۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۲:۳۰

حجت الاسلام ضمیری در گفتگو با مهر:

عدالت اجتماعی امیرالمومنین (ع) نمونه کاملی برای الگوی جامعه است

 عدالت اجتماعی امیرالمومنین (ع) نمونه کاملی برای الگوی جامعه است

قم - خبرگزاری مهر: استاد حوزه و دانشگاه گفت: مسئولان با توجه به الگوگیری از عدالت اجتماعی امیرالمومنین(ع) باید رضایت جامعه را در امور اقتصادی و... در نظر گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا ضمیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سیره عملی زندگی حضرت علی(ع)، اظهار کرد: سبک زندگی امیرالمومنین(ع) به گونه‌ای است که می‌توان آن‌ را در هر زمینه اجتماعی، فرهنگی و... پیاده کرد.

وی به اجرای عدالت اجتماعی آن حضرت در جامعه، اشاره کرد و گفت: حضرت علی(ع) در اجرای عدالت و احکام صادق، شجاع و به دنبال زیاده خواهی برای خود و خانواده و خویشاوندان نزدیک خود نبود.

این استاد حوزه و دانشگاه، اجرای عدالت اجتماعی امیرالمومنین(ع) را نمونه کامل الگوپذیری در جامعه در برخورد با مجرمان، تقسیم بندی مسئولیت‌های سیاسی و مسائل قضایی دانست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با اجرای عدالت در جامعه اسلامی مردم در قضاوت نسبت به مسئولان جامعه منطقی برخورد می‌کنند.

به گفته حجت الاسلام ضمیری، حضرت علی(ع) در کمال قاطعیت در حکومت، نسبت به فقرا و ایتام و افراد ضعیف مهربان بودند و از مال شخصی خود به آنها انفاق می‌کردند.

وی شیوه کمک کردن امیرالمومنین(ع) به محرمان را در کمال ظرافت دانست و گفت: می‌توان با ایجاد شغل مناسب برای جوانان و توجه ویژه به قشر ضعیف جامعه و افراد کارگر و از کار افتاده و... بدون تحقیر شدن موقعیت اجتماعی افراد، سیره آن حضرت را در حکومت اسلامی بنا کرد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به تاکید حضرت علی(ع) به رضایت عمومی مردم جامعه، افزود: مسئولان در امور اقتصادی باید رضایت عموم مردم و امکانات را برای همه در نظر بگیرند، در غیر این صورت اگر رضایت عمومی در نظر گرفته نشود بر خلاف سیره امیرالمومنین(ع) است.

وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) توجه خاص به مسائل فرهنگی جامعه داشت، یادآورشد: امیرالمومنین(ع) در خطبه‌ها و نصیحت به مردم، در سیره حکومتی خود توجه عمیق و تاکید فراوان به نماز، عفاف، حجاب و... داشتند.

حجت الاسلام ضمیری به توجه عمیق آن حضرت به کانون گرم خانواده، اشاره کرد و گفت: امیرالمومنین(ع) به نیازهای فرهنگی، عاطفی و... همسر و فرزندان خود توجه داشتند و نقش پدری را خوب ایفا می‌کردند.

وی بیان کرد: نزاع و تضاد خانوادگی بین حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) وجود نداشت و این موضوع نشان دهنده آن است که محبت، عفو، منطق و... در خانواده علوی حکم فرما بود.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: حضرت علی(ع) برای بدست آوردن نان حلال تلاش می‌کردند و حضرت زهرا(س) با داشته‌ها و نداشته‌های آن حضرت سازگار بودند، که این سیره در رندگی امروزی جوانان می‌تواند تاثیرگذار باشد.

 

کد خبر 2290828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha