به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی دوشنبه شب در آیین گرامیداشت مدیران کل و معاونان سابق این اداره در مشهد اظهار کرد: مسوولان شایسته در توسعه کمی – کیفی و تحقق اهداف اسلامی ایرانی این مرز و بوم تلاش کرده اند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش با بیان این که رهنمودهای فکری و تجربیات گرانقدر مسوولان گذشته آموزش و پرورش روشنگر آینده خواهد بود، تصریح کرد: حضور اساتید گذشته ایجاد شادی و نشاط در میان شاگردان آنان و مسوولان جدید تربیت نسل آینده را به ارمغان می آورد.
جعفرحسین زاده ملکی، مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: یازده سال دیگر برای تحقق سند چشم انداز فرصت داریم و این در حالی است که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز تدوین شده است.
مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: دنیای پیچیده، پویا و پرتغییر امروز موانع و چالشهای زیادی را برای ما به وجود آورده است، ما به دلیل تکیه بر درآمدهای بالای نفت عدم مدیریت هزینه ای، ارزش علم و تخصص و مهارت را از دست داده ایم.
ملکی با بیان این که سهم آموزش و پرورش هماره از تولید ناخالص ملی کاسته شده و شاهد کاهش سرانه های دانش آموزی و عدم رشد معیشت معلمان بوده ایم، بیان کرد: سیاستهای متمرکز نیز مشکلات را افزایش داده است.
وی با اشاره به این که برای داشتن برون داد شایسته نظام جمهوری اسلامی، اجتماعی شدن سند تحول بسیار مهم است، افزود: رویکردهای تعاملی، فن آوریهای نوین، بهبود کیفیت، استانداردسازی و رقابتی ایجاب می کند همگان در این مساله وارد شوند.
مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: در شورای برنامه ریزی و تحقیقات وزارت آموزش و پرورش کمیته و کارگروهایی برای عملیاتی شدن سند تشکیل شود.
ملکی در خصوص خدمات دهی بهتر به معلمین نیز بیان کرد: دفتر تعاملی استانی برای صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک سرمایه و صندوق بازنشستگی ایجاد شود تا معلمان با دلگرمی به مشارکت بپردازند.
در ادامه، محمد تقی فخریان، مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی نیزبا تاکید بر این که خراسان رضوی به لحاظ وسعت جغرافیایی، تعداد معلم و دانش آموز، تعدد قومیتها وتنوع فرهنگی می تواند نمونه آماری مناسبی برای سیاستگزاریهای وزارت خانه باشد، افزود: دانشگاه فرهنگیان نیز با به کارگیری اساتید شایسته و انتخاب مناسب و گزینش معلمان با صلاحیت می تواند در کاهش مشکلات کنونی آموزش و پرورش نقش داشته باشد.
مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی دانشگاه فرهنگیان را قله اقتصاد مقاومتی عنوان و تصریح کرد: هزینه در این بخش به جامعه باز می گردد.
فخریان گروههای آموزشی درسی ادارات را بهترین سرمایه ارتباطی نهاد تعلیم و تربیت خواند و اظهار کرد: توسعه پژوهشسراهای دانش آموزی و تشکیل کارگروه تخصصی برای ساخت و سازهای مدارس می تواند از هدر رفت سرمایه بکاهد.
احمد مشیر، معاون عمومی اسبق اداره کل آموزش و پرورش نیز شتابزدگی در اجرای طرحهای گوناگون را از مهمترین آفتهای نظام تعلیم و تربیت عنوان کرد.
در ادامه محمد رضا باستان، معاون عمومی اسبق اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز خطاب به مسوولان فعلی، افزود:جامعه از قول و وعده اشباع شده باید به پیامهای پنهان معلمان و دانش آموزان برای برون رفت از موانع موجود، گوش جان بسپاریم.
محمد مقدم زاده، معاون سابق برنامه ریزی و توسعه مدیریت اداره کل تجارب سی ساله خود را در اختیار مسوولان جدید گذاشت و بیان کرد: از هر 5 کارمند در آموزش و پرورش یک تن مدیر است اما باید پستهای مدیریتی را به اهلش بسپاریم تا مسایل مرتفع شود.
معاون سابق برنامه ریزی و توسعه مدیریت اداره کل به استناد قرآن کریم داشتن صفات علیم، حفیظ، امین و مکین را برای انتخاب مدیران مهمترین راهکار دانست.
مجتهد پور، معاون اسبق برنامه ریزی و توسعه مدیریت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز شتابزدگی در تصمیمات و تزلزل در مدیریتها را چالشهای اساسی نظام تعلیم و تربیت خواند و گفت: تحقق نظام سالی واحدی در گذشته و پایه ششم در سالهای قبل نمونه های عینی این تجربه های اشتباه است.
معاون اسبق برنامه ریزی و توسعه مدیریت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: باید استاندارد سازی کنیم و مدیری که صلاحیتش احراز شد، تغییرش ندهیم.
در ادامه آیین نکو داشت مدیران و معاونین اسبق آموزش و پرورش خراسان رضوی، ازچهارمین کتاب گنج تجربه در آینه پژوهش، رونمایی شد.
همچنین با اهدا هدایا و لوح تقدیر در ضیافت شام، از تلاشها و سخت کوشیهای نسل توانمند و پدران نهاد تعلیم و تربیت خطه خورشید قدردانی به عمل آمد.
نظر شما