به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسين رحيمي نسب، ظهر دوشنبه در حاشيه برگزاري كارگاه آموزشي تحليل وضعيت مشاوره در كشور كه به ميزباني بهزيستي يزد در حال برگزاري است، اظهار داشت: يكي از الزامات نهادينه سازي فرهنگ مشاوره، فعاليت مراكز مشاوره است كه در اين راستا براي گسترش مراكز مشاوره تلاش خواهيم كرد.
وي همچنين با اشاره به فعاليت سامانه مشاوره 1480 در يزد بيان كرد: سالانه به 35 هزار تماس تلفني با اين سامانه پاسخ داده مي شود.
واگذاري تعدادي خطوط 10 رقمي به مشاوران استان يزد
رحيمي نسب همچنين از واگذاري تعدادي خط 10 رقمي به مشاوران در استان يزد خبر داد و اظهار داشت: اين اقدام در سال 93 اجرايي خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت سلامت روان اظهار داشت: در حالي كه سلامت روان، كاهش مشكلات جسمي را به دنبال دارد و ثابت شده كه بسياري از مشكلات جسمي، حاصل مشكلات و بيماري هاي رواني است، اظهار داشت: با اين وجود به بعد سلامت رواني افراد در جامعه بي توجهي صورت گرفته است.
وي عنوان كرد: برنامه ريزي و سياستگذاري هاي بسياري در بعد جسمي انجام گرفته و شرايط نسبتا خوبي در اين زمينه حاكم است و عمده هزينه هاي دولت در اين بخش صرف مي شود اما بعد سلامت رواني مورد غفلت قرار گرفته است.
تحقق سبك زندگي صحيح نيازمند در راس قرار گرفتن سلامت روان است
وي تصريح كرد: اگر به دنبال سبك صحيح زندگي هستيم، بايد سلامت روان در راس باشد و در اين بخش نيز سرمايه گذاري و بودجه ريزي داشته باشيم.
رحيمي نسب با بيان اينكه اگر سلامت رواني شخصي در معرض تهديد قرار گيرد و مبتلا به تألمات رواني شود، هم هزينه هاي درمان و هم بهبودي شخص بسيار زمان بر و هزينه بر است و در بسياري از موارد وقتي فرد دچار مشكلات رواني شد، جايگاه اجتماعي، خانوادگي، شغلي و ... خود را از دست مي دهد.
وي بيان كرد: شخصي كه دچار مشكلات جسمي است، شأن و جايگاه اجتماعي خود را از دست نمي دهد اما شخصي كه مبتلا به تألمات رواني است، ممكن است دست به همسرآزاري، فرزندآزاري و ... بزند كه اين امر به شخصيت و جايگاه خانوادگي و اجتماعي او لطمه وارد مي كند.
20 درصد افراد جامعه دچار تألمات رواني هستند
رحيمي نسب بيان كرد: بر اساس آمارهاي رسمي وزارت بهداشت، 20 درصد افراد جامعه دچار تألمات رواني هستند اما با اين وجود، آنگونه كه بايد به اين بخش از سلامت فردي توجه نشده است.
وي تصريح كرد: اين 20 درصد، جمعيتي بالغ بر 15 ميليون نفر را شامل مي شود و اگر فرض كنيم اين افراد در ساده ترين حالت ممكن شبي يك قرص آرام بخش استفاده مي كنند، خواهيم ديد كه با چه آمار و ارقام سرسام آوري تنها در زمينه دارو مواجه خواهيم شد.
مديركل بهزيستي استان يزد بيان كرد: در بسياري از مواقع نيز بستري در بيمارستانهاي رواني حداقل سه ماه زمان نياز دارد و هزينه هاي بسيار سنگيني به خانواده ها و دولت تحميل مي كند.
مديركل بهزيستي استان يزد، مشاوره را در كاهش مشكلات رواني و سلامت رواني فرد بسيار تاثيرگذار دانست و اظهار داشت: اگر مشاورهها درست، بههنگام و بجا انجام شود، ميتواند از تألمات روحي فرد كم كند.
كارگاه تحليل وضعيت مراكز مشاوره كه به مدت دو روز با حضور معاون مشاوره و خدمات روانشناسي بهزيستي كشور و يكي از اساتيد به نام روانپزشكي، دكتر علي صاحبي در هتل صفائيه يزد به ميزباني بهزيستي استان يزد در حال برگزاري است.
در اين كارگاه آموزشي، مديران مراكز مشاوره غيردولتي و دولتي، معاونت هاي پيشگيري بهزيستي كشور و ... حضور دارند.
اين كارگاه آموزشي با هدف تحليل فرآينده طي شده براي نهادينه كردن فرهنگ مشاوره طي سالهاي اخير، تحليل نقاط قوت و ضعف و ترسيم نقشه راه آينده برگزار شده است.
نظر شما