۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

حجت الاسلام قطبی تاکید کرد:

لزوم شناسایی موسیقی های فاخر محلی و مقامی اصفهان

لزوم شناسایی موسیقی های فاخر محلی و مقامی اصفهان

اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بر لزوم شناسایی موسیقی های فاخر محلی و مقامی اصفهان تاکید کرد.

حجت الاسلام محمد قطبی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم احیاء و باز آفرینی موسیقی های محلی و منطقه ای اصفهان اظهار داشت: اصفهان نیز همانند آذری زبان ها و منطقه خراسان جنوبی دارای موسیقی های اصیل سنتی است که گستره وسیعی از آوازِ در حین کار تا موسیقی خاص زمان دروی محصولات کشاورزی، آبیاری مزارع و حتی سحری خوانی را شامل می شود و از این ابعادِموسیقی در دنیای کنونی غفلت شده است.

وی افزود: نباید دیدگاه خود درباره موسیقی فاخر ایرانی را به برگزاری کنسرت ها محدود کنیم چراکه این مرحله آخرین گام تلاش در زمینه استفاده از موسیقی برای رسیدن به اهداف مختلف در جامعه است.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به لزوم تجسس تیم های تخصصی در زمینه شناسایی موسیقی های فاخر و مقامی در نقاط مختلف کشور بیان داشت: در تمام دنیا موسیقی زمینه های تخصصی خود را پیدا کرده است به گونه ای که حتی رانندگی در سراشیبی، سرپایینی، محیط بارانی، بیابانی با کوهستان متفاوت است چرا که در هرکدام ازاین زمان ها و مکان ها ذهن آمادگی دریافت نت های متفاوتی را دارد.

وی با اشاره به اینکه  تدارک موسیقی تخصصی برای کارهایی که به طور معمول بانوان  به آن می پردازند ضروری است، گفت: بانویی که در محیط خانه کار می کند نیز نیاز به موسیقی تخصصی دارد تا ریتم ذهنی فرد برای کار مورد نظر از هر نوعی تامین شود و این زمینه هایی ست که از آن غفلت کرده ایم.

قطبی با اشاره به موسیقی انتهایی سریال مختارنامه به عنوان شاهکاری در عرصه موسیقی بیان داشت: این لالایی حدود 20 سال پیش در یکی از شهرهای جنوبی کشور خوانده شده و جزو جشنواره های محلی آن زمان بوده است.

وی اضافه کرد: خودم به تنهایی 28 قطعه لالایی مختلف در اصفهان پیدا کردم که مطمئنا از این تعداد بیشتر است بنابراین ضروری است که خود بانوان برای تولید موسیقی ویژه خود وارد عرصه شوند.


مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: امیدواریم با برگزاری جشنواره موسیقی های سنتی و حماسی که در طی ماه های آینده کلید می خورد شاهد جمع آوری، باز تولید و احیای بسیاری از موسیقی های محلی اصفهان باشیم و این جشنواره آغازکننده راهی باشد تا به تولید و حفظ موسیقی های سنتی اهمیت بیشتری داده و  در این راستا گام های موثری برداریم.

کد خبر 2283546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha