به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مظفر تاجي در خطبههاي اين هفته جمعه چناران گفت: چون در تمام شئون زندگى، ريشه كرده، نمىتوان تعريف كاملى از فرهنگ، ارائه داد، فرهنگ، آشنايى با بهترين چيزهاى جهان است و مردم براى رسيدن به مشكلات و مسائل مربوط به آن، فرهنگ را حفظ مى كنند.
خطیب جمعه چناران افزود: حضرت آيت الله خامنهاى، فرهنگ را ذهنيات، انديشه، ايمانها، باورها و سنتها و آداب و ذخيره هاى فكرى و ذهنى میدانند.
حجت الاسلام تاجی گفت: فرهنگ مجموعه آداب، رسوم و سنتى است كه از گذشتگان به نسلهاى بعدى منتقل میشود و حركات و رفتارها و باورهاى ذهنى فرد و جامعه را در همه زمينه ها، شكل میدهد.
وي بيان کرد: استاد مطهرى میگويد اگر فرهنگى از انگيزههاى ويژه، برخوردار باشد، جهت حركت مخصوص به خود داشته باشد، آهنگ حركتش با آهنگ حركت ديگر فرهنگها فرق كند و عناصر ويژه و برجستهاى وارد كند، دليل بر اين است كه آن فرهنگ اصالت و شخصيت دارد.
خطیب جمعه چناران گفت: معلمان در عرصه فرهنگ سازى عناصر بى بديلى هستند كه ارزش خود را به همين جايگاه تأثيرگذار مديونند و مطهرى معلمى بود كه اين جايگاه و نقش عميق آنرا با تمام وجود درك كرده و به تمامى لوازم آن مسلح و ملتزم بود و به حق روز شهادتش به نام روز معلم ناميده شد.
حجت الاسلام تاجی افزود: استاد مطهرى نه تنها فرهنگسازى بود كه دين شناسى و تمدن آفرينى ديروز جهان اسلام و ايران به او نياز داشت، كه تمدن سازى و توسعه فرهنگى امروز ما نيز به او نياز مبرم و بلا منازع دارد.
وی با اشاره به حلول ماه رجب و توصیه به استفاده و بهره برداری از این ایام گفت: بايد فرصت طلايى بهار معنويت يعنى سه ماه رجب و شعبان و رمضان را مغتنم شمرد و از فيوضات و جاذبههاى معنوى آن بهخوبى بهره گرفت.
خطیب جمعه چناران اظهار کرد: ماه رجب ماه تخليه درون از عشقها و علائق شيطانى و بريدن از هر آنچه كه رنگ غيرخدايى دارد، ماه زدودن زنگارها از خانه دل و خار و خاشاك از سرزمين نفس و ماه درمان دردهاى روحى و فكرى و عاطفى و معنوى است، ماه استغفار و اشك و انابه به درگاه ربوبى و ماه برداشتن موانع رشد از سر راه است.
حجت الاسلام تاجی افزود: ماه شعبان، ماه تحليه و زينت دادن نفس و درون با ذكر خدا و اولياء خداست، ماه آشتى با همه خوبيها، ماه چشيدن شيرينى ذكر و دعا و توسل و مناجات است، ماه وصل شدن به كانون امامت و ولايت و ماه انس گرفتن با مكتب و اخلاق مهدوى(عج) و بالاخره ماه صلوات بر محمد و آل محمد است.
وي گفت: بدين سان است كه آدمى خود را براى پروازى از سنخ عروج به افلاك در ماه مبارك رمضان آماده میکند چه آنكه ماه مبارك رمضان، ماه آسمانى شدن و ماه حضور در محضر دوست است، ماه رسيدن به مقام قرب و وصل الهى، ماه جرعه نوشى از زلال گواراى عبوديت خالصانه است.
خطیب جمعه چناران اظهار کرد: حال كه جامعه ما در حوزه جنگ نرم مورد هجمههاى كور و بیرحمانه دشمنان است و برخى نيز از سر غفلت و جهل و بیظرفيتى با حريم شكنى و بی فرهنگى آتشبيار آنان شدهاند و از همه طرف دين و اخلاق و تربيت و ادب و سبك زندگى معنوى تودههاى مردم به ويژه جوانان، سيبل اصلى تيرهاى زهرآگين ضدارزشى و ضدفرهنگى معاندان قرار گرفته است، بر همه ماست در آستانه بهار معنويت، با عزم ملى و مديريتى جهادى، انقلاب و نهضتى ديگر تدارك ببينيم.
امام جمعه چناران گفت: نهضتى از سنخ معنويت، نهضتى با سلاح قرآن و عترت، نهضتى با ابزار استغفار و توبه و انابه، نهضتى با ابزار روشنگرى و بصيرت، نهضتى با جذبه ذكر و دعا و مناجات و ارتباط با خدا، نهضتى كه تنها چاره ناهنجارىهاى فرهنگى و اجتماعى باشد و اين مهم ميسر نخواهد شد مگر با عزم و ارادهاى ملى!
وی بااشاره به سالروز تشكيل بسيج سازندگى گفت: انقلاب اسلامى در حوزه سازندگى و عمران كشور با وجود تمامى مشكلات و موانعى كه با آن مواجه بوده است، دستاوردهاى شگرفى به همراه داشته است كه میتوان شاخصه محورى آنرا در گامنهادن در مسير استقلال، قطع وابستگى و تكيه بر توانمندىهاى خود و باور به ايجاد تحول و پيشرفت دانست.
وي افزود: در شرايطى كه اقتصاد كشور در رژيم ستم شاهى كاملاً وابسته به غرب و قدرتهاى بزرگ بود و وابستگى شديدى به نفت داشت، پس از پيروزى انقلاب اسلامى، سياست كشور به سوى استقلال و كاهش وابستگى به نفت و فروش ضابطه مند آن در چارچوب منافع كشور متمايل شد.
وي گفت: بخش عمده اين دستاوردها در گرو مديريت جهادى مديرانى بوده است كه با استفاده از تجربيات دوران دفاع مقدس به توسعه و پيشرفت كشور همت گماردند.
امام جمعه چناران گفت: پس از پيروزى انقلاب با وجود تحميل جنگ هشت ساله كه به شهرها و صنايع كشور زيانهاى مالى عظيمى وارد ساخت و نيز افزايش بى رويه جمعيت، گامهاى بزرگى در راه دستيابى به اهداف اقتصادى مطلوب برداشته شد كه از جمله آنها میتوان به ايجاد سدها و مهار آبها، گسترش صنايع مادر، حركت در جهت خودكفايى در محصولات كشاورزى و كالاهاى ضرورى، صنايع دفاعى و... اشاره كرد.
حجت الاسلام تاجی افزود: نكته كليدى آن است كه هرجا با تكيه بر مديريت جهادى گام نهاديم، اين پيشرفتها سريعتر و شگرفتر بوده به گونهاى كه میتوان يكى از بزرگترين دستاوردهاى كشور را استقلال در سازندگى كشور دانست.
وی گفت: در اين ميان جا دارد نيم نگاهى به فعاليتهاى سازندگى يكى از دستگاههايى كه با بهرمندى از تجربيات دفاع مقدس، نقش بیبديلى در سازندگى و پيشرفت كشور داشته يعنى قرارگاه سازندگى خاتم الانبيا سپاه پاسداران انقلاب اسلامى داشته باشيم.
امام جمعه چناران بيان کرد: يكى از رسالتهاى اين قرارگاه، الگوسازى براى ارزشهاى اسلامى و انقلابى در عرصه هاى سازندگى با توسعه فرهنگ و تفكر بسيجى است، يعنى اين نيروهاى سپاهى و بسيجى فقط در زمان جنگ به درد نمىخورند بلكه در زمان سازندگى هم از اين نيروى جوان، با اعتقاد، با فكر، با آن روحيه بسيجى كه در بعضى از اين پروژهها واقعا سه شيفته كار كردند.
حجت الاسلام تاجی افزود: اميد است الگوى مديريت جهادى بهعنوان يك نسخه شفابخش توسط مديران كشور به ويژه در بخشهاى اجرايى مورد توجه بيشتر قرار گيرد تا شاهد جهش هاى بيشتر در سازندگى كشور باشيم.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات در عراق، افغانستان و سوریه گفت: برگزاری این انتخابات از یک سو به دلیل وجود جریانهای اسلامی و انقلابی در این کشورها بسیار با اهمیت است و از سوی دیگربه دلیل موقعیت خاص این کشورهاست، زیرا عراق و افغانستان همسایگان کشور ما به شمار میآیند و از این منظر رویدادهای این دو کشور با اهمیت تلقی میشود و سوریه نیز با توجه به اینکه در خط مقدم جبهه مقاومت قرار دارد برای جمهوری اسلامی حائز اهمیت است.
خطیب جمعه چناران تصريح كرد: برگزاری این انتخابات بدون حضور و دخالت نظامیان خارجی نشان داد که کشورهای منطقه بدون حضور بیگانگان می توانند برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند.
نظر شما