رييس پارك فناوري يزد در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت: در ساختار جديد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، معاونت فناوري با معاونت پژوهشي ادغام مي شود.
دكتر صالح اوليا افزود: يكي از ساختارهاي جديد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، حذف معاونت فناوري و ادغام آن با معاونت پژوهشي است. اين موضوع بر اساس مطالعاتي كه در مجموعه وزارت علوم صورت گرفته انجام مي شود.
تا كنون از سوي وزير علوم، تحقيقات و فناوري موافقت كاملي با ادغام معاونت فناوري و پژوهشي صورت نگرفته است و اين موضوع به بررسي و مطالعه بيشتري نياز دارد |
رييس مركز رشد زنجان در گفت وگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود : در صورت ادغام معاونت فناوري با معاونت پژوهشي در وزارت علوم، معاونت پژوهشي اولويت هاي خود را به بخش پژوهش اختصاص مي دهد و فناوري در اولويت هاي بعدي قرار مي گيرد.
معاونت پزوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به دليل مسئوليت هاي بسيار زيادي كه در خصوص فعاليت هاي پژوهشي در دانشگاه ها دارد، نمي تواند به خوبي از عهده معاونت فناوري نيز برآيد |
وي خاطرنشان كرد: مسئوليت و معاونت بخش فناوري بايد توسط فردي كه تخصص لازم را در زمينه پارك ها و مراكز رشد دارد، صورت گيرد و تخصص در اين زمينه با تخصص در زمينه هاي پژوهشي متفاوت است.
رييس مركز رشد زنجان يادآور شد: مراكز رشد و فناوري پناهگاه بسيار خوبي براي نيروهاي انساني داخل است. بدون اين مراكز نيروهايي كه در داخل كشور آموزش ديده اند، به خارج از كشور جذب مي شوند.
وي اظهار كرد: مراكز رشد سر نخ حل بسياري از مشكلات در كشور است و بايد به صورت خاصي مورد توجه واقع شوند.
وي خاطر نشان كرد: به نظر مي رسد در صورت ادغام معاونت فناوري با معاونت پژوهشي، معاونت پژوهشي اولويت هاي خود را به بخش پژوهش مي دهد و فناوري را در اولويت هاي بعدي قرار مي دهد. اين در حالي است كه حتي بودجه هاي بخش فناوري بايد به صورتي جداگانه از ديگر بخش ها اختصاص يابد.
دكتر فرخي تصريح كرد: كشور ما در حال حاضر توسعه چشمگيري در زمينه مراكز رشد و فناوري نداشته است و هنوز در اين زمينه رشد پيدا نكرده است. با ادغام و حذف معاونت فناوري اين ضعف بيشتر مي شود.
مدير كل مراكز رشد و فناوري نيز در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" گفت: ادغام معاونت فناوري و پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به تصويب سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور رسيده و به وزارت علوم ابلاغ شده است.
دكتر ژاله مجييب افزود: ادغام معاونت فناوري و پژوهشي كه توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور به تصويب رسيده و به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ابلاغ شده است هم اكنون مورد توجه مسئولان وزارت علوم قرار گرفته است.
موضوع ادغام معاونت فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با معاونت پژوهشي بسيار پيچيده است به اين دليل وزير علوم جديد، خواستار بررسي و تبادل نظر بيشتري در اين زمينه شده است |
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفت و گو با "مهر" تصريح كرد: حذف معاونت فناوري وزارت علوم و ادغام آن با معاونت پژوهشي از جمله طرح هاي وزارت علوم است كه مي تواند علاوه بر همبستگي قويتر ميان اين دو معاونت باعث كوچكتر شدن دولت شود.
حسين اميري خامكاني افزود: فناوري نتيجه سلسله پژوهش هاي يپوسته است كه براي رسيدن به آن بايد راه هاي پرپيچ و خم تحقيق و پژوهش را سلسله وار طي كرد به همين خاطر ادغام اين دو موضوع با يكديگر مي تواند باعث قويتر شدن اين امور شود.
ادغام پژوهش و فناوري موجب از بين رفتن تداخل كار ميان معاونت ها خواهد شد و كشور را به سمت ارتباط ميان تحقيقات، صنعت و زندگي روزمره حركت مي دهد |
وي يكي ديگر از محاسن اين طرح را كوچك شدن دولت عنوان كرد و تاكيد كرد: در راستاي كوچك شدن تشكيلات و بدنه دولت برنامه ريزي براي ادغام معاونت پژوهشي و معاونت فناوري وزارت علوم مي تواند بسيار اثر بخش باشد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در ادامه گفت و گو با خبرنگار "مهر" افزود: البته ادغام اين دو معاونت از نبايد از ماموريت اصلي وزارت علوم كم كند، طبق قانون وظايف تحقيق و فناوري بر عهده وزارت علوم است و وزير علوم نيز در مقابل آن ها پاسخ گو خواهد بود و تغيير نام آن تنها براي تكميل وظايف اين وزارت خانه بوده است.
همچنين رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان گفت: ادغام معاون پژوهشي و فناوري در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در صورتي كه لايه هاي پايين مديريتي تشكيل شوتد، منطقي است.
دكتر مهدي كشميري در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: بحث ادغام معاونت پژوهشي و فناوري از يك سال پيش در وزارت علوم مورد بررسي قرار گرفته است. در چارت پيشنهادي جديد در وزارت علوم مديريت ها توزيع مي شود.
