودات زنده است. میزان مصرف سرانه آب در اجتماعات مختلف متفاوت بوده و با فرهنگ و ارتقای سطح بهداشت جوامع ارتباط مستقیم دارد و هرچه سطح فرهنگ و بهداشت بالاتر باشد نیاز به آب و مصرف آن نیز افزایش می یابد. با کاهش سطح آبهای زیرزمینی و پایین آمدن کیفیت آب در استان سمنان و در نتیجه بالا رفتن دغدغه استفاده از آب سالم در میان شهروندان، استفاده از دستگاه های تصفیه آب مدتی است در این استان رایج شده است.
درباره این دستگاه ها حرف های ضد و نقیض زیادی وجود دارد و بعضی از کارشناسان استفاده از این دستگاه ها را در تهیه آب سالم مفید می دادنند و در مقابل برخی کارشناسان نتایج تحقیقات از آب شیرین کن های خانگی نگران کننده را نگران کننده اعلام می کنند.
خرید دستگاه تصفیه آب برای منازل مسکونی باید با اطلاعات کافی انجام شود، دستگاه تصفیه آب خانگی مناسب باید باکیفیت، بهداشتی و استاندارد باشد. انتخاب چنین دستگاهی، تابع نکات ریز و درشت بسیاری است که خریداران قبل از خرید باید به این نکات توجه ویژه ای داشته باشند.
مدیر کنترل کیفیت بهداشت آب، شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه حدود 9 واحد آب شیرین کن در نقاط روستایی و شهری استان با ظرفیت تقریبی 125متر مکعب در روز مستقر هستند ابراز داشت: از تعداد آب شیرین کن های خانگی آماری در دست نیست اما بر اساس شواهد و قراین موجود حدود 15 درصد خانوارها در استان دستگاه آب شیرین کن دارند یا آب این دستگاه ها را در اختیار بستگان درجه اول و همسایگان قرار می دهند که با احتساب این نکته درصد استفاده کنندگان از آب دستگاه تصفیه خانگی نیز بالاتر می رود.
ابراهیم شاه منصوریان با بیان این مطلب که در استان سمنان به ترتیب گرمسار، دامغان، سمنان و شاهرود به ترتیب بیشترین تا کمترین درصد استفاده از دستگاه های آب شیرین کن را دارند اظهار داشت: گرچه بدن انسان بعضی از املاح و عناصر و مواد معدنی را از طریق دیگر مثلا مواد غذایی و ... دریافت می کند اما سهولت جذب از طریق آب بسیار قابل توجه است لذا باید آبی بنوشیم که حداقل های مورد نیاز بدن را داشته و گوارا باشد.
آب سمنان در ردیف بهترین آب های آشامیدنی کشور است
مدیر کنترل و کیفیت بهداشت آب شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با بیان این مطلب که بر اساس استانداردهای لازم، آب شبکه شهری سمنان در ردیف یکی از بهترین آب های حاضر ایران است گفت: متاسفانه با عبور این آب از دستگاههای تصفیه خانگی کیفیت آب خروجی با کیفیت بسیار بد به لحاظ کاهش املاح مفید و ضروری ولی تنها با شفافیت و زلالیت بسیار بالا به دست مصرف کننده می رسد.
شاه منصوریان با تاکید بر اینکه نتایج تحقیقات یک ساله از آب شیرین کن های خانگی وضعیت نسبتا نگران کننده ای را نشان می دهد افزود: این دستگاهها علاوه بر کاهش املاح شیمیایی مفید آب شهری، متاسفانه به دلیل عدم بهر برداری درست و اصولی و عدم کنترل دائمی و به موقع و راکد بودن آب در دستگاه به مدت طولانی، باعث ایجاد محیط مناسب برای رشد میکرو ارگانیسم هایی نظیر باکتری و ویرو س ها می شوند.
وی با یادآوری این مطلب که تبعات این عوامل سریعا دیده نمی شود اما در کوتاه مدت برای بیماران و دراز مدت باعث کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها می شود خاطرنشان کرد: موارد استثنایی و خاص که به دستور پزشک و یا بر هردلیل ممکن، بعضی از افراد باید از آب شیرین کن استفاده کنند از بحث ما خارج است.
آب سخت بیش از حد مجاز املاح کلسیم و منیزیم دارد
رئیس درمانگاه حکیم آریا سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این مطلب که آب یکی از نعمات بزرگ پروردگار و منشاء حیات و سرآغاز زندگی موجودات زنده است تصریح کرد: میزان مصرف سرانه آب در اجتماعات مختلف متفاوت بوده و با فرهنگ و ارتقای سطح بهداشت جوامع ارتباط مستقیم دارد و هرچه سطح فرهنگ و بهداشت بالاتر باشد نیاز به آب و مصرف آن نیز افزایش می یابد.
ماشاء الله نظری با بیان این مطلب که میزان متوسط مصرف آب برای آشامیدن هر فرد 2-1 لیتر در روز است که باید مطبوع و عاری از هرگونه آلودگی باشد عنوان کرد: آب سالم باید آلوده به عوامل بیماری زا ومزاحم نباشد، عاری از مواد مسموم کننده بوده و مواد معدنی و آلی موجود در آن برای مصرف کننده زیان آور نباشد هر چند که آب صد در صد طبیعی یافت نمی شود و هر آبی ممکن است ناخالصی و آلودگی های خاص خود را داشته باشد.
