به گزارش خبرنگار مهر، جاسم جادري پيش از ظهر شنبه در نخستين نشست اتحاديه بين المللي تجار و بازرگانان جهان اسلام در جزيره كيش، عنوان كرد: دريافت تسهيلات از بانك توسعه اسلامي براي ايجاد سد از جمله سد شميل و نيان و نيز ساير سدهاي در دست اجرا در استان هرمزگان نشانه آن است كه حركت آغازين براي گسترش روابط فراتر از روابط سياسي آغاز شده و الگوي جمهوري اسلامي ايران در هرمزگان مي تواند الگوي مناسبي باشد.
وي در ادامه تصريح كرد: تجار هرمزگان از ديرباز و صدها سال پيش كالاهاي ايراني را به كشورهاي حوزه خليج فارس و كشورهاي مسلمان حوزه اقيانوس هند حمل مي كرده اند و متاع ساخته شده آنان را به ايران انتقال مي داده اند و كالاهاي شناورها و ملوانان و تجار ما خود علاوه بر سفير تجاري مصرف اسلامي و ترويج كننده آن نيز بوده اند.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه بسياري از كشورها از قبل تجارت و ورود تجار مسلمان به اسلام شده اند، ادامه داد: در حال حاضر نيز سرمايه تجار مسلمان با رشد اقتصادي كشورهاي اسلامي، رفع بيكاري و بهبود زندگي مسلمانان مي باشد. اگر اين سرمايه ها در كنار هم قرار گيرد و بتواند هم افزايي كند مي تواند عزت و اقتدار اسلام را در دنياي كنوني احيا و ارتقا دهد.
جادري گفت: از طرفي با الگوسازي حكمراني اقتصادي خوب، الگوي راستين بايد اسلام باشد، فقر را با سرمايه گذاري سرمايه گذاران مسلمان در كشورهاي نيازمند سرمايه مهار كرد و اگر فقر به در ايمان وارد مي گردد پس بياييم راهبردهاي همكاري را ترسيم كرده و در اين همايش اين راهبردها را اجرايي و عملياتي كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به شاخص هاي مرتبط با تجارت و بازرگاني در استان هرمزگان اشاره كرد و بيان داشت: گمركات استان هرمزگان با 60 درصد ترانزيت رتبه نخست كشور را دارند و همچنين بيش از 63 درصد درآمدهاي وصولي كل گمركات كشور مربوط به استان هرمزگان است.
استاندار هرمزگان اضافه كرد: ميزان تخليه و بارگيري كالا در بنادر استان هرمزگان طي سال 92 معادل 99 و نيم ميليون تن بوده و ورود و خروج 60 هزار شناور در بنادر استان هرمزگان به ثبت رسيده است.
جادري گفت: در حال حاضر شبكه ريلي استان هرمزگان توان حمل و نقل 14 ميليون تن كالا را دارد كه اين رقم تا 40 ميليون تن قابل افزايش است.
وي در ادامه با بيان سياست ها و استعدادهاي استان در زمينه سرمايه گذاري، عنوان كرد: امنيت، احساس و عامل اصلي سرمايه گذاري است و همانگونه كه براي احداث صنعت و هر واحد توليدي ، نياز به منابع انساني و مادي و نيروي كار و مديريت مي باشد همه اينها بدون امنيت ، معنا پيدا نمي كنند.
استاندار هرمزگان خاطرنشان كرد: در جهت اجراي سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري مبني بر ايجاد امنيت، با حذف قوانين دست و پا گير و تسهيل قوانين، استان هرمزگان و ايران اسلامي امروز امن ترين مكان براي سرمايه گذاري است و امروز از با ثبات ترين كشورهاي دنيا ايران است.
جادري با اشاره به زير ساختهاي استان هرمزگان، افزود: مناطق ويژه صنعتي استان عموما و از جمله منطقه ويژه اقتصادي بندرعباس خصوصا با 5000 هكتار زمين با امكانات آب، برق، گاز و استقرار پالايشگاه كه روزانه 45 ميليون ليتر بنزين و نفت توليد مي كند بعلاوه پالايشگاه در دست احداث ستاره خليج فارس ، تامين كننده سوخت فسيلي مورد نياز صنايع خواهد بود و هم اكنون 25000 كارگر در منطقه ويژه و در صنايع آلومنيوم ، فولاد پالايشگاه شاغل هستند كه بنزين مصرفي 4 استان جنوبي كشور با استاندارد جهاني در اين پالايشگاه توليد مي شود.
وي اظهار داشت: استان هرمزگان با دارا بون هشت فرودگاه كه چهار فرودگاه بين المللي هستند و 1000 كيلومتر سواحل خليج فارس و درياي عمان ، اتوبان تهران – بندرعباس با تردد روزانه 10 هزار كاميون تريلر ، راه آهن بندرشهيدرجايي و بيش از 20 گمرك تجاري و صيادي و خطوط كشتيراني ارتباط استان را با داخل و خارج برقرار ساخته اند.
استاندار هرمزگان در ادامه گفت: وجود صيفي جات و ميوه هاي گرمسيري ، انبه ، موز، ليموترش و مركبات كه تامين كننده مصرف داخل و نياز بازارهاي كشورهاي همسايه هستند. از زمينه هاي مستعد سرمايه گذاري در هرمزگان است و خرماي بي نظير پيارم حاجي آباد فقط در اين استان توليد مي شود و همچنين نارنگي سياهو كه شهرت منطقه اي دارد و مناسب ترين زمينه سرمايه گذاري در بسته بندي ،دانه بندي و صنايع تبديلي كشاورزي هستند.
جادري با بيان اينكه در بخش معادن وجود معدن كروميت ، سنگ آهن ، سنگ هاي تزئيني و كاني هاي غير فلزي بخصوص گچ و آهك بستر مناسب سرمايه گذاري در بخش صنايع معدني هرمزگان است، تصريح كرد: همجواري استان با منطقه اقتصادي پارس جنوبي و نزديكي پالايشگاه هاي استان به مناطق اقتصادي موجود و خط لوله گاز استان هرمزگان را مستعدترين نقطه جهت احداث مجتمع هاي پتروشيمي و صنايع پايين دستي نموده است.
وي اضافه كرد: ايجاد منطقه ويژه اقتصادي جاسك در سفر رئيس جمهور به استان مورد تاكيد بوده و با جديت در دستور كار استان مي باشد و زيرساخت هاي آن در حال آماده سازي است.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه محور مهم توسعه و سرمايه گذاري استان فولاد است، ادامه داد: براساس سياست هاي دولت، ظرفيت فولاد استان بايد از دو ميليون تن به 10 ميليون تن برسد كه با جديت در حال پيگيري است.
جادري يادآور شد: علاوه بر اين موارد در زمينه گردشگري، تورهاي دريايي، هتل، خدمات بندري، شيلات و آبزي پروري و بهره برداري از آب دريا جهت صنايع و آب شرب در زمينه هاي مختلف، ديگر ظرفيت هاي سرمايه گذاري استان مي باشد كه ضمن دعوت از سرمايه گذاران براي بازديد از امكانات استان هرمزگان و مشاهده صنايع پررونق موجود تا استعدادهاي استان را ارزيابي و در جهت همكاري كشورهاي اسلامي و تامين نياز مسلمانان توسط مسلمانان در ميدان سخت مبارزه با قدرت هاي بزرگ اقتصادي، عظمت اسلام را به دنيا معرفي كنيم.
وي در پايان سخنان خود بيان داشت: آرزوي توفيق امت مسلمان و تحكيم پيوند برادري و دوستي و حفظ وحدت جهان اسلام و اتحاد كشورهاي اسلامي را دارم.
شايان ذكر است؛ نخستین نشست اتحادیه بین المللی تجار و بازرگانان جهان اسلام شنبه درمرکز همایش های بین المللی کیش آغاز شد که تا یکشنبه ادامه دارد.
آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مهندس اكبر تركان مشاور رئيس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور از ديگر سخنرانان اين همايش بوده اند.
معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشورمان در عرصه بین المللی و فراهم شدن زمینه جذب سرمایه گذاران خارجی و تحقق عینی تقریب مذاهب اسلامی از مهم ترین اهداف برگزاری این نشست است.
نظر شما