۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۲۲

مولایی پور خبر داد؛

444 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در گیلان جذب شد

444  میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در گیلان جذب شد

رشت – خبرگزاری مهر: نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان گفت: در طول پنج سال گذشته 444 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان جذب شده که کافی نبوده است.

منصور مولایی پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در جذب سرمایه های خارجی عواملی مانند اعمال تحریم‌ها، فقدان ال سی و گشایش اعتبارات اسنادی  تأثیر گذار بوده که مانع از  تأمین منابع مالی مورد نیاز شده است.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌ گذاری‌های خارجی راهکاری برای تأمین نقدینگی مورد نیاز جهت شتاب دادن به روند توسعه است، اظهار داشت: هم اکنون بسیاری از کشورهای در حال توسعه از این منبع مالی بهره‌برداری های فراوانی می‌کنند.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان با تاکید بر اینکه گیلان از نظر داشتن مزایای اقتصادی که سرمایه گذار خارجی را جذب کند کمتر از دیگر کشورها نیست، ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی طی دو سال گذشته  در کشور از روند مناسبی برخوردار نبوده است.

وی با اشاره به اینکه  اکثر استان‌های کشور به طور میانگین با نرخ رشد اقتصادی منفی 5.8 روبرو بوده اند، گفت: این در حالیست که حدود هزار میلیارد دلار باید براساس قانون برنامه پنجم توسعه سرمایه‌گذاری خارجی صورت می‌گرفت تا نرخ رشد هشت درصدی تحقق می‌یافت و قدرت خرید و سبد مصرفی خانوار با افزایش روبرو می‌شد.

مولایی پور با بیان اینکه در صورتی که رشد هشت درصدی محقق می شد در طول نه سال سبد مصرفی خانوار به دو برابر افزایش می‌یافت، افزود: اگر رشد اقتصادی تنها یک درصد باشد سبد مصرفی خانوار در طول 70 سال به دو برابر افزایش می‌یابد که اگر این نرخ یک دهم در صد باشد پس از گذشت 700 سال سبد مصرفی خانوار دو برابر می‌شود.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون بیش از گذشته سرمایه‌گذاران خارجی به مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان مراجعه می‌کنند و نوید این مسئله را می‌دهد که جذب سرمایه‌های خارجی در استان‌ با روند رو به رشدی مواجه شود.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان میزان سرمایه گذاری در استان را از سال 87 تا 91 به ترتیب 16، 121، 25 ، 222 و 52 میلیون دلار اعلام کرد.

مولایی پور با اشاره به اینکه برای رفع تنگناهای توسعه سرمایه‌گذاری خارجی در گیلان اقدام‌هایی صورت گرفته است، ادامه داد: نخستین گام مرکز خدمات سرمایه گذاری در این باره انتعقاد تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه گیلان در مورد ارائه برنامه‌ در راستای اصلاح وضع موجود با رویکرد توسعه سرمایه گذاری خارجی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در مورد فرصت‌ها و تهدیدهای سرمایه‌گذاری در استان مطالعاتی در حال انجام است، گفت: با انجام این مطالعات و آسیب شناسی وضعیت سرمایه گذاری، گیلان در شرایط مطلوبی قرار می گیرد و سرمایه‌های خارجی بیشتری جذب می شود.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان افزود: در مرکز خدمات سرمایه گذاری تلاش می شود فضای کسب و کار ایده آل برای جذب سرمایه های خارجی ایجاد شود و این در حالیست که ایران به دلیل ریسک های اقتصادی و سیاسی واعمال تحریم‌ها در میان 189 کشور جهان جایگاه 152 را از آن خود کرده است.

 وی با اشاره به اینکه برای ارتقای این رتبه باید از داشته‌های علمی عمیق در دانشگاه‌ها برخوردار بود و از تجارب مختلفی بهره‌گیری کرد، اظهار داشت: در این راستا بازار سرمایه گذاری شنبة هر هفته میزبان سرمایه‌گذاران،صاحب‌نظران، کارشناسان و خبرنگاران است تا مشکلات سرمایه گذاری استان بررسی شود تا موانع رفع گردد.

مولایی پور ادامه داد: با شفاف‌سازی در مورد اطلاعات می‌توان فضای سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران خارجی امن کرد و اعتماد را  به جامعه بر‌گرداند همچنین تلاش می‌شود از مباحث موردنظر به صورت علمی بهره برداری کرد.

وی با بیان اینکه پوشش های تضمینی و حمایتی از سرمایه گذاران خارجی صورت می‌گیرد، گفت: براساس ماده هفت اصل 44 قانون اساسی در مدت 10 روز باید به تمامی تقاضاهایی که در مرکز خدمات سرمایه گذاری ثبت می‌شود در چهارچوب قانون پاسخ داده شده و در مدت 30 روز نیز مجوزهای مورد نیاز صادر می‌شود.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلانجلب سرمایه‌گذاری خارجی در استان را روبه رشد دانست و افزود: گیلان به علت دارا بودن مزیت همسایگی با کشور روسیه توانسته از کارخانه‌های فولاد در استان بهره ببرد و صنایع چوب را گسترش دهد.

وی اظهار داشت: براساس آمار برای تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام استان به سه هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده که اعتبارات دولتی به تنهایی پاسخگوی آن نیست و باید با جذب سرمایه های بخش خصوصی و خارجی  روند توسعه گیلان را شتاب بیشتری داد.

مولایی پور ادامه داد: اولویت مرکز خدمات سرمایه گذاری استان گیلان در این زمینه اتمام پروژه‌های نیمه تمام است که باید همه مسئولان در بخش دولتی و خصوصی به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه در پایگاه اینترنتی مرکز خدمات سرمایه گذاری بخشی با عنوان فرصت‌های برتر سرمایه گذاری ایجاد شده است، گفت: در این یخش از همه دستگاه‌های اجرایی استان خواسته شده یک فرصت برتر رابه این مرکز معرفی کنند آن هم فرصتی که مجوزهای مورد نیاز آن صادر، زیرساخت‌ ها فراهم و مطالعات فنی و اقتصادی آن انجام شده باشد.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان با اشاره به اینکه در سال گذشته برای پروژه‌های عمرانی کشور 22 هزار میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: این در حالیست که برای اتمام همه پروژه‌های عمرانی کشور 480 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده و این مسئله بیانگر آن است که 22 سال زمان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام لازم بوده که این رقم در گیلان 16 سال است.

وی با تاکید براینکه بخش دولتی و خصوصی در پروژه‌های نیمه‌تمام سرمایه‌گذاری کنند، یادآورشد: تازمانیکه سرمایه گذاری در استان به نتیجه نرسد انجام سرمایه گذاری جدید سبب اتلاف منابع می شود پس باید این منابع اندک را به درستی مدیریت کرد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود.

کد خبر 2292579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha