۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۰۷

عرصه کویری جنوب و مرکز کشور مقصد اصلی توریست های اروپایی است/ صنایع دستی از جمله مشاغل سبز در ایران است

عرصه کویری جنوب و مرکز کشور مقصد اصلی توریست های اروپایی است/ صنایع دستی از جمله مشاغل سبز در ایران است

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران را به لحاظ جاذبه های گردشگری جزو 10 تا 12 کشور اول دنیا دانست و گفت: عرصه کویری جنوب و مرکز کشور مقصد اصلی توریست های اروپایی است.

 به گزارش خبرگزاری مهر،  مسعود سلطانی فر در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین دو سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محل سازمان محیط زیست افزود:با وجود ظرفیت بسیار بالای جذب گردشگر در کشور، سهم ایران از درآمدهای گردشگری دنیا بسیار ناچیز است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران را به لحاظ جاذبه های گردشگری جزو 10 تا 12 کشور اول دنیا دانست و گفت:ایران سال گذشته از محل جذب گردشگر پنج میلیارد دلار درآمد کسب کرد.

وی اظهار داشت:در سال 2013، یک میلیارد و 187 میلیون نفر گردشگر در کشورهای دنیا جابجا شدند که درآمد حاصل از این جابجایی هزار و 250 میلیارد دلار بود.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: ایران 10 درصد جاذبه های گردشگری دنیا را دارد که با این حساب سهم ما از این درآمد باید 100 میلیارد دلار باشد و یا به احتساب داشتن یک درصد جمعیت دنیا باید بین 12 تا 13 میلیارد دلار از این درآمد از آن ایران باشد.

وی افزود:این درحالی است که درسال 2013 حدود 4.5 میلیون نفر گردشگر ورودی از کشورهای دیگر وارد کشور ما شدند که این افراد هم بنا به شرایط کشورشان،در ایران هزینه زیادی نکردند،یک میلیون نفر از جمهوری آذربایجان ، یک میلیون و 600 هزار نفر از عراق و بقیه از دیگر کشورهای همسایه بودند که از این محل 5 میلیارد دلار در آمد نصیب کشور شد.

سلطانی فر اظهارداشت:همچنین در این مدت 7 میلیون نفر از کشور خارج شدند که 2 میلیون و 200 نفر به عتبات عالیات ، 600 هزار نفر به عربستان برای حج تمتع و عمره و بقیه به کشورهای اطراف سفر کردند و حدود 10 میلیارد دلار هزینه کردند، یعنی این میزان مبلغ از کشور خارج شد. بنابراین درآمد بخش گردشگری کشور در سال 92 حدود 5 میلیارد دلار و خروجی 10 میلیارد دلار بود.

وی تاکید کرد: امیدواریم با رویکرد خوبی که دولت تدبیر و امید در زمینه گردشگری دارد، با ایجاد ظرفیت های لازم، تعامل خوبی بین کشورها برای توسعه صنعت گردشگر ایجاد شود.

معاون رییس جمهوری گفت: در سند چشم انداز 20 ساله آمده که باید تا پایان سال 1404 حدود 20 میلیون گردشگر با درآمد ارزی 25 تا 30 میلیارد دلار در کشور داشته باشیم، اکنون که هشت سال از این سند چشم انداز می گذرد تراز کشور منفی بوده که باید تلاش کنیم تا 12 سال آینده که از زمان سند باقی مانده به شرایط مطلوبی برسیم.

وی افزود: البته با رویکرد و سیاست های دولت دکتر روحانی در زمینه تعامل با کشورها و کاهش تنش ها ، در مدت 4 ماه گذشته در زمینه جذب گردشگر روند رو به رشدی داشتیم،بخش عمده ای از این روند رو به رشد به سیاست های مثبت دولت و بخشی هم به بروز جنگ در کشورهای منطقه از جمله عربستان و مصر بر می گردد که باید از این موقعیت به عنوان یک فرصت طلایی استفاده کنیم.

سلطانی فر گفت: سال گذشته در مدت نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه دوم اردیبهشت هزار و 600 امریکایی وارد ایران شده بود که امسال در مدت مشابه این رقم به 6 هزار و 400 نفر افزایش یافت،همچنین گزارش ها نشان می دهد فعالیت تورهای اروپایی 155درصد رشد داشته است. تمام ظرفیت تورهای اروپایی برای نیمه دوم سال 2014 پر شده و درحال ثبت نام برای نیمه اول 2015 هستند.

وی تاکید کرد:متناسب با این روند رو به رشد، بر روی تامین نیازها به ویژه مراکز اقامتی تمرکز کردیم زیرا یکی از مشکلات کشور در بحث گردشگری تامین مراکز اقامتی است از این رو با بنیاد مستضعفان و جانبازان مذاکره کردیم و قرار شد این بنیاد 20 هتل چهار ستاره در شهرهای مختلف کشور با اولویت مناطق محروم احداث کند که به زودی ساخت آنها را آغاز خواهد کرد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: امروزه گردشگری به صورت عمومی دنبال نمی شود بلکه گردشگرها تخصصی شده اند و اکنون گردشگر مذهبی ، علمی و حتی شکار داریم که قطعا با توسعه این صنعت زمینه اشتغالزایی در کشور بیش از پیش فراهم می شود.

وی ادامه داد:عرصه طبیعی کشور دربخش کویرهای جنوب و مرکز بسیار مورد توجه اروپایی ها و بخش شمالی مورد توجه کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس است که باید از این ظرفیت به نحو مطلوبی استفاده کنیم.

سلطانی فر اظهارداشت:ایران جزو کشورهایی است که به عنوان مرکز مهم گردشگری حلال در منطقه و دنیا مطرح است که باید با کار بر روی این بخش آن را توسعه دهیم.

وی در ادامه به ظرفیت صنایع دستی در کشور اشاره کرد و گفت: 460 رشته صنعت دستی در دنیا وجود دارد که از این تعداد 352 رشته در داخل ایران قابلیت تولید و دستاورد دارد، سالانه دو میلیون متر مربع فرش در ایران بافته می شود که 1.5 میلیون متر مربع آن صادر و بقیه در داخل کشور استفاده می شود و در واقع 75 درصد این ظرفیت صادر می شود.

معاون رییس جمهوری گفت: حدود دو میلیون نفر در ایران در عرصه صنایع دستی فعالیت می کنند که معادل همین ظرفیت هم در کشور وجود دارد که بکار گیری آنها نیاز به بستر سازی و ایجاد اشتغال دارد که قطعا با توسعه صنعت گردشگری امکان پذیر خواهد بود.

تفاهم نامه مشترک همکاری به منظور توسعه طبیعت گردی پایدار و تقویت زیرساخت های کشور درحوزه گردشگری و محیط زیست عصر روز دوشنبه به امضای ˈ معصومه ابتکارˈ معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و ˈ مسعود سلطانی فرˈ معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رسید.

کد خبر 2290786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha