۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۴:۳۵

ابتلای روزانه 4 نفر در تهران به ام اس/ روز ام اس در تقويم رسمي كشور ثبت شود

ابتلای روزانه 4 نفر در تهران به ام اس/ روز ام اس در تقويم رسمي كشور ثبت شود

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی انجمن ام اس ایران و دبیر ستاد اجرايي هفته ام اس ضمن درخواست از دولت براي ثبت روز ام اس در تقويم رسمي كشور، گفت: با توجه به افزايش نرخ رشد ابتلا به ام اس در كشور لازم است كه همه مردم درباره اين بيماري آگاهي داشته باشند تا در صورت ابتلاي خود يا اطرافيانشان دچار وحشت و نگراني نشوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسين كاكاوند در نشست خبری به مناسبت برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی هنری ام اس با نام "پروانه های امید" که روز شنبه در اداره کل ارشاد استان تهران برگزار شد گفت: جامعه از لحاظ فرهنگي و اجتماعي نگاه صحيحي به بيماري ام اس نداشته است، زيرا اطلاع رساني نسبت به اين بيماري اصلا كافي نبوده و اگر هم انجام شده، ناقص و غلط انجام شده است.

وي افزود: وقتي درباره ام اس صحبت مي‌كنيد اغلب مردم تصور مي‌كنند كه اين بيماري سيستم عصبي را درگير و فرد را رفته رفته دچار فلج اندام‌ها مي‌كند. ما مي‌خواهيم اين موضوع را اعلام كنيم كه اين تفكر صحيح است، اما كامل نيست. در واقع ام اس سيستم عصبي را درگير مي‌كند و خودش را به شكل ناتواني و فلج در اندام‌ها نشان مي‌دهد، اما اين اتفاق در صورتي رخ مي‌دهد كه فرد دارو مصرف نكند، آرامش نداشته باشد و ورزش نكند.

به گفته رئیس کمیته مشارکتهای مردمی انجمن ام اس ایران در 95 درصد موارد براي بيماراني كه هزينه تامين دارو را داشته و موفق به تهيه‌اش شده اند، ورزش كرده و در آرامش زندگي كرده اند، كنترل بيماري موفقيت آميز بوده است، به گونه‌اي كه برخي حتي  بيش از 10 سال از ابتلايشان گذشته و بيماري ‌شان عود نكرده است.

وي با اشاره به اينكه يك هدف عمده ما براي برگزاري هفته ام اس، اطلاع رساني و آگاهي دهي براي چند گروه از مخاطبانمان است، گفت: گروه هدف اول مبتلايان و خانواده‌هاي آنها هستند كه در ميان دريايي از اطلاعات ناقص غرق شده‌اند و گرفتار عدم خودباوري هستتند. قصد داريم با معرفي بيماراني كه موفق به كنترل ام اس شده اند، اين باور را در آنها القا كنيم كه مي‌توانند بر بيماريشان غلبه كنند.

كاكاوند افزود: گروه هدف دوم مردم عادي هستند. در حال حاضر روزانه 4 نفر در تهران به ام اس مبتلا مي شوند. با توجه به افزايش نرخ رشد ابتلا به ام اس در كشور لازم است كه همه مردم درباره اين بيماري آگاهي داشته باشند تا در صورت ابتلاي خود يا اطرافيانشان دچار وحشت و نگراني نشوند.

وي در ادامه ضمن درخواست از دولت براي ثبت روز ام اس در تقويم رسمي كشور، گفت: لزوم اين امر ايجاد يك نگاه ويژه نسبت به اين بيماري  است.

كاكاوند از نهادهاي ذيربط نظير نهاد رياست جمهوري، وزارت بهداشت و درمان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، استانداری،سازمان بهزيستي، شهرداري و دیگر ارگان ها و سازمان ها خواست تا در برگزاري اين هفته مشارکت داشته باشند.

وی در خصوص نخستین دوره جشنواره فرهنگي هنري ام اس با نام  پروانه های امید که از سوم تا هشتم خردادماه با مشارکت اداره کل ارشاد استان تهران برگزار مي‌شود اظهار كرد: جشنواره در یازده رشته فيلم، شعر،داستان نویسی،عكس، نقاشی، نگارگری،خوشنویسی، كاريكاتور، تصويرسازي، پوستر و مجسمه سازي برگزار مي‌شود.

کاکاوند در پایان گفت : علاقمندان تا 25 اردیبهشت 93 می توانند آثار خود را به آدرس اینترنتی www.irmsnews.com ارسال نمایند

کد خبر 2288752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha