معصومه ظهیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اعتکاف یک فعل عبادی است، اظهار کرد: افراد به صورت اجتماعی در فضای مسجد که خانه خدا است جمع میشوند و جهاد در راه خدا و کنترل نفس و لذت عبادت و نورانیت را یاد میگیرند.
وی با اشاره به اعمال واجب اعتکاف افزود: درنگ در مسجد، روزه، انجام نماز، ترک محرمات، رعایت آداب مسجد و... از واجبات اعمال اعتکاف است.
مدیرکل امور بانوان استانداری قم تکرار و تمرین عبادت در اعتکاف را ایجاد آمادگی در نفس افراد دانست و گفت: انسان معتکف یاد میگیرد تک تک نفسها و لحظههایش برای خدا باشد و این تکرار و تمرین عبادت خالصانه در زندگی او تاثیر میگذارد.
تاثیرات اجتماعی اعتکاف
وی با اشاره به تاثیرات اجتماعی اعتکاف بر روی افراد خاطرنشان کرد: نظافت، کمک به دیگران، نمازجماعت، اجتماعی زیستن، مراعات حال دیگران و برنامه ریزی اوقات فراغت از تاثیرات اجتماعی اعتکاف است.
ظهیری در ادامه به آخرین وصیت نامه امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت علی(ع) به امام حسن و امام حسین(ع) و همه فرزندانشان و کسانی که وصیت ایشان را میخواندند، به تقوای الهی و نظم در امور سفارش کردند.
وی بابیان اینکه اعتکاف تمرینی برای تحمل در برابر سختیها است، عنوان کرد: تحمل سختیها (غذای سرد، گرما، دوری از خانواده و...) در اعتکاف باعث تمرینی میشود تا تحریمها به مردم فشار نیاورد.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان با اشاره به حدیث امیرالمومنین(ع) که یک ساعت فکر کردن از 70 سال عبادت بهتر است، گفت: اعتکاف فرصتی برای فکرکردن افراد به کارهای گذشته و گناهنان و اشتباهات و برنامه ریزی برای آینده و... است.
نظر شما