"راضيه تجار " نويسنده ومنتقد ادبي با بيان اين مطلب به خبر نگار ادبي " مهر " افزود: آل احمد به واقعيت روز توجه ويژه اي مي كرد و سعي داشت بانثري عصبي ، چكشي و روان خوانندگان خود را به حركت درآورد . اوهيچ ترسي از وجود ديكتاتوري موجود در جامعه نداشت و با شجاعت و بدون وا سطه حرفهايش بيان مي كرد.
وي تصريح كرد : او صاحب نظر بود و ديدگاه خاص خود را داشت . برسي آثار آل احمد به تنهايي و جداگانه چندان درست نيست ودرمورد او بايد به صورت كلي نظر داد . او سعي داشت به جامعه و مردم آن بگويد انتخاب غرب به عنوان الگو و قبله آمال و آروز درست نيست .
اين نويسنده با اشاره به نثر آل احمد به عنوان بارز ترين ويژگي آثاراو ، گفت: خصوصياتي چون مستقيم گويي، زبان ساده ، روان و محاوره اي در نثر او قابل توجه است و اين خصوصيات باعث مي شود مخاطب با او و آثارش احساس صميميت كند . آثار آل احمد ريشه در خاطرات او دارد برا ي مثال در داستان« مدير مدرسه» مي توان تا حدودي شخصيت جلال آل احمد را مشاهده كرد. يعني اين اثر خاطره اي ست كه پردازش شده است . در طول اثر شخصيتي معترض ديده مي شود كه نشان از خود نويسنده است .
تجار درادامه سخنانش اظهار داشت : شايدآثارآل احمد جوهر ادبي چندا ني نداشته باشد، اما به دليل بيان واقعيت دوره اي از تاريخ قابل توجه است . بايد جلا ل را به خاطر شخصيت و جسارتش و رسيدن به باورهاي مذهبي وغرب ستيزي مورد توجه دانست.
او مصلحت انديش نبود و و پدرانه در وادي ادبيات ايستاده بود و شاگرد پروري مي كرد و سعي داشت به ديگران براي حركت به جلو كمك كند.
راضيه تجار در گفت و گو با " مهر "
جلا ل آل احمد روشنفكري بود كه خود را از مردم جدا نكرد
در دوره اي كه بعضي از روشنفكران خود را جدا از عامه مردم مي دانستند جلال احمد همراه و همگام با مردم بود .
کد خبر 22908
نظر شما