۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۶:۵۳

گزارش مهر/

تنوع تولیدات وطنی بازار کالای خارجی را از سکه می اندازد/ تب چشم و هم چشمی برای خرید "برند"

تنوع تولیدات وطنی بازار کالای خارجی را از سکه می اندازد/ تب چشم و هم چشمی برای خرید "برند"

مشهد – خبرگزاری مهر: سالهاست که تب تند خرید کالاهای بیگانه نفس بازار کالاهای داخلی مشهد را تنگ کرده و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و اهالی فن تولید کالای وطنی متنوع و ترغیب تولیدگر داخلی؛ بازار لوازم خارجی به ویژه کالای چینی و "برند" را از سکه می اندازد.

به گزارش خبرنگار مهر، واردات بی رویه و تب خرید کالاهای برند سالهاست که تیشه ای بر ریشه تولیدات وطنی مشهد وارد آورده و از هر کالایی که فکرش را بکنیم نمونه و مشابه خارجی آن به ما چشمک می زند؛ حال سوال اینجاست که آیا این همه واردات چرا در زمانی که مسئولان اعلام می کنند باید به تولیدات وطنی اهمیت داد وارد بازارهای داخلی شده است.

واسطه ها برای حفظ منافع خود اجازه فعالیت به تولید کننده داخلی نمی دهند

به سراغ یکی از تولید کنندگان پوشاک می روم تا پاسخ این سوال را جویا شوم. او می گوید: تب خرید برند هیچ گاه از تاب نمی افتد زیرا بسیاری از واسطه ها برای حفظ منافع خود اجازه فعالیت به تولید کننده داخلی نمی دهند.

سهراب نعیمی عنوان می کند: تب خرید برند همواره به خاطر ضعف در تبلیغات داخلی در میان جوانان وجود داشته و از سویی دیگر تولید کنندگان به دلیل حمایتها و نبود تسهیلات کافی انگیزه ای برای فعالیت و رقابت با بازارهای همسایه را ندارند.

نبود تبلیغات و واردات کمر تولیدکنندگان را شکسته است

وی بیان می کند: نبود تبلیغات، قاچاق و واردات کمر تولیدکنندگان را شکسته و در حال حاضر ما انتظاری برای رونق تولیدات داخلی نداریم زیرا فضا برای فعالیت تولیدگران داخلی به هیچ عنوان مهیا نیست.

این تولید کننده پوشاک یادآور می شود: بخشی از بی رونقی بازار تولیدات داخلی به فعالیت خنثی و محدود تولیدکنندگان نیز مربوط است زیرا سالهاست اقدامی برای رقابت در طرح و رنگ پوشاک صورت نگرفته و این مسئله در گرایش جوانان به پوشاک برند موثر بوده است.

بازارهای خراسان رضوی در تب برند می سوزد

یکی از فروشندگان لوازم خانگی به مهر می گوید: بازارهای این استان همواره در تب برند و خرید کالاهای چینی و ترکیه ای می سوزد و این در حالی است که تولیدات این کشورها به لحاظ  کیفی با کالاهای ایرانی برابری نمی کند.

عباس قدکچی تصریح می کند: سال جاری با نام اقتصاد و فرهنگ گره خورده و این نامگذاری نشان می دهد که ما برای شکوفایی اقتصادی ابتدا باید به تولیدگر داخلی بها داده و سپس با فرهنگسازی لازم مشتری را به سمت خرید کالای داخلی ترغیب نماییم.

وی بیان می کند: در حال حاضر من به عنوان یک فروشنده نمی توانم کالای ایرانی را وارد این مغازه کنم زیرا می دانم که مشتری دنبال کالای برند و وسیله ای است که بارها تبلیغ آن را دیده یا شنیده و این در حالی است که تولید کننده ما نیز امیدی به فعالیت و رقابت با بازارهای خارجی ندارد.

وی با اشاره به اینکه اکنون افراد توانمند و جویای کار برای فعالیت در واحدهای تولیدی اشتیاق دارند، می افزاید: سالهاست که اغلب واحد صنعتی و تولیدی استان به دلیل تفکر سنتی حاضر به بهرمندی از نیروی کار جوان نیست و این امر نیز بر راکد بودن فضای تولید و عدم تنوع در تولیدات داخلی اثرگذار بوده است.

یکی دیگر از تولیدکنندگان نیز ضعف نظارت دستگاههای اجرایی و نهادهای مسئول را سبب افزایش قاچاق و گرایش به مصرف تولیدات خارجی می داند و می گوید: یکی از عوامل مهم رواج کالاهای غیربومی در بازار به ضعف نظارت و عدم تبلیغ کالای داخلی باز می گردد.

عباس معتمدی می افزاید: روحیه عدم رقابت پذیری با اجناس خارجی باعث شده تا شاهد افزایش قاچاق کالا و گرایش مردم به سمت تولیدات خارجی باشیم و هریک از این عوامل به تنهایی بر رکود بازار داخلی و افزایش نگران کننده تب برند تاثیرگذار و دخیل است.

کشف ۱۸۶ هزار قلم کالای قاچاق

رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی در گفتگو با مهر بیان می کند: طی سال گذشته ۱۸۶ هزار قلم کالای قاچاق کشف شده و در این راستا رسانه ها نقش موثری در آگاه سازی مردم و فرهنگ خرید کالای داخلی دارند.

پرویز فروزانفر تصریح می کند: موضوع قاچاق کالا با اقدامات امنیتی رفع نمی شود بلکه باید با فرهنگسازی در میان مردم کاری کنیم که آحاد جامعه برای خرید این کالاها گرایشی نداشته باشند.

وی ادامه می دهد: طی سالهای اخیر تب خرید کالای خارجی و برند در میان افراد جامعه به یک فرهنگ بدل شده و این در حالی است که به کالای ساخت داخل نیز بی توجهی شده و با ادامه این روند نمی توان به حمایت از تولیدات داخلی امیدوار بود.

60 درصد فروشگاه‌های عرضه پوشاک پروانه کسب ندارند

رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی عنوان می کند: اکنون چین در سال 5 میلیارد دلار بدلیجات تولید می‌کند و بخش گسترده ای از این کالاها وارد کشور می‌شود و 60 درصد فروشگاه‌های عرضه پوشاک پروانه کسب نداشته و به دلیل سود دهی از کشورهای اروپایی البسه دست دوم را وارد ایران کرده و به فروش می‌رسانند.

فروزانفر یادآور می شود: 70 درصد قاچاق کالا مشهد از طریق تهران و35 درصد از بندر عباس و سیستان و بلوچستان وارد این شهر می شود.

وی ادامه می دهد: در چنین شرایطی که انواع و اقسام کالاهای قاچاق به شیوه های گوناگون وارد کشور می شود باید فرهنگ استفاده از کالای داخلی را در میان مردم ترویج کرد.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به مهر می گوید: سالهاست که تولید کننده داخلی به دلیل در اختیار نداشتن تسهیلات ارزان، ورود کالای خارجی و عدم فرهنگ استفاده از کالای داخلی سرخورده است و انگیزه و رغبتی برای فعالیت ندارد.  

عرض اندام کالای خارجی و شعار حمایت از تولید داخلی

محسن شرکا اظهار می کند: امروز فضای یاس بر تولیدات داخلی حاکم است و برپیشانی تولیدکننده داخلی مهر ناتوانی و بی اعتمادی حک شده و در چنین شرایطی نمی توان انتظار پیشرفت در عرصه تولیدات داخلی را داشت.

وی ادامه می دهد: زمانی که کالایی با برند خارجی در بازارهای این شهر عرض اندام می کند نمی توان شعار حمایت از تولید و تولید کننده را سر داد و باید فضا را برای فعالیت آنان در واقعیت آماده و فراهم کنیم.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یادآور می شود: امروز باید گفتمان خرید کالای داخلی در سطح جامعه نهادینه شود البته تا هنگامی که واردات بی رویه کالای خارجی ادامه دارد نمی توان این گفتمان را به درستی ترویج کرد.

شرکا تصریح می کند: تولید کننده برای فعالیت نیازمند حمایت و توجه است و در فضای بی اعتمادی نمی توان از هویت و کیفیت لوازم و کالای وطنی دفاع کرد.

تب چشم و هم چشمی برای خرید "برند"  

تب چشم و هم چشمی برای خرید برند در حالی از تاب نمی افتد که تولیدکنندگان داخلی نیز با بی رغبتی حاضر به رقابت با کالای برند و خارجی نیستند و تنها اعتقاد دارند که قفل این مشکل به دست مسئولان باز می شود.

............................

گزارش: مرضیه صاحبی

کد خبر 2285002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha