به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن ابوترابی فرد شامگاه دوشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان کردستان كه با حضور معاون نظارت و راهبردي رئيس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: انتظار می رود این نشست در تدوین نقشه راه استان خصوصا برنامه توسعه ششم ا ستان با عزم و اراداه ای که وجود دارد بتواند منشاء اثر و راهگشا باشد.
وی افزود: کردستان از گذرگاه ها و راه های سختی عبور کرده تا امروز به نماد امنیت و وحدت رسیده است و این امر قابل ستودنی است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: خوشبختانه در کنار ثروت و سرمایه های ارزشمند بستر توسعه علمی و اقتصادی در استان فراهم شده و باید از این ظرفیت هغا به نحو احسن استفاده کرد.
حجت الاسلام ابوترابی یادآور شد: در حال حاضر 67 هزار دانشجو در 30 موسسه آموزشی در این استان مشغول به تحصیل هستند و وجود این آمار علامت بسیار خوبی در شکل گیری بستر تربیت نیروهای انسان برای حرکت به سمت پیشرفت مطلوب است.
وی ادامه داد: خوشبختانه زیرساخت های توسعه ای در استان شکل گرفته و در این زمینه می توان دید که فاصله کمی با تعدادی از استان های کشور دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که نباید فراموش کرد که خسارات دفاع مقدس در این استان به دلیل هم مرز بودن با عراق بسیار زیاد بود، گفت: این امر باعث شد که فاصله معناداری با نقطه مطلوب به وجود آید و انتظار می رود در آینده نزدیک با تخصیص اعتبارات و برنامه ریزی مناسب شاهد کاهش این فاصله باشیم.
حجت الاسلام ابو ترابی اظهار داشت: تجهیز منابع برای فراهم آوردن بستر رشد در کنار سرمایه نیروی انسانی اصلی مهم است که راه توسعه را هموار می کند.
وی افزود: متاسفانه نقشه راهی که بعد از دفاع مقدس تا به امروز در کشور پیموده شده است درست در نقطه مقابل پیشرفت قرار دارد و نقشه راه ما بعد از دفاع مقدس تنها در مسیر بزرگ کردن دولت و رشد روزافزون دستگاه ها بوده است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رشد هزینه های جاری دستگاه ها و ورود حاکمیت به حوزه وظایف غیر حاکمیتی بوده است.
حجت الاسلام ابو ترابی با بیان اینکه بودجه دولت در سال 84 حدود 25 هزار میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: بودجه سال 92 با رشد قابل توجهی به 119 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: نیاز هفت هزار میلیارد تومانی پروژه های نیمه تمام در استان کردستان به اعتبار بسیار نگران کننده است و هیچ افق توسعه ای را به ما نشان نمی دهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه نقشه راه کنونی راه را به ترکستان میبرد نه کردستان آباد و تا این نقشه راه را تغییر ندهیم مشکلات همچنان باقی می ماند.
حجت الاسلام ابو ترابی اظهار داشت: حمایت و تجهیز منابع و پرداخت تسهیلات و نظارت دقیق و صحیح بر روند کار از مهم ترین نیاز ها در امر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه است.
وی افزود: این مسیر و راه و بودجه های قطرهای با توجه به رشد روزافزون هزینه ها در کشور امید بخش نیست و ما را در رسیدن به هدف نا امید می کند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پايان سخنان خود در اين جلسه بیان کرد: انتظار می رود با تغییر رویه در نقشه راه خروجی جلسات در راستای توسعه کشور باشد و آبادانی در تمامی مناطق کشور به وجود آید.
نظر شما