۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۳۱

قادرمرزي در گفتگو با مهر:

سراي سالمندان سنندج نيازمند حمايت هاي بيشتر مردم و مسئولان است

سراي سالمندان سنندج نيازمند حمايت هاي بيشتر مردم و مسئولان است

سنندج – خبرگزاري مهر: رئيس سراي سالمندان سنندج خواستار حمايت بيشتر مسئولان و همچنين اقشار مختلف مردم از برنامه هاي اين مرکز شد.

علي قادرمرزي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعاليت هاي سراي سالمندان سنندج عنوان كرد: حمايت هاي مردم و مسئولان از سراي سالمندان سنندج با توجه به نيازهاي مبرم فعلي يك امر لازم و ضروري است و به همين دليل انتظار مي رود كه همانند ساير حوزه ها مردم و مسئولان با نگاهي ويژه سراي سالمندان را مورد حمايت قرار دهند.

وي ادامه داد: ظرفیت اسمی مرکز 75 نفر است ولی میزان آن متغیر از 60 تا 70 نفر در این مرکز بصورت شبانه روزی نگهداری می شوند كه در حال حاضر از این تعداد حدود 40 تا 45 نفر مرد و 20 تا 25 نفر زن هستند.

وي با اشاره به خدماتی كه به سالمندان ارائه می شود، عنوان كرد: تامین سر پناه، سه وعده غذایی، میان وعده و خدمات درمانی و بهداشتی مراقبتی در اين مركز انجام می شود و علاوه بر مراقبت شبانه روزی خدمات پزشکی، پرستاری، روانشناسی و فیزیوتراپی نیز صورت می گیرد و در صورت نیاز به بستری به پزشک متخصص ارجاع و داروهای مورد نیاز آنها تامین می شود و گاها برنامه تفریحی و فرهنگی نيز براي افراد ساكن در سراي سالمندان سنندج اجرا می شود.

رئيس سراي سالمندان سنندج عنوان كرد: تامین غذای گرم روزانه بر اساس کارشناسان تغذیه در ایام سال صورت می گیرد و به طور مستمر محیط مرکز و تخت ها و سالمندان نظافت داده می شوند و با توجه به حضور پرستار در شبانه روز بصورت 24 ساعت وضعیت جسمی و بیماری آنها کنترل می شود.

وي گفت:هیئت دولت هر ساله میزان شهریه پرداختی به ازای هر سالمند 270 تا 300 هزار تومان را تعيين مي كند که میانگین آن به این مرکز تعلق می گیرد که از آن محل فقط حقوق و دستمزد پرسنل و بیمه پرداخت می شود ولي بر اساس برآورد صورت گرفته هزینه ماهیانه هر سالمند در سال گذشته بیش از یک میلیون و دویست هزار تومان بود که فقط 24 درصد آن از سوي دولت تامين مي شود و به همين دليل ما در تامين ساير هزينه ها با مشكلاتي مواجه هستيم.

قادرمرزي ادامه داد: با توجه به وضعیت مالی مرکز، کم بودن میزان کمک های دولتی و نامشخص بودن مشارکت های مردمی امکان برنامه ریزی خاص در زمینه تفریحی و هنری و فرهنگی وجود ندارد و در برخی از ایام خیرین و جوانان برنامه های فرهنگی در داخل مرکز دارند ولی تدارک برنامه های سفر زیارتی و تفریحی مستلزم کمک مسئولان استان است.

وي با اشاره به كمك استاندار كردستان به سراي سالمندان سنندج بيان كرد: با توجه به پيگيري هاي صورت گرفته و بر اساس كمك صورت گرفته از سوي استاندار كردستان در سال جاري هزينه سفر به مشهد مقدس تامين شده كه انتظار مي رود اين سفر در آینده نزدیک صورت گيرد.

رئيس سراي سالمندن سنندج به وضعيت سالمندان حاضر در اين مركز اشاره كرد و افزود: در حال حاضر اکثر سالمندان این مرکز فاقد سرپرست و مجهول الهویه هستند و تعداد کمتر از 20 درصد دارای خانواده هستند که به جز چند مورد ملاقات، ديدار چنداني با سالمندان صورت نمی گیرد و حتی در مناسبات مذهبی و ملی نیز كسي از سالمندان حاضر در اين مركز ديدار نمي كند.

قادرمرزي به اجراي طرح توانبخشی مراقبتی معلولین و سالمندان در منازل اشاره كرد و افزود: این طرح در سرای سالمندان سنندج با آموزش 20 نفر به عنوان مراقب توانبخشی از مهر ماه سال 1392 آغاز شد و به 80 نفر سالمند و معلول در منزل خدمات توانبخشی ارائه می شود.

وي گفت: با توجه به اینکه طرح براي اولین بار است که در استان كردستان انجام می شود شناخت ناظران و مجریان و مراقبان در اوایل شروع طرح کم بود و با گذشت شش ماه از اجرای طرح و مشخص شدن کم و کاستی های آن، در حال حاضر وضعیت اجرای طرح مطلوب ارزيابي شده است.

رئيس سراي سالمندان سنندج اظهار داشت: با برگزاری جلسات آموزشی و بازآموزی برای مراقبین و آگاه سازی و تغییر نگرش در خانواده ها این طرح با گستردگی بیشتری در سطح شهر سنندج اجرا خواهد شد كه یکی از اهداف و مزیت های طرح گسترش خدمات توانبخشی به اقصی نقاط کشور به ویژه مناطق محروم بوده و در راستای اجرای طرح و گسترش آن در آینده نیز شاهد اجرای طرح توانبخشی مراقبتی در شهرستان های استان خواهیم بود.

...........

گفتگو؛ سميرا مرادپور

کد خبر 2285168

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha