به گزارش خبرگزاری مهر، هيأتی از هنرمندان، نويسندگان و سينماگران عراقی صبح امروز يكشنبه 21 ارديبهشت با حجت الله ايوبی معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران ديدار و گفتگو كردند.
هیأتی از هنرمندان، نویسندگان و سینماگران عراقی صبح امروز یكشنبه 21 اردیبهشت با حجت الله ایوبی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مصطفی ابطحی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی، حبیب ایل بیگی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان و محمد مهدی طباطبائی نژاد مدیر عامل مركز گسترش سینمای مستند و تجربی دیدار و گفتگو كردند.
در این دیدار رییس سازمان سینمایی با ابراز خشنودی از حضور هنرمندان عرصه های مختلف هنری كشور دوست و همسایه، عراق اظهار کرد: دو کشور ایران و عراق در زمینه های مختلف از جمله مباحث و اشتراکات فرهنگی، روابط عمیق و دیرینه دارند و من بسیار خوشحالم كه جمعی فرهیخته و هنرمند به ایران سفر كرده اند و من مطمئنم كه اگر ارتباط بین اهالی فرهنگ و هنر دو كشور ایران و عراق برقرار شود كار وزارتخانه های فرهنگی و سیاسی دو كشور در ایجاد رابطه صمیمانه بین دو ملت ایران و عراق تسهیل خواهد شد و باید تأكید كنم این اراده از صمیم قلب، هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد و هم هنرمندان و اهالی هنر ایران با كمال میل آماده برقراری رابطه صمیمیانه با مردم عراق هستند و البته آقای جنتی وزیر فرهنگ ما، سالها در كشور های عربی حضور داشته اند و همیشه مشوق ما برای رابطه ای درست و پایدار با كشور عراق هستند.
وی با اشاره به حضور اخیر هیات سینمایی ایرانی در جشنواره بغداد گفت: تفاهم خوبی برقرار شد و ما نیز ضمن معرفی حبیب ایل بیگی به عنوان مأمور اجرای تفاهم نامه، برای حسن نیت با دعوت زود هنگام از هیات عراقی آمادگی كامل خود را برای اجرای تفاهم نامه منعقد شده، اعلام می كنیم.
در این دیدار ایوبی ضمن برشمردن مشترکات تاریخی ایران و عراق اظهار کرد: شما اهالی فرهنگ و هنر باید در بهتر شدن چهره دو ملت در نزد هم تلاش كنید و این كار وزارت امور خارجه نیست بلكه كار ما هنرمندان است و با زبان فرهنگ و هنر انجام پذیر می شود.
رئیس سازمان سینمایی در این دیدار با اشاره به قدرت رسانه ای سینما و تأثیرگذاری آن در عرصه های مختلف گفت: ما می توانیم ضمن ارائه دانش و علم سینمای ایران به سینماگران عراقی از تجربیات آنها نیز استفاده كنیم.
ایوبی با تأكید بر اهمیت سینما در دنیای معاصر و تلاش همگانی برای ارائه بهترین تصویر از خود، سینما را ابزاری در جهت درست شناساندن خود و نشان دادن آن به همه دنیا دانست و متذکر شد: در ایران بعد از انقلاب اسلامی یک نگاه منفی به سینما وجود داشت و جامعه متدین نسبت به سینما بدبین بودند برای اینكه فیلم های ایرانی فیلم های خوبی نبودند و همین نگاه ممكن بود به بسته شدن سینما منجر شود.
وی ادامه داد: در این زمان كسی كه منجی سینمای ایران شد و آن را نجات داد امام خمینی (ره) بودند و ایشان نخستین مرجع تقلید در جهان تشیع بودند كه در مصاحبه ای از فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی تمجید كردند و آن را فیلم خوبی دانستند و همچنین حضرت امام (ره) با جمله معروف ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم اولین سیاستگذار سینما در دوران بعد از انقلاب بودند.
ایوبی متذکر شد: از همان جا سیاست های دوران نوین سینمای ایران شروع شد و تا جایی پیش رفتیم که امروز در سال تا 120 فیلم بلند می توانیم تولید كنیم. با اتفاقی كه در حال حاضر در حال رخ دادن است، دولت آرام آرام در حال فاصله گرفتن از تولید است و با جایگزینی بخش خصوصی در این زمینه، سینما به سوی صنعتی شدن گام برمیدارد.
در این جلسه كه معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری، مدیر عامل مركز گسترش سینمای مستند و تجربی، مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و مدیر كل روابط عمومی، رئیس سازمان سینمایی را همراهی می كردند، سینماگران و هنرمندان عراقی خواستار انتقال تجربیات ارزنده فرهنگی، هنری و سینمایی ایران به فرهنگ و هنر عراق و تعامل هر چه بیشتر فیمابین را خواستار شدند.
در این دیدار رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالات هنرمندان عراقی در خصوص توانمندی های ایران در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری از جمله سینما و موسیقی و مباحثی مانند حمایت دولت از هنرمندان توضیحاتی ارائه كرد.
نظر شما