وي تصريح كرد: در چارت پيشنهادي سه مديريت وجود دارد مديرت پارك ها و مراكز رشد، مديريت پژوهشي و مديريت نوآوري و فناوري. اين سه مديرت زير نظر معاونت پزوهشي وزارت علوم فعاليت مي كنند. وجود دو نوع مديريت در بخش فناوري، نشان دهنده توجه خاص به اين بخش است.
در چارت پيشنهادي سه مديريت وجود دارد مديرت پارك ها و مراكز رشد، مديريت پژوهشي و مديريت نوآوري و فناوري. اين سه مديرت زير نظر معاونت پزوهشي وزارت علوم فعاليت مي كنند. وجود دو نوع مديريت در بخش فناوري، نشان دهنده توجه خاص به اين بخش است |
وي افزود: همچنين در صورتي كه ادغام صورت گيرد اما رويكرد و ديدگاه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، تقويت بخش فناوري در كشور باشد مشكلي نخواهيم داشت.
دكتر كشميري خاطر نشان كرد: در گفت وگوهاي صورت گرفته با معاون پژوهشي وزارت علوم، به نظر مي رسد ايشان به بخش فناوري توجه ويژه اي دارند و در جهت رشد فناوري تلاش مي كنند.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مورد گفت : معاونت پژوهشي وزارت علوم متولي كليه تحقيقات كشور است و اگر بخواهد به بخش هاي ديگر وزارت علوم مانند شهرك هاي فناوري رسيدگي كند وظيفه اش دوچندان شده و به وظايف اصلي اين معاونت خدشه وارد مي شود.
علي سرافراز يزدي در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، با بيان اين مطلب افزود : بحث ادغام معاونت فناوري با معاونت پژوهشي وزارت علوم تا به حال در كميسيون آموزش و تحقيقات مطرح نشده و صحبتي در اين زمينه نبوده است ولي به هر حال اگر ما بخواهيم مطابق ساختار جديد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برنامه ريزي كنيم و حتي به اسم اين وزارتخانه نگاه كنيم بايد معاونت هاي فناوري، آموزشي، تحقيقات مجزا باشند.
اگر به اسم وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هم توجه كنيم متوجه مي شويم كه بايد معاونت هاي فناوري، آموزشي و پژوهشي مجزا باشند |
نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: وزارت علوم براي اينكه بتواند به وظيفه خود طبق برنامه چهارم توسعه عمل كند قاعدتا كارش بسيار سنگين، پيچيده و حساس خواهد بود. اين موضوع را ما در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس چندين بار به وزير علوم سابق و معاونان وي متذكر شديم.
معاونت پژوهشي اگر بخواهد به بخش هاي ديگر مثل شهرك هاي فناوري هم رسيدگي كند وظيفه اش دوچندان شده و به وظايف اصلي اين معاونت خدشه وارد مي شود |
وي خاطرنشان كرد : به نظر مي رسد معانت پژوهشي وزارت علوم رسالت بسيار سنگيني دارد و اگر بخواهد به آن وظيفه فراگير و همه جانبه خود عمل كند نيازمند به يك كادر قوي علمي و كارشناس است. اين معاونت اگر بخواهد به بخش هاي ديگر مثل شهرك هاي فناوري هم رسيدگي كند وظيفه اش دوچندان شده و به وظايف اصلي اين معاونت خدشه وارد مي شود.
همچنين عضو ديگري از كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در اين مورد گفت: پژوهش و فناوري اگر در يك راستا حركت كنند و همگام با هم باشند پيشرفت كشور حاصل مي شود و تحقيقات به اقتصاد پيوند مي خورد؛ بنابراين اگر پژوهش و فناوري در يك معاونت ادغام شوند تداخلي ايجاد نخواهد شد و پيشرفت بيشتري حاصل مي شود.
حميد سعادت در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، با بيان اين مطلب افزود: تحقيقات و فناوري به هم مرتبط هستند و با توجه به برنامه چهارم توسعه و شرح وظايف وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كه متولي تحقيقات و فناوري ساير دستگاه ها نيز شده است، اگر پژوهش و فناوري تحت يك معاونت باشند نتيجه بهتري حاصل مي شود.
وي تصريح كرد: با توجه به برنامه و شرح وظايف وزارت علوم كه در سال گذشته به تصويب رسيده است، اين وزارت بايد سياست گذار باشد و علاوه بر دانشگاه ها به وظيفه فرابخشي خود نيز جامه عمل بپوشاند. وزارت علوم در برنامه جديد متولي سياست گذاري پژوهش و فناروي در همه دستگاه هاي كشور را برعهده دارد.
نماينده مردم نجف آباد در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: در همين راستا شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري تشكيل مي شود و تعدادي از وزرا و انديشمندان در اين شورا سياستگذاري علوم، تحقيقات و فناوري را برعهده دارند.
وي يادآور شد : فعاليت هاي فناوري و پژوهشي در يك راستا هستند و تحقيقات را نمي توان از فناوري جدا دانست. پژوهش و فناوري اگر در يك راستا حركت كنند و همگام با هم باشند پيشرفت كشور حاصل مي شود و تحقيقات به اقتصاد پيوند مي خورد؛ بنابراين اگر پژوهش و فناوري در يك معاونت ادغام شوند تداخلي ايجاد نخواهد شد و پيشرفت بيشتري حاصل مي شود.
نظر شما