به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر سعيد سمنانيان افزود: همه ما به عنوان دانشگاهي بايد بدانيم كه در كجا بوده ايم و در چه مقطع علمي قرار داشتيم. نمي توان دانشگاهي بود و از جايگاه علمي خود خبر نداشت.
وي تصريح كرد: كشور ما در مقايسه با كشورهاي جهان سوم و نه در مقايسه با سطح جهان به نوعي از گسترش و توسعه علمي رسيده است. به طوري كه مي توان ادعا كرد اكنون در جايگاه خاصي از اشاعه علم قرار گرفتيم. در گذشته تنها تعداد محدود 27 دانشگاه و 175 هزار دانشجو در داخل كشور وجود داشت. همچنين هزينه يك ميليارد دلار در سال صرف اعزام دانشجويان به خارج از كشور مي شد.
وي خاطر نشان كرد: دانشگاه ها در كشور ما يكي از وابسته ترين بخش ها بوده است. در حال حاضر تعداد دانشگاه ها به 150 دانشگاه رسيده است و 3/2 ميليون دانشجو نيز در حال تحصيل در اين دانشگاه ها هستند. اگر تعداد دانش آموزان را به اين تعداد اضافه كنيم روزانه يك چهارم ايرانيان براي علم اندوزي از خانه خارج مي شوند. كه اين موضوع در تاريخ ايران بي سابقه بوده است.
رييس دانشگاه تربيت مدرس اظهار كرد: كيفيت علمي نيز به همراه كميت رشد پيدا كرده ست، به طوري كه 207 دانشجوي دكتري و پنج هزار دانشجوي كارشناسي ارشد در سال 1356 به بيش از 110 هزار دانشجو در اين دوره ها افزايش يافته است. اين موضوع يك جهش علمي محسوب مي شود.
وي يادآور شد: در سال 1378 توليد مقالات علمي 450 بوده است كه اين تعداد در حال حاضر به چهار هزار مقاله افزايش يافته است. اكنون كشور ما پس از تركيه مقام دوم را در منطقه دارد. در چشم انداز بيست ساله موظفيم تركيه را پشت سر بگذاريم و مقام علمي نخست را در منطقه به دست آوريم.
وي اظهار كرد: در اين سال هاي اخير علاوه بر رشد كمي و كيفي تغيير فرهنگي نيز در بخش آموزش عالي اتفاق افتاده است. تغيير رفتار اجتماعي و فرهنگي به كندي حاصل مي شود اما پس از اينكه اتفاق افتاد به صورتي ديرپا ادامه مي يابد.
دكتر سمنانيان يادآور شد: در 20 سال پيش اقليت محدودي از اساتيد دانشگاه ها داراي سوابق مدون و رزومه بودند. اكنون بسياري از اعضاي هيات علمي، با يك خط تحقيقاتي شناخته مي شوند.
وي خاطر نشان كرد: تعداد انجمن هاي علمي نيز رشد چشمگيري داشته است و مي توان گفت كشور ما در تمام شاخص هاي علمي گسترش وسيعي را نسبت به گذشته خود داشته است.
نظر شما