به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، سياري در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات انجام شده براي پيشگيري از شيوع بيماري آنفولانزاي فوق حاد طيور افزود: براساس اخطار يك ماه گذشته سازمان بين المللي بهداشت جهاني ، خوار وبار كشاورزي به وزير جهاد كشاورزي (حجتي ) در مورد شيوع آنفولا نزاي مرغي و احتمال شيوع اين بيماري در ايران جوانب كار براي اجراي اقدامات لازم بررسي شد .
وي در مورد مهمترين اقدامات براي پيشگيري از شيوع بيماري آنفولانزاي مرغي در كشور ، تاكيد كرد: قرنطينه كامل ، معدوم كردن پرندگان آلوده در صورت مشاهده علائم بيماري ، ممانعت از جوجه ريزي بعدي تا شعاع 5 كيلومتري ، تخليه مرغداري و جلوگيري از جوجه ريزي مجدد تا شعاع 20 كيلومتري از مهمترين اقدامات اوليه براي پيشگيري از شيوع آنفولانزاي فوق حاد طيور دركشور است .
وي ميزان اعتبار پيشنهادي براي پيشگيري از شيوع آنفولانزاي مرغي در كشور را 11 ميليارد تومان اعلام و تاكيد كرد: تا كنون حدود يك ميليارد تومان براي تجهيز امكانات لازم هزينه شده و در حال حاضر بحث پرداخت 11 ميليارد تومان درحال پيگيري سازمان مديريت و برنامه ريزي و وزارت جهاد كشاورزي است .
سياري تاكيد كرد: مبلغ پيشنهادي براي شناسايي كانونهاي احتمالي در حد اپيدمي بوده كه قرار است در اختيار وزارت جهاد كشاورزي قرار گيرد .
وي در مورد تشكيل ستاد ملي براي پيشگيري از شيوع اين بيماري با حضور وزير جهاد كشاورزي و ساير دستگاههاي اجرايي و تشكلهاي مرتبط با صنعت طيور گفت: تاكيد بر ممنوعيت واردات ، اعلام و شناسايي نقاط آلوده از سوي سازمان دامپزشكي به وزارت خانه ، تاكيد بر بحث پرداخت غرامت در صورت شيوع بيماري ، مشخص شدن وظايف تك تك دستگاهها و امضاي تفاهم نامه با سازمان حفاظت محيط زيست از موارد مورد بررسي در نخستين جلسه ستاد ملي پيشگيري از شيوع اين بيماري بوده است .
سياري ممنوعيت واردات طيور از كشورها ي آلوده بويژه روسيه و قزاقزستان ، تشكيل اقدامات قرنطينه در مرزهاي جنوبي و پاكستان ، ممنوعيت واردات نهاده هاي دامي و پرندگان خانگي و زينتي از كشورها ي آلوده را از مهمترين مراقبتهاي بين المللي بهداشتي براي پيشگيري از شيوع اين بيماري دانست .
وي با اشاره به خطر پذيري بالاي واحدهاي مرغداري در مناطق شمالي كشور و استان تهران براي شيوع بيماري انفولانزاي مرغي گفت : با توجه به اينكه 30 درصد از كانونهاي پرورش صنعت طيوركشور در استان تهران و مناطق شمالي كشور متمركز هستند ، و همچنين نزديكي مناطق شمالي به محل عبور پرندگان مهاجر از كشورهاي آلوده لذا اين مناطق خطر پذيري بالايي دارند .
سياري اظهار داشت: تا كنون حتي يك مورد نيز در مورد شيوع اين بيماري در كشور گزارش شده و مردم مي توانند بدون نگراني مواد پروتئيني مورد نياز خود مانند گوشت مرغ ، تخم مرغ را مصرف كنند اما احتمال شيوع اين بيماري وجود دارد.
وي تاكيد كرد: براساس دستور العمل يكماه گذشته سازمانهاي بين المللي در مورد احتمال شيوع اين بيماري در كشور و با توجه به اينكه شيوع اين بيماري عمدتا در ماههاي فصل پاييز است ، تا سه ماه آينده اين آمادگي بايد حفظ شود .
سياري تشكيل ستادهاي استاني زير نظر استاندارد وارزيابي و بررسي گزارشات موجود استانها توسط كميته هاي فني و تخصصي را در استانها از اقدامات ديگر براي پيشگيري از اين بيماري دانست .
نظر شما