۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۹:۲۸

تأكيد وزير ارشاد بر فعاليت‌هاي جهاني بنياد بوعلي/ پايگاه جهاني بوعلي‌سيناشناسي ايجاد مي‌كنيم

تأكيد وزير ارشاد بر فعاليت‌هاي جهاني بنياد بوعلي/ پايگاه جهاني بوعلي‌سيناشناسي ايجاد مي‌كنيم

نشست سالانه هيئت امناي بنياد بوعلي‌ سينا، به منظور بررسي و اتخاذ تصميم درباره تقويت برنامه‌هاي اجرايي و ترسيم نقشه راه به رياست دكتر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس هيئت امنا، در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در اين نشست كه براي نخستين بار در دولت يازدهم و در دفتر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد؛ آيت‌الله غياث‌الدين طه‌محمدي، نماينده ولي فقيه در استان همدان و رئيس بنياد بوعلي‌سينا، محمدناصر نيكبخت، استاندار همدان و عضو هيئت امنا، دكتر محمدعلي زلفي‌گل، رئيس دانشگاه بوعلي‌سينا و بازرس بنياد، دكتر سيد محمد بهشتي مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور، دكتر ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات و عضو هيئت امنا،  يوسف شاه‌حسيني، مشاور ارشد بنياد و عضو هيئت امنا، فاضل عبادي، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و توكل دارائي، رئيس روابط عمومي و امور بين‌الملل اين بنياد حضور داشتند.

دكتر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا با خير مقدم به اعضاي هيئت امناء، تشكيل بنياد بوعلي‌سينا را يكي از اقدامات مثبت شوراي عالي انقلاب فرهنگي ذكر كرد و گفت: بوعلي‌سينا يكي از مفاخر ارزنده جمهوري اسلامي است كه خوشبختانه در مجامع علمي دنيا شخصيتي كاملا شناخته شده و مورد احترام است ولي بسياري از مجامع غير علمي دنيا نيز بايستي با انجام فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي اين بنياد؛ با ابعاد مختلف شخصيت ابوعلي‌سينا آشنايي پيدا كنند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اضافه كرد: اگر هر  جاي ديگر دنيا يك چنين شخصيت فيلسوف، حكيم، طبيب و عالمي را  داشتند، سر هر كوي و برزني ندا مي‌دادند و او را تبليغ مي‌كردند؛ بنابراين ضرورت دارد به آثار علمي ايشان توجه شود و در قالب نشست‌ها و برگزاري همايش‌هايي با جنبه بين‌المللي، در جهت معرفي اين شخصيت تلاش شود.

رئيس هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا اضافه كرد: حتي در داخل كشور خودمان نيز، آن‌چنان كه بايد و شايد، ابعاد وجودي شيخ‌الرئيس براي برخي شناخته نشده است. كساني كه به همدان سفر مي‌كنند، از آرامگاه و موزه بوعلي‌سينا بازديد مي‌كنند، اما با تمام ابعاد اين شخصيت آشنا نيستند؛ لذا يكي از وظايف اين بنياد اين است كه هر چه بهتر در جهت معرفي بوعلي‌سينا تلاش كند.

دكتر علي جنتي، مصادره شخصيت‌هاي ايراني از طرف ساير كشورها را يكي از پديده‌هايي دانست كه در اين زمانه با آن مواجهيم و در اين‌باره گفت: با توجه به كوشش‌هايي كه براي مصادره اين شخصيت در محافل علمي و رسانه‌اي‌كشورهاي عربي به عمل مي‌آيد تا بگويند، ايشان عرب بوده؛ رسالت اين بنياد سنگين و مهم است.مولانا را ترك‌ها از آن خود مي‌دانند و عرب‌ها هم مي‌خواهند بوعلي را تصاحب كنند. بنابراين بايد با هشياري با اين مسئله مواجه شد و چنان اين دانشمندان را به عنوان شخصيت‌هاي ايراني تثبيت كرد كه ديگران نتوانند آن‌ها را تصاحب و يا احيانا در يونسكو به نام خود ثبت كنند.

رئيس هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا؛ با اعلام آمادگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير دستگاه‌هاي ملي براي كمك به رونق فعاليت‌هاي علمي اين بنياد، خاطر نشان كرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، معاونت علمي رياست جمهوري، وزارت علوم و وزارت ارشاد مي‌توانند هر يك در راستاي وظايف اين بنياد، براي معرفي و بزرگداشت ابوعلي‌سينا مساعدت و كمك نمايند. به ويژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در راستاي وظايف محوله خود حتما بودجه و امكانات لازم در اختيار بنياد قرار خواهد داد تا بتواند به وظيفه ملي و جهاني خود عمل نمايد.

نگذاريم ديگران افتخاراتمان را بنام خود كنند

آيت‌الله غياث‌الدين طه‌محمدي، رئيس بنياد بوعلي‌سينا نيز با اشاره به اين‌كه بوعلي‌سينا برگردن همه، چه در داخل ايران و چه ساير نقاط جهان حق دارد، گفت: جهانيان بوعلي را به خاطر بنيان‌گذاري طب مي‌شناسند، ولي بنياد در نظر دارد، تمام ابعاد شخصيتي اين مرد بزرگ، در زمينه عرفان و فلسفه و علوم متنوعي كه در زمان او وجود داشته است را شناسايي و معرفي كند.

نماينده ولي فقيه در استان همدان با اشاره به شركت هيئت علمي بنياد بوعلي‌سينا در همايش‌هاي خارجي براي معرفي انديشه‌هاي اين دانشمند جهاني، اضافه كرد: در دو سال گذشته كنگره‌هاي بزرگداشت و بررسي آثار بوعلي‌سينا در چين، ازبكستان و بلاروس برگزار شد كه با شركت در آن‌ها هم بر ايراني بودن اين شخصيت و هم معرفي ابعاد متنوع پزشكي، عرفاني و فلسفي ايشان تأكيد شد.

رئيس بنياد بوعلي‌سينا همچنين به حضور 10 ساله خود  در سمت نمايندگي ولي فقيه در استان همدان اشاره كرد و افزود: از روزي كه به همدان آمدم با سفارش استاد ارجمند آيت‌الله جوادي آملي، بر سر قبر شيخ‌الرئيس جلسه تفسير قرآن داير شده است و بيش از گذشته نسبت به مقام معنوي و قدسي جناب بوعلي احترام مي‌شود.

آيت‌الله غياث‌الدين طه‌محمدي اختصاص فضاي كالبدي و ساختماني در خور شأن بوعلي براي بنيادي كه به نام ايشان است را جز‌ء خواسته‌هايي ذكر كرد كه بايستي در دستور كار مسئولان قرار گيرد. مركزي براي حضور شخصيت‌هاي علمي داخل و خارج براي معرفي هر چه بيشتر ابعاد وجودي شيخ‌الرئيس باشد.

رئيس بنياد بوعلي‌سينا با اشاره به مصادره بوعلي‌سينا به عنوان مفاخر ديگر كشورها، خاطرنشان كرد: يك شخصيت علمي همه جانبه مسلمان ايراني شيعه را دارند مصادره مي‌كنند. اگر آن‌ها مي‌خواهند بر افتخارات خودشان بيفزايند، ما چرا ما از افتخارات خودمان خوب استفاده نكنيم تا آن‌ها نتوانند او را به نام خودشان ثبت كنند.

آيت‌الله طه‌محمدي، حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان رئيس هيئت امناي بنياد بوعلي را فرصتي براي تقويت اركان علمي و اجراي وظايف اين بنياد ذكر كرد و گفت: الحمدلله آقاي جنتي يك عنصر علمي، روحاني و دلسوز هستند و اميدواريم، انشاءالله كارهاي بر زمين مانده در بنياد با مساعدت ايشان با قدرت و قوت اجرايي پيدا كنند.

آيت‌الله طه‌محمدي سپس خواستار اجراي ايده برگزاري كلاس‌هاي نمادين پزشكي و حلقه‌اي فلسفي در آرامگاه بوعلي‌سينا توسط دانشگاه علوم پزشكي، اداره كل ميراث فرهنگي همدان شد و گفت: تشكيل چنين جلساتي مي‌تواند در معرفي شيخ به گردشگران مؤثر باشد و بازديدكنندگان تنها به گرفتن عكس اكتفا نكنند.

امكانات و اعتبارات بنياد در شأن مأموريت جهاني آن باشد

يوسف شاه‌حسيني عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا با ارايه گزارشي مبسوط؛ از نگاه هوشمندانه، خيرخواهانه و بلند نظر بانيان و حاميان تأسيس و راه‌اندازي اين بنياد در دهه گذشته تقدير كرد و با آرزوي رحمت واسعه الهي براي دكتر حسن حبيبي، رئيس بنياد ايران شناسي و عضو هيئت امنا كه از پشتيبانان و مشاوران اين بنياد بود، اضافه كرد: قريب يك دهه از تأسيس بنياد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي‌گذرد، گرچه آغاز فعاليت‌آن در سال 1386 بوده است.

عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا تجليل و تعريف شايع از بزرگان را كافي ندانست و گفت: اگر اعتقاد داشته باشيم كه بوعلي‌سينا يك ظرفيت گرانسنگ معنوي، علمي، فرهنگي و حتي اقتصادي است، مستلزم اين است كه برنامه‌هايي اجرايي و عملياتي براي تحقق اين باور در دست داشته باشيم. شيخ‌الرئيس از نادر شخصيت‌هايي است كه اين همه اشتهار جهاني دارد. شما كمتر شخصيتي پيدا مي‌كنيد كه اين همه در گستره جهاني، شناخته شده، مورد احترام و حتي در اين زمانه هم مورد اقبال همگاني باشد. ايشان از نادر شخصيت‌هايي است كه آموزه‌هايش براي امروز حرف دارد. در حالي كه خيلي‌ها ممكن است حرف‌هايشان مربوط به گذشته باشد. از طرفي تنوع علمي و رشته‌هاي مرتبط با بوعلي‌سينا نيز ويژگي ممتازي به شخصيت بوعلي‌سينا بخشيده است.

شاه‌حسيني سپس افزود: شخصيت بوعلي‌سينا در عرصه داخلي ايران  داراي چنان جامعيتي است كه مورد اجماع متفكران و انديشمندان در حوزه و دانشگاه است و كمتر ديده مي‌شود كه مخالف داشته باشد. بنابراين اجماع زيبنده و جالبي حول محور بوعلي‌سينا شكل گرفته است.

مشاور ارشد بنياد بوعلي‌سينا، مأموريت‌هاي اساسي اين بنياد را شناخت، تكريم و معرفي بوعلي‌سينا و ديگر عالمان و متفكران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ايران و كمك به تعميق و توسعه علمي و فرهنگي كشور خواند و گفت: بنياد بايستي يك مركز جهاني بوعلي‌سينا ايجاد كند تا مرجعيتي براي اطلاعات و مطالعات مربوط به بوعلي و بوعلي‌شناسي باشد. با همين هدف بايستي همت و اراده‌اي مهم شكل گيرد تا ايران به عنوان داعيه‌دار تفكر و انديشه بوعلي، پاسخگوي متقاضيان اين عرصه باشد.

عضو هيئت امناي بنياد اضافه كرد: طرح جامع گردآوري آثار مخطوط و چاپي ابن‌سينا پژوهي يكي از محورهاي بزرگ فعاليت بنياد است كه پشتوانه مالي زيادي مي‌خواهد كه در مراحل اوليه آن 800 نسخه خطي ديجيتالي از كتب و رساله‌هاي شيخ‌الرئيس و برخي پايان‌نامه‌هاي مرتبط گردآوري شده است.

يوسف شاه‌حسيني، ترجمه، تصحيح و انتشار آثار بوعلي‌سينا را از ديگر محورهاي فعاليت بنياد ذكر كرد و افزود: تاكنون كمتر از پنجاه درصد آثار بوعلي‌سينا ترجمه شده و تنها نيمي از ترجمه‌هاي موجود مناسب ارزيابي شده است. بنابراين ضرورت دارد كه آثار شيخ‌پس از ترجمه و تصحيح به زبان فارسي به ديگر زبان‌هاي دنيا نيز منتشر شود. در حوزه فلسفي كار تصحيح آثار شيخ در مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران از چند سال پيش با اعتبارات رياست جمهوري آغاز شد كه در حال حاضر متوقف شده است.

شاه‌حسيني، اجراي طرح ظرفيت شناخت بوعلي‌سينا شناسي را از ديگر محورهاي تعريف شده در برنامه‌هاي بنياد بوعلي ذكر كرد و گفت: در خيلي از مراكز علمي و دانشگاهي داخل و خارج از ايران، به صورت پراكنده به موضوع بوعلي‌سينا از طريق نشر كتاب و فعاليت‌هاي علمي مي‌پردازند، كه آمار درستي از آن‌ها در دسترس نيست. اجرايي شدن اين طرح مي‌تواند به شناسايي اين مراكز و استفاده از ظرفيت آن‌ها در جهت غناي مركز جهاني بوعلي‌سينا كمك شاياني باشد.

برگزاري همايش همايش و كنگره‌هاي ملي و بين‌المللي از ديگر محورهايي بود كه مشاور ارشد بنياد بوعلي‌سينا درباره آن گفت: با عنايت به مطالعه هدفمند درباره ضرورت انجام چنين همايش‌هايي كه تكراري نبوده و ابعاد جديدي از انديشه و آثار شيخ را بررسي و معرفي نمايد، اين همايش‌ها مي‌تواند نقش شايسته‌اي در معرفي ابعاد متعدد علمي و پژوهشي شيخ‌الرئيس به نسل جوان و دانشگاهي كشور و حتي ساير نقاط جهان ايفا نمايد.

عضو هيئت‌امناي بنياد بوعلي‌سينا، طراحي اهداي جايزه بين‌المللي بنياد بوعلي‌سينا را جزو محورهاي بنيادين در جهت توسعه و تعميق فعاليت‌هاي علمي ذكر كرد و گفت: اهداي اين جايزه در سال 1388، يك دوره در گستره جهاني در جشنواره حكمت سينوي انجام شد و بسيار مؤثر بود. حتي افق ايده‌آل آن تبديل شدن به مشابه‌اي براي جايزه نوبل بود. در آن دوره، آيت‌الله جوادي آملي، دكتر ولايتي، دكتر حسين نصر، حجت‌الاسلام خسروشاهي و دكتر ميكلوش ماروت از مجارستان پنج نفري بودند كه در پنج محور جايزه گرفتند و تقريبا 15 سازمان ملي هم برگزاري اين جشنواره مشاركت داشتند. گرچه متأسفانه دومين دوره آن به خاطر تأمين نشدن اعتبار هنوز برگزار نشده است.

شاه‌حسيني سپس درباره طرح‌هاي تأسيس پژوهشكده حكيم هزاره‌ها، مركز هماهنگي و توسعه طب سنتي، جايزه دو سالانه ابن‌سيناي يونسكو براي اخلاق در علم و فناوري، مجمع جهاني همياران سينوي، مركز ديپلماسي ميان فرهنگي عالمان و هم‌انديشي گسترش عقلانيت، توضيحاتي براي اعضاء ارايه كرد.

عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا در پايان ضمن تشكر از عنايت دكتر جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس هيئت امنا در زمينه ديپلماسي فرهنگي و در راستاي تقويت بنيه مادي و معنوي بنياد؛ حضور فعال و حمايتي مؤثر آقاي نيكبخت استاندار همدان و مسئوليت پذيري جناب آيت‌الله محمدي براي ادامه مسير را ستود و گفت: اميدواريم در سال‌‌هاي پيش رو، رشد و شكوفايي علمي و پژوهشي در اين بنياد درخور نام بزرگ بوعلي‌سينا، رونق شايسته بگيرد.

بوعلي سند گستره فرهنگي جهان ايراني است

دكتر سيد محمد بهشتي، مشاور سازمان ميراث فرهنگي كشور نيز درباره مصادره شخصيت‌هاي ايراني از سوي كشورهاي ديگر و بستگي روشن آن‌ها به ايران اسلامي گفت: ايران بزرگ تا صد سال گذشته،‌ شامل تمام قفقاز و آسياي مركزي بود و از كوه‌هاي هندوكش و رودخانه سند تا عراق و جنوب خليج فارس ادامه داشت. بنابراين وقتي بوعلي از محل تولد خودش حركت مي‌كند، تا زماني كه به همدان مي‌رسد، احساس نمي‌كند از ايران خارج شده است. مولانا نيز كه از بلخ به قونيه مي‌‌رود، احساس نمي‌كند كه از ايران خارج شده است.لذا همه‌اين منطقه حوزه‌اي فرهنگي به نام ايران بوده است.

بهشتي با اشاره به نقش آثار و ميراث شيخ‌الرئيس در پيشبرد ديپلماسي فرهنگي كشورگفت: وقتي از حوزه فرهنگي ايران صحبت مي‌كنيم، وسعت آن را بايد در  نظر بگيريم نه فقط مرزهاي فعلي سياسي ايران را. در عين حال در آن حوزه وسيع كه اگر اسمش را جهان ايراني بگذاريم، مركزش همين جاست؛ هميشه هم همين‌جا بوده و از اين به بعد هم بايد همين‌جا باشد. اتفاقا شخصيت‌هايي مثل بوعلي، فردوسي، مولانا و امثال اين‌ها، شاهدهايي بر اين قضيه هستند كه گستره فرهنگي ايران جغرافياي وسيعي را تشكيل مي‌دهد.

از طرفي متأسفانه شرق‌شناسان سوءتفاهمي ايجاد كرده‌اند و هر نوشته‌اي كه به زبان عربي است را به اعراب منتسب كرده‌اند. در حالي كه همين امروز هم، در حوزه‌هاي علميه‌ ما، برخي از متون علمي را به زبان عربي مي‌نويسند و اين سنتي است كه در طول تاريخ ما وجود داشته است.

پايگاه جهاني بوعلي‌سيناشناسي ايجاد مي‌كنيم

محمد ناصر نيكبخت استاندار همدان و عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا نيز با تقدير از تلاش‌هاي صورت گرفته در بنياد بوعلي‌سينا، گفت: آقاي شاه‌حسيني رئيس سابق بنياد و عضو فعلي هيئت امنا نيروي بسيار علاقه‌مند و پرتوجه نسبت به مسئوليتي‌است كه پذيرفته است. هم‌چنين تلاش جناب آيت‌الله محمدي و پذيرش مسئوليت بنياد توسط ايشان قابل تقدير است و ايشان به تنهايي مدافعي سرسخت براي افكار بوعلي‌سينا در كشور است.

استاندار همدان درباره ضرورت تكريم و بزرگداشت بزرگان ايران زمين و به ويژه بوعلي‌سينا، اضافه كرد: در زماني كه ايران امپراطوري بود، همه اين بزرگان در قالب جغرافيايي ايران آن زمان جاي داشتند. وقتي كه سرزمين ايران كوچك‌تر شد، تعلق اين بزرگان به ايران نه تنها قطع نشده و نمي‌شود بلكه با اهميتي به مراتب بالاتر، جزو مفاخر هميشگي فكر و معنويت و پشتوانه علم و فرهنگ كشور محسوب مي‌شوند. و البته براي گراميداشت اين بزرگان بايد با كشورهاي ديگر برنامه‌هاي مشترك انجام داد و آن‌هايي كه به اين دانشمندان تعلق خاطر دارند را در برنامه‌هاي خود شريك كنيم.

عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا با اشاره به اين‌كه نبايد از اين‌كه بزرگان ايران زمين، مورد تكريم كشورهاي ديگر هستند نگران باشيم، گفت: به طور مثال مقبره مير سيدعلي همداني در كولاب تاجيكستان و مورد احترام مردم اين كشور است اما ما بايد ميرسيدعلي‌همداني را بيشتر از تاجيكستان بشناسيم و برايش بزرگداشت بگيريم. تصوير مقبره ميرسيدعلي همداني و بوعلي‌سينا روي اسكناس‌هاي تاجيكستان است و برايشان ارزش قائلند، ولي ما تاكنون براي معرفي و پاسداشت ميرسيدعلي كاري نكرده‌ايم. البته همين‌جا اعلام مي‌كنيم قرار است به مناسبت اعلام سال‌هاي 2014و 2015 از سوي يونسكو به مناسبت هفتصدمين سال ولادت ميرسيدعلي، همايش مهمي در همدان برگزار شود كه اميدواريم وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير دستگاه‌هاي فرهنگي ملي مساعدت و همكاري لازم را با استان همدان انجام دهند.

استاندار همدان سپس اضافه كرد: برخي از مشاهير ما جهاني‌اند و نمي‌خواهيم بگوييم ديگران از آن سهمي ندارند. آن‌ها هم مي‌توانند به اين مشاهير فخر كنند اما ما خودمان بايد بزرگداشتشان را جوري برگزار كنيم كه در شأن آن‌ها باشد و به دنيا هم بگوييم كه اين‌ها روزي جزو ايران بزرگ ما بوده‌اند.

"نيكبخت"، كار معرفي شيخ‌الرئيس به جهانيان را پيچيده و سخت ندانست و گفت: كار ما در رابطه با شناسايي و معرفي حضرت بوعلي، سنگين و سخت نيست. در طول هزاره گذشته بوعلي‌سينا به جهانيان معرفي شده است. ما اگر بتوانيم، بايد در سايه نام ايشان و با گردآوري آثار مغفول مانده جناب شيخ‌، پايگاهي براي مراجعه علاقه‌مندان مردم دنيا در همدان ايجاد كنيم. وقتي مقبره بوعلي در همدان است بايد در شأن اين مقبره و اين مرد بزرگ كار كرده باشيم. آثارش را در همدان داشته باشيم و بزرگداشت‌هاي مناسب و مكرري كه هميشه تازگي داشته‌باشد، اجرا كنيم. بايستي در آرامگاه بوعلي‌سينا هر چه گفته و ديده مي‌شود، از بوعلي و حواشي شخصيت ايشان باشد. خوشبختانه حضرت آيت‌الله محمدي، خيلي متعصبانه به بوعلي عشق مي‌ورزد و بايستي از اين شرايط به نحو شايسته استفاده كنيم. پيشنهاد مي‌كنيم ايشان برنامه‌اي علمي در كنار آرامگاه اجرا نمايد و از شبكه‌هاي سراسري صدا و سيما پخش شود.

عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا سپس با اشاره به حذف بودجه و اعتبار بنياد در سال‌هاي گذشته، اظهار اميدواري كرد مجلس در سال آينده بودجه لازم براي فعاليت‌هاي بنياد در نظر بگيرد.

نيكبخت در پايان سخنان خود تأكيد كرد: بايستي در سال 93 دست كم برنامه‌ بزرگداشتي، در سالروز تولد بوعلي‌سينا تدارك ببينيم. بنابراين با مشاركت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و استانداري همدان بودجه‌اي به مبلغ ششصد ميليون تومان كه هر كدام نيمي از آن را تقبل مي‌كنند، در نظر مي‌گيريم تا حق بوعلي سينا به عنوان شخصيت ممتاز جهاني ايران دست كم در سال جاري ادا شود و براي سال‌هاي آتي هم رديف و اعتبار ماندگار در نظر گرفته شود.

سرمايه اجتماعي بنياد بوعلي در خدمت كشور است

دكتر محمدعلي زلفي‌گل، رئيس دانشگاه بوعلي‌سينا و بازرس بنياد نيز با ارايه و اعلام صحت گزارش‌هاي حسابرسي مالي سال‌هاي 1390 و 1391 گفت: مبالغ بودجه در نظر گرفته شده براي بنياد ناكافي و اندك بوده و فراخور فعاليت‌هاي بزرگ و ماندگار آن نيست؛ گرچه با همين بودجه توانسته است برنامه‌هايي قابل قبول اجرايي نمايد.

بازرس بنياد بوعلي‌سينا درباره توجه به عناصر اصلي ديپلماسي فرهنگي و علمي كه افرادي مثل شيخ‌الرئيس، فارابي و رازي هستند؛ توضيح داد: در پرداختن و توجه به مقام شامخ بوعلي‌سينا، بايستي نوع نگاه منفي غربي‌ها و اروپايي‌ها به ايرانيان را تصحيح كنيم و از شخصيت‌هايي مثل بوعلي‌سينا براي كارهاي فرهنگي و پالايش خلق و خوهاي ناروايي كه به ايرانيان نسبت داده‌اند، استفاده كنيم. بنيادهايي مثل بوعلي‌سينا با نيروها و سرمايه‌هايي اجتماعي كه دارند، بازوهايي توانمند در خدمت به كشورند كه بايد از آن‌ها بهره وافي برد. بايستي شرايطي فراهم شود كه نسل جوان ما به اين باور برسند كه در آينده مثل بوعلي سينا شوند. هدف مهم‌تر اين است كه بگوييم چه شرايطي ايجاد كنيم كه به تعداد زياد، بوعلي‌سيناهايي در آينده در جامعه داشته باشيم.

استاندار همدان به گراميداشت علم و حكمت توجه ويژه دارد

توكل دارائي، رئيس روابط عمومي و امور بين‌الملل بنياد بوعلي‌سينا با توضيح چگونگي برگزاري نشست سالانه نشست سالانه هيئت امناي اين بنياد اظهار اميدواري كرد در دوره جديد رياست هيئت امنا و با توجه به سياست‌هاي فرهنگي اعلامي از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي،در جهت دستيابي به اهداف و اجراي برنامه‌هاي ملي و جهاني بنياد؛ گام‌هاي شايسته‌اي در سال جاري و سال‌هاي آتي برداشته شود.

دارائي با اشاره به تغير نگرش مديريت اجرايي استان به حوزه فرهنگ و به ويژه پاسداشت بوعلي‌سينا، اضافه كرد: خوشبختانه، استاندار محترم همدان، جناب آقاي نيكبخت و تيم فرهنگي ايشان چه در معاونت سياسي و چه ساير دستگاه‌هاي فرهنگي، به داشته‌هاي ميراثي و گراميداشت بزرگان علم و حكمت توجه ويژه دارند و با توجه به قول مساعد استاندار محترم، اميدواريم بنياد به عنوان مركزي شايسته‌ي اعتبار جهاني حكيم بوعلي‌سينا، فعاليت‌هاي خود را با پشتوانه مسئولان استاني و ملي گسترش دهد و از جمله جايزه جهاني بنياد كه به نام اين مرد بزرگ است، احيا و دومين دوره‌اش برگزار شود.

رئيس روابط عمومي و امور بين‌الملل بنياد بوعلي‌سينا در پايان این جلسه گفت: به نيابت رئيس بنياد، آيت‌الله محمدي، از هيئت امناي فاضل و ارجمند و شوراي علمي و صاحب نظراني كه در طول سال‌هاي گذشته و اكنون پشتيبان و راهنماي اجراي برنامه‌هاي پژوهشي و فرهنگي اين بنياد بوده‌اند؛ به ويژه رئيس سابق بنياد و مشاور ارشد و عضو فعلي هيئت امنا، شاه‌حسيني كه مؤسس و بنيانگذار اين مركز علمي است، سپاسگزاري مي‌كنم.

کد خبر 2294934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha