۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۴۵

گزارش مهر/

نوشدارو پس از ورشکستگی کشاورزان/ کور سوی امید در انتظار روشنایی فرودگاه

نوشدارو پس از ورشکستگی کشاورزان/ کور سوی امید در انتظار روشنایی فرودگاه

کرمان - خبرگزاری مهر: مشکلات ناشی از افت قیمت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان گریبان این قشر محروم جامعه که اکثرا از خرده مالکانی تشکیل شده و برای کشت جدید یا مقروض سم فروشان و کود فروشانند و یا در انتظار سر رسید وام های کشاورزی، را گرفته است و در این میان وعده بازگشایی مجدد فرودگاه جیرفت بارقه ای از امید در دل کشاورزان برای حمل و نقل محصولات ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات ناشی از افت قیمت محصول کشاورزان در جنوب استان کرمان امسال هم بر اقتصاد کشاورزان شهرستانهای جنوبی که بخش قابل توجهی از مردمان این سرزمین را تشکیل می دهند تاثیر گذاشته است.

عدم رعایت الگوی مصرف و عدم وجود کارخانه های فرآوری محصولات کشاورزی، دلال بازی و نبود امکانات لازم برای حمل و نقل محصولات کشاورزی و از همه مهمترین بی برنامگی مسئولان برای برخورد با این مشکل دلایل اصلی تکرار همه ساله تراژدی افت قیمت محصول در جنوب کرمان است.

کشاورزانی که با کاهش شدید قیمت محصول مواجه شده اند برای تولید محصولات کشاورزی در جنوب کرمان مجبور شده اند افزایش قیمتهای نهاده های تولید را به جان بخرند و در گرمای جان سوز جنوب کرمان ساعتها در دشتهای وسیع کار و تلاش کنند.

اما در نهایت سود ناشی از کار کشاورزان راهی جز جیب دلالان غیر بومی ندارد و در این میان دل نگرانیهای کشاورزان تنها چیزی است که برای آنها باقی می ماند.

نکته قابل توجه اینکه هیچ یک از مسئولان پیش از بروز این مشکل اقدامی برای حل آن نکردند و پیشگیری در این خصوص صورت نگرفته است و پس از بروز افت قیمت محصول و اعتراض کشاورزان در نهایت مسئولان هم برای حل این معضل پا به رکاب شده اند.

نوشدارو پس از مرگ سهراب

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس نیز در معدود راهکارهایی که برای حل این مشکل برگزیده است و پس از فروکش نسبی افت قیمتها در نامه ای از مسئولان کشور درخواست بررسی وضعیت کشاورزان را کرده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد مجلس، فرج الله عارفی در نامه ای به رئیس جمهور خواستار پیگیری مشکلات کشاورزان جنوب استان کرمان شد.

در این نامه آمده است که همان طور که استحضار دارید عمده فعالیت مردم در شهرستان های جنوبی کرمان شامل جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه گنج، منوجان و فاریاب با جمعیتی قریب به یک میلیون نفر و با بیش از چهار میلیون تن تولیدات انواع محصولات مرغوب و با کیفیت بوده و معیشت بیش از 90 درصد مردم از این راه تامین می‌شود، علیرغم خشکسالی های مکرر و مفرط 15 ساله، مردم سخت کوش جنوب همواره نقش موثر خود را در تولید حفظ و حتی گسترش داده اند.

اما همه ساله در فصل برداشت و عرضه محصولات خود با کسادی و افت بسیار شدید قیمت محصولات مواجه بوده و صف های طولانی وسائط نقلیه باری مملو از محصولات گوناگون در نقاط مختلف شهرها و تجمع کشاورزان و دادخواهی آنان در محل فرمانداری ها و سایر نهادهای ذیربط تکرار و متاسفانه در زمینه عرضه و ساماندهی محصولات کشاورزان چاره اندیشی لازم صورت نگرفته و اکثر تولیدکنندگان متضرر و مقروض شده اند و فریاد دادخواهی شان بلند است و در سال زراعی جدید وضعیت فروش و حمل و نقل بسیار اسف بار و غیرقابل استفاده است، لذا انتظار می رود توسط دولت تدبیرو امید، نسبت به جبران این خسارت ها و ماندن روحیه امید در تولید کنندگان که پایه های اصلی، مقاوم و مستحکم اقتصاد مقاومتی کشور می‌باشند، تدبیری اندیشیده و مساعدت لازم مبذول شود.

حقیر به عنوان نماینده و خادم این مردم سخت کوش و همیشه در صحنه دارالولایه جیرفت و عنبرآباد و سایر شهرستان های جنوبی کرمان و همه کشاورزان زحمت کش و کم توقع، از محضر آن مقام محترم درخواست عاجزانه دارم که دستور فرماید:

هیات ویژه‌ای به منظور بررسی وضعیت کشاورزی و ارتباط آن با معیشت مردم راهی جنوب شده و از نزدیک مشکلات این بخش را ملاحظه مشاهده و گزارش نمایند.

نسبت به شکل و نحوه توزیع و عرضه محصولات کشاورزان در بازار های داخلی و خارجی بررسی و چاره اندیشی شده و راهکار مناسب ارائه شود.

نسبت به حمل و نقل و میزان هزینه جا به جایی محصولات به بازارها تمهیدات لازم اندیشیده و تسهیل شود.

نسبت به ایجاد صنایع تبدیلی و مراکز نگهداری محصولات، تسهیلات لازم در نظر گرفته شده و به دور از کاغذ بازی اداری و پرهیز از تشریفات زائد و با سرعت اقدام شود.

نسبت به خرید تضمینی محصولات کشاورزان نرخ مناسب و کارشناسی شده در نظر گرفته شود و حمایت لازم صورت پذیرد.

در زمینه میزان و نوع کشت متناسب با نیاز داخلی و خارجی مطالعه، برنامه ریزی، اجرا، کنترل و نظارت جدی صورت گیرد والگوی کشت ارائه شود.

به امید این که تلاش دولت کریمه اسلامی با شعار تدبیر، امید زمینه ساز خروج کشاورزان از وضعیت نامطلوب کنونی شود.

خرید توافقی کمی از مشکلات کشاورزان کاسته است

لازم به ذکر است که پس از افت شدید قیمت گوجه فرنگی در جنوب کرمان که حدود یک دهه است در جنوب کرمان هر ساله تکرار می شود، استاندار کرمان با هماهنگی با معاون رئیس جمهور زمینه لازم برای خرید توافقی محصول را فراهم کرد و حداقل در این زمینه مشکلات کمی کمتر شد.

مشاور استاندار کرمان نیز که از سوی استاندار برای بررسی مشکلات کشاورزی جنوب کرمان به این منطقه اعزام شده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر از بررسی میدانی شرایط کشاورزان جنوب کرمان با دستور استاندار خبر داد و گفت: با اجرای خرید توافقی در جنوب کرمان نرخ گوجه فرنگی حالت رقابتی به خود گرفته است.

محمد رحیم ابوسعیدی گفت: دلالانی که قیمت را به شدت کاهش داده بودند هم اکنون به رقیبی برای افزایش قیمت توافقی تبدیل شده اند و قیمت محصول در روزهای ابتدایی اجرای این طرح افزایش یافته است.

وی همچنین از بسیج امکانات برای حمل و نقل محصولات کشاورزی به بازارهای مصرف خبر داد و گفت: هماهنگی های لازم با تمام دستگاهها صورت گرفته است و فرمانداران نیز بر حسب دستور استاندار باید از تمامی امکانات موجود در شهرستانهای جنوبی کرمان برای رفع مشکل حمل و نقل استفاده کنند.

نگران هنداونه کاران هستیم

وی افت شدید قیمت محصول خیار را ناشی از افت پایان فصل برداشت دانست و گفت: کشاورزان خیار کار پیش از این سود زیادی را به دست آورده اند و هم اکنون در دوران افت قیمت محصول هستند.

وی در خصوص محصول هنداونه نیز گفت: نگرانی ما نیز در خصوص این محصول است که به زودی با تدابیرلازم از بروز مشکل افت قیمت و حمل و نقل این محصول به بازار مصرف نیز جلوگیری خواهیم کرد.

وی در خصوص نرخ حمل و نقل نیز گفت: مقرر شده با نظارت فرمانداران با نرخ مصوب جابجایی ها صورت گیرد و از هر گونه سودجویی جلوگیری شود.

اما در حالیکه همچنان مشکلات ناشی از افت قیمت محصول در جنوب کرمان وجود دارد استاندار کرمان نیز برای بررسی برخی طرحهای عمرانی و کشاورزی به جنوب کرمان سفر کرد که در همین راستا کشاورزان امیدوارند تصمیمات لازم برای حل مشکل گرفته شده باشد.

جاده ای باریک تنها راه حمل و نقل میلیونها تن محصول کشاورزی

اما یکی از اساسی ترین مشکلات موجود در زمان برداشت، حمل و نقل محصول جنوب کرمان به بازارهای مصرف است هم اکنون به دلیل عدم وجود زیر ساختهای لازم محصول تولیدی تنها از طریق جاده کرمان – جیرفت به مرکز کشور منتقل می شود که بار ترافیکی شدیدی را به خصوص در جاده های کوهستانی به همراه دارد و عملا بسیاری از محصول تولید شده کشاورزان امکان حضور به موقع در بازار مصرف را نمی یابد و کشاورزان نیز به دلیل افزایش ناگهانی نرخ حمل و نقل و کمبود وسایل نقلیه با مشکل مواجه می شوند.

دو راه اصلی برای حل این مشکل احداث راه آهن جنوب کرمان و همچنین بازگشایی فرودگاه جیرفت است که به نظر می رسد راهکار نخست به زمان طولانی و هزینه هنگفت نیاز دارد و راه حلی کوتاه مدت محسوب نمی شود اما فرودگاه جیرفت که طی سالهای اخیر وعده بازگشائیش بارها داده شده این بار وعده جدید را دریافت کرده است.

فرودگاه جیرفت خرداد ماه بازگشایی می شود

علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان در سفر به جنوب کرمان عصر دیروز در بازدید از فرودگاه جیرفت ابراز امیدواری کرده است که فرودگاه این شهر خردادماه سال جاری بازگشایی شود.

وی تصریح کرد: این فرودگاه به لحاظ حمل و نقل محصولات کشاورزی بسیار مهم تلقی می شود با بازگشایی این فرودگاه حجم زیادی از محصول به راحتی به بازارهای مصرف داخلی و خارجی منتقل می شود.

وی ادامه داد: از چند سال قبل طرح بهسازی این فرودگاه برای فرود هواپیماهای پهن پیکر آغاز شده است و امیدواریم در دولت تدبیر و امید به پایان برسد.

منتظر ارسال تجهیزات روشنایی هستیم

مدیرکل فرودگاههای استان کرمان نیز در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون با بهسازی باند فرودگاه امکان فرود هواپیمای پهن پیکر در این فرودگاه ایجاد شده است.

محمد نخعی ادامه داد: هواپیمایی در کلاس ایرباس 320 و هواپیمای کارگو امکان نشستن بر باند این فرودگاه را دارند.

وی از هزینه شدن 6 میلیارد تومان برای بهسازی فرودگاه جیرفت خبر داد و گفت: منتظر ارسال برخی قطعات برای تکمیل پروژه روشنایی فرودگاه هستیم.

به نظر می رسد در صورت بهره برداری از فرودگاه جیرفت یکی از مشکلات اساسی کشاورزان در مسیر حمل و نقل محصول به بازار هدف رفع خواهد شد و امکان دلال بازی در بازار نیز کاهش می یابد.

..................................

گزارش: میثم علیخانی و اسما محمودی

 

کد خبر 2292154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha