به گزارش خبرنگار مهر، اردیبهشت ماه سال گذشته تفاهمنامه ای سه جانبه بین اداره کل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان گلستان، شهرداری گرگان و دانشگاه گلستان به امضا رسيد.
طبق اين تفاهم نامه، قرار بود این 3 دستگاه اجرایی با مشارکت یکدیگر سايت موزه زمينشناسی گرگان را که در مجاورت تپه قلعه خندان به فاصله زمانی 21ماه راهاندازی کنند، اما چیزی که اکنون مشاهده می شود این است که علی رغم گذشت یکسال از انعقاد تفاهم نامه، سایت موزه زمین شناسی تپه قلعه خندان هم مانند بسياري ديگر از پروژه هاي شهر گرگان وارد فاز اجرايي نشد.
مسئول پيگيري تفاهم نامه در دانشگاه گلستان تاخیر در تملك زمين و پيگيري نکردن اعضاي شورا در این خصوص را دليل اجرايي نشدن اين موزه مي داند و از سویی ميراث فرهنگي استان، علت وقفه در این پروژه را تاخیر شهرداری در خرید و تملک زمین مربوطه اعلام می کند.
به گفته برخی کارشناسان زمین شناسی، در مجاورت تپه قلعه خندان گسلی قرار دارد که خاک و سنگ آن به لحاظ زمین شناسی دارای اهمیت بالایی است، برای همین احداث این موزه زمین شناسی می تواند برای بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان مفید باشد.
عضو هیات علمی گروه زمین شناسی و استادیار دانشگاه گلستان در توضیح اهمیت احداث موزه زمین شناسی در مجاورت تپه قلعه خندان گفت: پس از تعریض این تپه تاریخی یک بیرون زدگی رخ داد و باعث شد تا خاک و سنگ ارزشمند این مکان، در معرض دید قرار بگیرد.
آرش امینی با اشاره به این نکته که راه اندازی سایت موزه زمین شناسی در فضای باز، برای اولین بار است که در کشور و در گلستان انجام می شود، افزود: احداث این سایت موزه و مطالعه و پژوهش دانشجویان در این مکان و نمایش سنگهای این گسل، سبب ارتقا سطح علمی دانشجویان رشته زمین شناسی خواهد شد.
شورای شهر و شهرداری احداث پروژه موزه زمین شناسی را جدی نگرفته اند
وی افزود: با توجه به اهمیت بالا و ضرورت برای احداث موزه زمین شناسی در این مکان شهرداری و شواری اسلامی شهر گرگان آنگونه که انتظار می رود این پروژه را جدی نگرفته اند.
وی تصریح کرد: گويا بخشي از زمين هايي كه براي اين طرح در نظر گرفته شده، بايد تملك می شد که اجرايی نشدن آن به كوتاهي اعضای شوراي شهر در پيگيري مصوبات و اجراي آن از سوي شهرداري باز مي گردد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه گلستان خاطر نشان كرد: در تفاهم نامه امضاء شده وظايف هركدام از سه دستگاه مشخص شده به همین جهت همه بايد با همكاري و همياري در به ثمر رساندن اين پروژه تلاش كنيم.
عضو هیات علمی گروه زمین شناسی و استادیار دانشگاه، تپه قلعه خندان را بنای تاریخی خاص در کشور دانست و اعلام کرد: اهمیت گسل و خاک و سنگ مجاور تپه قلعه خندان تا آنجایی است که برای این پروژه یک مقاله بین المللی و یک مقاله کشوری تاکنون ارائه شده است.
موزه زمین شناسی همچنان بلاتكليف است
معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گلستان در اين باره گفت: اين موزه به دليل همكاري نکردن دستگاه هاي امضاء كننده تفاهم نامه و تامین نشدن اعتبار، همچنان بلاتكليف است.
حمید عمرانی رکاوندی افزود: شهرداري در مورد تخصيص زمين به تهعداتش عمل نكرد و اين تفاهم نامه همچنان نوشته شده باقي مانده است.
وی ادامه داد: با انعقاد این تفاهم نامه، قرار شد شهرداری نسبت به تامین و واگذاری زمین و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بحث طراحی و تجهیز موزه زمين شناسي گلستان اقدام کند و همچنین دانشگاه گلستان نیز نمونه سنگها و کارشناسان مربوطه در این بخش را تامین کند.
وی تصریح کرد: این تفاهم نامه در زمان شهردار سابق منعقد شده و تا هنگامیکه ابراهیم کریمی مشغول به فعالیت بود وضعیت زمین مشخص نشده بود.
معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گلستان ادامه داد: تنها خبری که در آن زمان اعلام شد، اینکه تملک اراضی در حال بررسی بود.
عمرانی اظهار داشت: در زمان فعالیت شهردار جدید، پیگیری از سوی سازمان میراث فرهنگی برای تعیین تکلیف زمین سایت موزه زمین شناسی انجام نشده است.
تملک اراضی تپه قلعه خندان جز مصوبات شورای اسلامی شهر است و باید اجرایی شود
در همین راستا از سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان در خصوص تملک زمین سایت موزه زمین شناسی جویا شدیم. وی به خبرنگار مهر گفت: خریداری ملک اراضی تپه قلعه خندان جز مصوبات شورای اسلامی شهر است و باید اجرایی شود.
حسین ربیعی اضافه کرد: قرار بوده 3 خانه باقیمانده در اطراف تپه قلعه خندان به تملک شهرداری درآید تا موزه زمین شناسی احداث شود.
وی افزود: خریداری ملک انجام شده ولی هنوز تغییر و تحول صورت نگرفته است، باید با شهردار صحبت کنیم و ببینیم استراتژی که برای خودش در این موضوع تعریف کرده به چه صورت است.
ربیعی یادآور شد: سال گذشته تفاهم نامه ای بین شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه گلستان در زمان شهردار سابق منعقد شد اما باید سریعتر این پروژه اجرایی شود زیرا وقفه زیادی برای احداث موزه زمین شناسی ایجاد شده است.
آنچه که از ظواهر امر در پروژه موزه زمین شناسی تپه قلعه خندان مشاهده می شود، نبود هماهنگی بین دستگاههای اجرایی است که روند اجرای این پروژه را به تاخیر انداخته به گونه ای که با گذشت یک سال از انعقاد تفاهم نامه، عملا هیچ کاری صورت نگرفته است.
با توجه به اهمیت فراوانی که پروژه موزه زمین شناسی تپه تاریخی قلعه خندان دارد و بازخوردهای مثبتی که احداث این پروژه برای اساتید و دانشجویان و به تبع آن شهر گرگان خواهد داشت انتظار می رود که دستگاههای مربوطه شانه از مسئولیتی که بر دوش آنها نهاده شده خالی نکرده و برای توسعه علمی، تاریخی و گردشگری شهر گرگان تمام توان خود را به کار بگیرند.
نظر شما