شعبانعلی خاوری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با این میزان اعتبار 19.45 کیلومتر راه روستایی استان به زیر پوشش آسفالت میرود.
وی همچنین از آغاز عمليات روكش آسفالت روستاهاي آستانه اشرفيه و شفت در استان خبر داد و اظهارداشت: عمليات روكش آسفالت روستاهاي لفوت – نازكسرا شهرستان آستانه اشرفيه و كليسران در شهرستان شفت در مجموع بطول 3.2 كيلومتر و با هزينه اي افزون بر شش هزار و 80 ميليون ريال آغاز شده است.
مدیر كل و شهرسازي گيلان گفت: عمليات روكش آسفالت روستاي محسن آباد در شهرستان آستانه اشرفيه بطول 1.2 كيلومتر كه در روزهاي گذشته آغاز شده بود با هزينه اي افزون بر دو هزار و 280 ميليون ريال به اتمام رسيد.
وی با اشاره به اهميت حريم راهها و نقش این مهم در تامين ايمني راهها گفت: به لحاظ بافت جغرافيايي خاص و نزديكي شهرها و روستاهاي اين استان و قرار گيري مراكز جمعيتي در حاشيه راه ها، اراضي مجاور حريم راهها از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.
خاوری افزود: اين مهم عاملي شده تا ساخت و سازهاي غيرمجاز در اين اراضي صورت گيرد ضمن اينكه قرارگيري مراكز جمعيتي در حاشيه راه ها و تنوع فرآورده هاي كشاورزي عاملي است تا بسياري از دستفروشان اقدام به فروش محصولات و فرآوردههاي كشاورزي خود در حاشيه راه كنند كه اين امر درصد ايمني مسير را كاهش مي دهد.
وی اظهار داشت: حفظ و نگهداري از راهها به عنوان سرمايه هاي ملي هزينه هاي هنگفتي را به خود اختصاص مي دهد به طوري كه براي آزادسازي حريم به منظور تعريض و ارتقاي راه، هزينه هاي بسيار زيادي پرداخت شده است كه بخش اعظم اعتبارات اين اداره كل صرف آن مي شود.
مديركل راه و شهرسازي گيلان با بيان اينكه تمام راه هاي گيلان شامل اصلي، فرعي و روستايي داراي حريم مشخصي هستند، افزود: اين حريم طبق اهميت راه و ميزان تردد در سطح آن تعيين شده است و هر گونه ساخت و ساز و ايجاد تاسيسات در حريم قانوني راه ممنوع بوده و خارج از حريم راه نيز فقط با مجوز اداره كل راه و شهرسازي مجاز است.
وی تصريح كرد: اگر افرادي بدون هماهنگي و كسب مجوز از اداره كل راه و شهرسازي استان اقدام به ساخت و ساز و يا ايجاد تاسيسات در حريم قانوني راه و محدوده معين شده کنند، عوامل راهداري نسبت به جلوگيري از ادامه عمليات و برطرف شدن آثار ساخت و ساز و تاسيسات ايجاد شده وارد عمل مي شوند.
خاوری با اشاره به وجود برخي دكه هاي بدون مجوز در حاشيه راه ها به ويژه در محور رشت - امامزاده هاشم و رشت - خمام، خواستار همكاري تمام دستگاه هاي مربوطه در برخورد قانوني با متخلفان و جمعآوري آنها شد.
وی در ادامه از آغاز عمليات روكش آسفالت روستاهاي پونل – رودبارسر (رضوانشهر ) و اوشيان – هلوكله (رودسر) در مجموع بطول 3.9 كيلومتر و با هزينه اي افزون بر هزار و 410 ميليون ريال خبر داد.
مديركل راه و شهرسازي گيلان تصریح کرد: عمليات روكش آسفالت روستاي علي آباد در شهرستان بندر انزلي و رستم آباد - بره سر در شهرستان رودبار بطول دو كيلومتر كه در روزهاي گذشته آغاز شده بود با هزينه اي افزون بر سه هزار و 800 ميليون ريال به اتمام رسيد.
وی همچنین از آغاز عمليات روكش آسفالت روستاهاي علي آباد (انزلي)، ديورش (رودبار)، چوبر (شفت)، خراط محله (صومعهسرا)، ليلا كوه (لنگرود) در مجموع بطول 9.15 كيلومتر با هزينه اي افزون بر17 هزار و 385 ميليون ريال خبرداد و یادآورشد: توسعه راه از شاخص های مهم توسعه یافتگی هر منطقه است.
نظر شما