وی ترکیبات شیمیایی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم، فلوئور، آهن، سولفاتها، بی کربناتها، نیتراتها و نیتريتها، مواد معلق غیر زنده مانند ذرات رس، ماسه های ریز، Co2 گازهایی نظیر هیدروژن سولفره، ازت و اکسیژن و مواد معلق زنده مانند باکتری ها، قارچ ها، جلبکها، انگل ها و ویروس ها را از ناخالصی ها و آلودگی متداول آب برشمرد و اذعان داشت: به وجود بیش از حد مجاز املاح کلسیم و منیزیم و گاهی آهن و مس در آب اصطلاحا سختی آب گفته می شود.
آلاینده ای که باتصفیه خانه های معمولی قابل تصفیه نیست
این پزشک با تاکید بر اینکه هیچ آبی را نمی توان قبل از تصفیه یا اطمینان از سالم بودن آن مصرف کرد ابراز داشت: جداکردن مواد شناور و معلق در آب، عاری کردن آب از عوامل بیماریزا، برطرف کردن رنگ، بو، طعم نامطبوع آب تا آنجا که مورد قبول مصرف کننده باشد از مهمترین اهداف برای تصفیه آب است.
نظری با یادآوری این مطلب که جوشاندن و استفاده از دستگاه های تصفیه کننده خانگی، نیترات آب را از بین نمی برد اظهار داشت: نصب دستگاه های تصفیه آب در خانه خطر ابتلا به بیماریهای پوستی را کاهش می دهد و می توان خطر ابتلا به بیماری اگزوما را در کودکان کاهش داد چرا که نیترات عامل اصلی اختلال در فرآیند اکسیژن رسانی به سلول های بدن است و برای کودکان و زنان باردار عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
وی با اشاره به این که نیترات از آلاینده های محلول در آب است که توسط تصفیه خانه های معمولی و یا با کلرزنی قابل تصفیه نیست ادامه داد: یکی از بهترین روشهای تصفیه نیترات، روش اسمز معکوس است.
دستگاه های تصفیه آب خانگی با فناوری اسمز معکوس نیترات باقیمانده آب را از بین می برند
رئیس درمانگاه حکیم آریا سمنان با بیان اینکه دستگاه های تصفیه آب خانگی که در آشپزخانه منازل نصب می شوند، لحظه مصرف تمامی آلاینده های محلول در آب نظیر کلر را تا 90 درصد خالص می کنند بیان داشت: این دستگاه ها با استفاده از فناوری اسمز معکوس باقیمانده نیترات، سموم و حشره کش ها، آرسنیک، سرب و ... را از آب جدا کرده و با کاهش سختی، آب سالم و گوارا در اختیار خانواده ها قرار می دهد.
نظری با تاکید بر اینکه استفاده از این دستگاه ها سبب کاهش طعم و مزه نامطبوع آب های سطحی و زیر زمینی شده و استفاده از آب را به عنوان یک ماده مورد نیاز حیاتی برای بدن تسهیل و اشتیاق فرد را برای مصرف آن زیاد می کند افزود: در مناطقی که میزان سختی آب آن بسیار زیاد است مانند استان های قم، سمنان، شهرهای کویری و استان های جنوبی کشور که مجبورند از آب دریا برای مصارف شرب استفاده کنند این دستگاه با کاهش سختی آب سبب تولید آب مطبوع و قابل شرب برای افراد می شوند.
وی در دسترس بودن آب سالم را از دیگر مزایای این دستگاه بر شمرد و خاطر نشان کرد: استفاده از این دستگاه ها در مناطق کویری علاوه بر تولید آب سالم و قابل شرب از نظر اقتصادی نیز مرقون به صرفه است.
با بیشتر شدن دغدغه استفاده از آب سالم در سمنان، استفاده از دستگاه های تصفیه آب مدتی است در این استان رایج شده، که در این بین یک مخترع سمنانی توانست اولین دستگاه تصفیه آب خانگی بدون موتور را با عمری تقریبا چهار برابر دستگاه های موجود تولید کند.
عقیل امانی اولین تولید کننده دستگاه تصفیه آب خانگی با سیستم معکوس است که موفق به اختراع دستگاهی شده که به جای موتور با انرژی آب کار می کند و عمر آن تقریبا چهار برابر دستگاه های موجود در بازار است.
با توجه به اهمیت آب در زندگی انسان و بالا بودن میزان سختی و املاح آب در شهرستان سمنان شاید این اختراع با طول عمر بالای خود بتواند اندکی از دغدغه های مردم را برای استفاده از آبی گوارا و زلال فراهم آورد.
دستگاهی که می تواند آب سالم را از دل خاک جدا کند
امانی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه دستگاهش می توان آب سالم را از دل خاک جدا کند گفت: این آب شیرین کن حدود 90 درصد ذرات محلول در آب از جمله نمک، گچ، آهک، ویروس، میکروب و ... را جداسازی می کند.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه اختراعی او می تواند آب را کلر زدایی کند افزود: آب سمنان گچ و نمک زیادی دارد و این دستگاه می تواند در بالا بردن کیفیت این نوع آب برای مصارف خانگی و نوشیدن بسیار مناسب باشد.
این مخترع سمنانی خاطر نشان کرد: دستگاه های تصفیه آبی که با موتور، پمپ و سوئیچ کار می کنند میانگین عمر مفید آن ها پنج سال است اما این دستگاه چون با انرژی خود آب کار می کند میانگین عمر مفیدی معادل 20 سال یعنی چهار برابر بیشتر از دستگاه های موجود دارد.
وی با اشاره به اینکه حداقل فشار لازم برای راه اندازی این دستگاه ها 5psi است عنوان کرد: چون آب در این دستگاه بطور اتوماتیک و بصورت مکانیکی در منبع ذخیره می شود امکان دسترسی به آب تصفیه در شرایطی که آب شهر ضعیف و قطع شده وجود دارد.
.................................
گزارش از اعظم سالار
نظر شما