به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی در آئین تجلیل از معلمان نوشهر که ظهر چهارشنبه در سالن امام خمینی نوشهر برگزار شده بود، به مطالبات بازنشستگان فرهنگی پرداخت و تصریح کرد: خیلی از بازنشستگان فرهنگی ماهها و شاید سالهاست که مطالبات و حق سنوات خود را دریافت نکردند؛ بازنشستگانی که بیش از سی سال خاک گچ خوردند و برای تعالی این کشور زحمت کشیدند.
احمدی لاشکی اضافه کرد: بیش از 24 هزار بازنشسته از سالهای 91 و 92 حق سنوات خود را از دولت دریافت نکردند و این مطالبه به یکهزار و 100 میلیارد تومان پول و بودجه نیازمند است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: در سالجاری فقط 25 درصد از مطالبات بازنشستگان پرداخته شده که این مساله زیبننده جایگاه معلمان نیست.
گفت: دیگر زمان آن نیست که در آموزش و پرورش آزمون و خطا صورت پذیرد.
نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: تعیین الگوی پیشرفت و رسیدن به نقطه ایده آل نیازمند مشارکت نخبگان و متخصصان حوزه آموزش و پرورش است که همین الگو پیشرفت باید با نگاه حاکمیت عدالت محور محقق شود.
تبعیض در فضای آموزشی و مدارس کشور
وی با انتقاد از تبعیض مراکز آموزشی در آموزش و پرورش در جذب دانش آموزان گفت: عده ای شعار عدالت می دهند اما در عمل فاصله زیادی با آن دارند و چگونه است آنانی که تمکن مالی ندارند باید در مدارس ضعیفتر تحصیل کنند و آنانیکه از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردارند در مدارس غیرانتفاعی و نمونه تحصیل کنند و این مساله با اصل عدالت تقابل دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: ساختار آموزش و پرورش در شرایط امروز کشور نیازمند یک دگرگونی است و در سند تحول بنیادین باید اصول مهم اسلامی بودن و انقلابی بودن گنجانده شود.
وی با اشاره به وضعیت معیشتی معلمان و فرهنگیان در کشور گفت: تجلیل از جایگاه معلمان تنها نباید در حد حرف و شعار بماند و صرف الفاظ و شعار نمی تواند شانیت معلمان را متجلی سازد.
احمدی لاشکی با بیان انکه بیش از یک میلیون و 30 هزار معلم و بیش از 12 میلیون و 300 هزار دانش آموز در سطح جامعه فعالیت دارند خاطرنشان کرد: عده ای فکر می کنند چون معلمان زیاد هستند پس زیاده هستند و همین تفکر باعث شده تا هیچگاه معلمان به اندازه منزلت شان مورد تشویق و حمایت قرار نمی گیرند.
وی همچنین با انتقاد از نحوه جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش در دولت گذشته و سنوات قبل خاطرنشان کرد: جذب نیروی انسانی در گذشته وضعیت نامناسب داشته و نحوه جذب آن ناکارشناسانه بوده که همین الان هم 50 هزار معلم مازاد و هم 56 هزار کمبود معلم در کشور داریم.
نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس خاطرنشان کرد: در شهرستان نوشهر بیش از 90 درصد غیربومی جذب آموزش و پرورش این شهرستان شده که اکثریت شان پس از دو تا سه سال خواستار انتقالی هستند و همین مساله باعث شده تا در مقاطع ابتدایی با کمبود معلم مواجه شویم.
صرف مدرک گرایی به جامعه آسیب زده است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بخش دیگر با اشاره به مساله دانشگاه و مقاطع تحصیلی ارشد و دکترا در دانشگاه ها عنوان داشت: در کنکور امسال بیش از 240 هزار نفر در مقطع دکترا ثبت نام کردند و با توجه به قانون بالادستی و برنامه پنجم بایستی 20 درصد جذب صورت بگیرد که این مساله نشان می دهد مدرک گرایی در جامعه در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت یکپارچه سازی جذب آموزش عالی یک ضرورت بوده و صرف مدرک گرایی به جامعه آسیب زده است .
نظر شما