۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۷:۱۹

سبحانی:

7 میلیارد تومان برای تکمیل ورزشگاه نقش جهان کمک کرده ایم

7 میلیارد تومان برای تکمیل ورزشگاه نقش جهان کمک کرده ایم

اصفهان – خبرگزاری مهر: مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان گفت: تاکنون7 میلیارد تومان برای ساخت ورزشگاه نقش جهان کمک کرده اما بازخورد آن را در تکمیل این ورزشگاه شاهد نبوده ایم و بنابراین هیچ گونه کمک اضافی به این ورزشگاه نخواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر سبحانی ظهر دوشنبه در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران با اشاره به جایگاه ایران از نظر تولید فولاد سال گذشته اظهار داشت: سال گذشته کل تولید فولاد جهانی یک میلیارد و 500 میلیون تن بوده است که ایران با تولید 15 میلیون تن، یک درصد این مقدار را به خود اختصاص داده است و در جایگاه پانزدهم جدول کشورهای تولیدکننده قرار دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای طرح های هشت گانه نیمه تمام دولت احمدی نژاد در زمینه ساخت کارخانه فولاد در مناطق محروم در دست اقدام است، بیان داشت: قرار بود ایمیدرو 8 هسته فولادی در مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد کند که به دلایل مختلف این طرح ها پس از گذشت هشت سال و در حالی که برخی تا 65 درصد تکمیل شده هنوز به نتیجه نرسیده است.

مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان با اشاره به اینکه منطقه سپید دشت در نزدیکی ما قرار دارد و محصولات آن قابل تبدیل به نورد است،  تاکید کرد: در حال خریداری طرح فولاد سپید دشت از ایمیدرو هستیم و امیدواریم با پتانسیل و امکانات فولاد به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری زودتر به مرحله تولید برسیم تا حداقل یکی از این طرح ها به نتیجه برسد.

وی با اشاره به اینکه طرح بافق نیز به یک شرکت خصوصی فروخته شده است، گفت: سیاست دولت واگذاری این طرح ها به شکل مشارکتی به شرکت های خصوصی است چرا که دولت به تنهایی نمی تواند این طرح ها را ادامه دهد ضمن اینکه این طرح های در سیاست های اصل 44 نیز وارد نشده است.

سبحانی ادامه داد: آغاز این طرح ها تنها با همت دولت امکان پذیر بود چراکه هدف اصلی طرح توسعه های منطقه ای بود و بخش خصوصی با توجه به شرایط خاص این مناطق هرگز در آنها سرمایه گذاری نمی کرد.

وی با اشاره به اینکه البته تداوم تکمیل این طرح ها به شکل قبلی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: از دیدگاه من دولت نباید دریافت هزینه برای این سرمایه گذاری غیراقتصادی را هدف قرار دهد بلکه لازم است بهره برداری سریع از این طرح را مدنظر قرار دهد.

مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان با اشاره به اینکه در واقع سرمایه ملی برای این طرح ها صرف شده و بر این مبنا نمی توان آن را تعطیل کرد، گفت: با توجه به اینکه کسی حاضر نیست هزینه ای برای این مناطق خرج کند لازم است دولت برای خرید آنها انگیزه ایجاد کند.

وی اضافه کرد: بهترین راه این است که این طرح ها به شرکت های خصوصی واگذار و فروخته شود بدین شکل که دولت با شرکت شرط کند تا این طرح را در طول زمان مشخص سه تا چهار ساله به اتمام برساند و پس از بهره برداری هزینه هایی که در ابتدای کار ایمیدرو برای این طرح ها سرمایه گذاری کرده را از شرکت خصوصی مورد نظرطلب کند.

صعت فولاد نمی تواند به چشم انداز 20 ساله دسترسی کامل پیدا کند

سبحانی در پاسخ به این سئوال که آیا شرکت فولاد می تواند به چشم انداز تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 دسترسی پیدا کند، گفت: از سال 45 که صنعت فولاد در کشور ره اندازی شده است توانسته ایم سالانه 15 میلیون تن فولاد در سال تولید کنیم بنابراین با توجه به وضعیت کنونی تا 12 سال دیگر نخواهیم توانست به تولید سه برابری دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: البته اگر به کشوری مانند چین بنگریم که توانست ظرف سه سال تولید خود را از 400 به 760 میلیون تن برسد متوجه این نکته می شویم که با راهکارهایی می توانیم می توانیم به چشم انداز نزدیک شویم اما به یقین به چشم انداز 55 میلیون تن نخواهیم رسید.

مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان افزود: در این این راستا راه اندازی کارخانه های استانی با ظرفیت تولید کم تنها اتلاف هزینه است و لازم است تنها حدود 5 تا 6 چند واحد کامل در نقاط مختلف کشور توسط بخش خصوصی و با حمایت دولت  راه اندازی کنیم.

وی ادامه داد: همچنین تکمیل طرح های هشت گانه ساخت کارخانه فولاد در مناطق محروم نیز می تواند در نزدیک شدن به چشم انداز بیست ساله صنعت فولاد بسیار تاثیرگذار باشد.

سبحانی در پاسخ به پرسشی درباره روند کمک مجتمع فولاد به تکمیل ورزشگاه نقش جهان نیز گفت: تاکنون 7 میلیارد تومان برای سخت ورزشگاه نقش جهان کمک کرده اما  بازخورد آن در تکمیل این ورزشگاه  شاهد نبوده ایم و بنابراین هیچ گونه کمک اضافی به این ورزشگاه نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: البته قصد داریم تا با امضای تفاهم نامه ای با مسئولان مربوطه مدیریت اجرایی تکمیل این ورزشگاه را خودمان برعهده بگیریم.

مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان در پاسخ به پرسشی درباره آلاینده بودن فولاد گفت: اگر صنعت فولاد آلاینده بود تا الان ژاپنی ها که چندین برابر ما فولاد تولید می کنند، مرده بودند.

وی اضافه کرد: این صنعت فی النفسه آلاینده نیست؛ ما میلیاردها ریال را بیهوده خرج نکرده ایم بلکه این هزینه را تنها در راستای حفاظت از محیط زیست انجام داده ایم.

کد خبر 2290596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha