به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی "خشونت و افراط گرایی از منظر ادیان" با حضور علی محمد حلمی رئیس مرکز گفت و گوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و غلامعلی خوشرو كارشناس فرهنگي روز جمعه 19 اردیبهشت در بخش بین الملل بیست و هفتمین نمایشگاه بين المللي کتاب تهران برگزار شد.
در این نشست،"حلمی" در رابطه با خشونت گرایی و افراط گرایی گفت: موضوعی که امروزه ذهن بسیاری از مردم جهان را به خود مشغول کرده بحث خشونت و افراط گرایی است که به نام دین رنجی را متحمل جوامع مسلمانان کرده که بسیاری از گروه های خشونت طلب و افراطی سعی دارند افکار خود را به جهانیان تحمیل کنند.
وي ادامه داد: در افغانستان، پاکستان و سوریه بنام اسلام جنایتهایی را مرتکب می شوند که هرگز اسلامی نیست. در حالیکه نه دین اسلام و نه سایر ادیان ظلم، ستم، زور و خشونت را قبول ندارند. بسیاری از اندیشمندان دینی این خشونت و افراط گرایی را محکوم کرده اند و در آیات قرآن و زندگی پیامبر خشونت مورد قبول نیست.
"حلمی" گفت: در رفتارهای فردی، اجتماعی توصیه شده که همه ادیان اعم از مسلمان، مسیحی، یهودی و ... باید اعتقادات همدیگر را بشناسند و متوجه اهداف عالی همه ادیان شوند. در سطح عالی اولین ندای مبارزه با خشونت طلبی و افراط گرایی توسط دكتر روحانی رئيس جمهور كشورمان در مهرماه سال گذشته در سازمان ملل بلند شد که همه جهانیان را برای مبارزه با خشونت و افراط گرایی فراخواند که با اتفاق آرا مورد قبول قرار گرفت.
حلمی در پایان سخنان خود گفت: وظیفه همه مسلمانان جلوگیری از سرایت این افراط گرایی است و باید علیه این افراد و گروه ها دادگاه بین الملل تشکیل شود و دراین داداگاه محاکمه شوند.
در ادامه نشست،" خوشرو" در رابطه با خشونت و افراط گرایی گفت: متأسفانه هر روز به نام اسلام جنایت و خشونتهایی رخ می دهد که هیچ نسبتی با اسلام ندارند.
وی ادامه داد: القاعده در افغانستان خشونت هایی را علیه زنان اعمال کرده که این افراد گروه های تکفیری هستند که در پاکستان، افغانستان و سوریه دست به جنایت می زنند؛ زنان و کودکان نیز قربانیان این جنایتها هستند کار آنها تکفیر کردن بقیه ادیان و مسلمانان است. این گروه با هر گونه تفکر و اندیشه اسلامی مخالف هستند.
وی تاکید کرد: گروه های خشونت طلب و افراط گرا توسط کشورهای غربی و در خاورمیانه توسط کشورهای متحجر و مرتجع عربی حمایت و کمک های مالی،اقتصادی و تسلیحاتی می شود.
"خوشرو" گفت: رئیس جمهور وقت که طرح جهان علیه خشونت و افراط گرایی را مطرح کرده است از سازمان ملل و کشورها درخواست کرده است که اقدامات لازم را به عمل آورند و این طرح به صورت جدی پیگیری شود.
وي در رابطه با روابط بین ادیان گفت: باید روابط احترام آمیز بین ادیان بوجود بیاید و اسلام را از این انگ افراط گرایی نجات داد و مانع به قدرت رسیدن گروه های ضد اسلام شويم.
"خوشرو"گفت: افراط گرایی علیه شیعیان نیز صورت گرفته که باعث قتل عام آنها شد.علمای اسلام باید باهم متحد شوند و با آنها به مقابله برخیزند و در مقابل آنها وحدت داشته باشند درغیر این صورت منجر به جنگ فرقه ای و دینی خطرناک می شود.
وي در پایان با اشاره به راه های کنترل خشونت گفت: باید با انجام گفتگو ، ایجاد عدالت و دموکراسی وحق رای برای پیشبرد جهان بدون خشونت وافراط گرایی تلاش کرد.
نظر شما