به گزارش خبرنگار مهر، به منظور بررسی مشکلات و معضلا جایگاه های سوخت استان و اتخاذ تصمیماتی برای بهسازی و نواسازی آنها برای ارائه خدمات بهتر به مردم، پیش از ظهر امروز جلسه ای در استانداری خوزستان برگزار شد.
عبدالحمید جولانژاد مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان در این نشست عنوان کرد: هدف از برگزاری این نشست بررسی مشکلات جایگاه ها و ترمینال هاست. همه مسئولان می خواهند تا بهتر به مردم سرویس دهند و خدمات خوبی را ارائه کنند. جایگاه های سوخت کشورهای دیگر و حتی مساجد آنها تمیز و دارای نظم و نظافت است و همچنین دارای سرویس های بهداشتی متعدد و زیبا هستند. در کشورهای اروپایی جایگاه های سوخت دارای رستوران، تعمیرگاه و کارواش هستند.
وی افزود: از تمامی ترمینال ها می خواهم به جایگاه های سوخت توجه کنند و مسئله زیباسازی را مورد اهمیت قرار دهند. آنها به راحتی می توانند و با تغییرات جزئی سرویس های بیشتر و خدمات بیشتری را به مردم ارائه کنند.
حمید مصدقی مدیرکل حمل و نقل پایانه های استان خوزستان نیز در این خصوص اظهار کرد: 90 درصد حمل و نقل استان جاده ای و 10 درصد منوریلی و هوایی است.
وی افزود: در بحث مسافر شهرداری باید زیرساخت های حمل و نقل را فراهم کند و طبق قانون شهرداری مؤظف است در شهرهای بالای 50 هزار نفری پایانه را داشته باشد و با آن پایانه رفاه شهروندان را در زمینه حمل و نقل فراهم کند.
مصدقی عنوان کرد: نیروی انتظامی باید با مزاحمت هایی که در اطراف پایانه ها هستند برخورد کند که یکی از مشکلات و معضلات استان و حتی کل کشور فعالیت خودروهای شخصی است. متاسفانه 30 درصد از مسافران استان را این مسافربر های شخصی جابه جا می کنند که کار آنها غیر قانونی است و نیروی انتظامی باید در این زمینه برخورد داشته باشد.
وی تصریح کرد: باید شرکت هایی ایجاد کنیم که به مردم سرویس دهند و ناوگانی را در شهر داشته باشیم که خدمات مطلوبی را به مردم ارائه دهد. هم اکنون دو هزار و 500 دستگاه در ناوگان حمل و نقل و 161 شرکت در بخش مسافر فعال هستند. سال گذشته نیز 12 میلیون نفر مسافر جابه جا شد و رتبه پنجم کشوری را کسب کردیم.
وجود 15 هزار شغل در بخش حمل و نقل خوزستان
مدیرکل حمل و نقل پایانه های استان خوزستان عنوان کرد: 15 هزار شغل مستقیم در بخش مسافر استان که بخش خصوصی هستند و زیر نظر بخش دولتی فعالیت می کنند داریم. مسافران جابه جا شده درون استانی 9 میلیون نفر بودند که در این زمینه رتبه چهارم کشور را داریم. پایانه های مسافربری فعال که متعلق به شهرداری هستند 23 جایگاه است.
مصدقی با بیان اینکه استان خوزستان به لحاظ تعداد شرکت های مسافربری هم رتبه دوم کشور را دارد، می توانیم با یک نگاه ویژه، جایگاه استان را بالا ببریم زیرا استان خوزستان ظرفیت های خالی زیادی دارد. به عنوان مثال 70 درصد اتوبوسرانی ظرفیت اشغال صندلی دارد و ظرفیت اشغال صندلی مینی بوس هم 60 درصد است و اگر این درصدها به 100 ارتقا پیدا کند هم باعث ایجاد اشتغال می شود و هم رفاه شهروندان را به ارمغان می آورد.
10 هزار هکتار مساحت ترمینال های اهواز
عبدالامیر مجدم مدیر کل سازمان پایانه های شهرداری استان خوزستان نیز عنوان کرد: پایانه ها ویترین تمام نمای هر شهر هستند که تاثیر خاصی روی افکار شهروندان و مسافران دارند. هر مسافری که برای اولین بار وارد شهری شود با دیدن پایانه های مسافربری وضعیت سایر مکان های شهر را در ذهن خود ترسیم می کند.
وی افزود: حداقل استاندارد برای هر نفر مسافر 38 صدم است ولی این رقم در خوزستان 96 هزارم است. مجموع ترمینال های اهواز 10 هکتار است که برای جبران این کمبود ها به 40 هکتار فضا نیاز داریم. استاندار از طریق مکاتبه با دفتر ریاست جمهوری پیگیر این مسئله است که 100 هکتار را به ترمینال ها اختصاص دهد.
مجدم اظهار کرد: اهواز چهار ترمینال دارد و مجموعه شهرداری اهواز تلاش می کند تا مدیریت خود را برای رضایت مردم انجام دهد. به رغم کمبود مالی و مشکلات فراوان و عدم همکاری سازمان های دیگر ما تنها برای رضایت و فراهم آوردن امکانات مورد نیاز مسافرین تمام تلاش خود را انجام می دهیم.
وی اظهار کرد: در اهواز 850 متر مربع مساحت استراحت مسافر بود که این رقم را به دو هزار و 750 متر ارتقا دادیم. در زمینه احداث و تکمیل سرانه فضای سبز و جمع آوری کیوسک های غیر بهداشتی هم فعالیت می کنیم.
عبدالصاحب شمخانی مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی اهواز نیز اظهار کرد: تنها متولی تامین سوخت کشور پخش فرآورده های نفتی است و تامین، ذخیره سازی و توزیع فرآورده های نفتی از جمله وظایف ماست.
وی افزود: در کشور 37 منطقه و 232 ناحیه و 45 جایگاه سوخت گیری فرودگاه داریم. تعداد نفت کش و گازکش ها 15 هزار دستگاه است که در این بین منطقه اهواز دارای 140 جایگاه بنزین و 31 جایگاه گاز است.
شمخانی عنوان کرد: از نظر بهداشت و سرویس های بهداشتی پیگیری کردیم در صورتی که وظیفه اصلی ما تأمین سوخت است. علاوه بر تامین سوخت بهینه سازی فرآورده ها و جلوگیری از قاچاق سوخت هم جزء وظایف ماست. در این مقطع با توجه به یارانه ای بودن سوخت وظیفه سهمیه بندی گاز و بنزین را هم داریم.
خوزستان سومین استان در مصرف سوخت
وی توضیح داد: امسال با توجه به آمار بالای مسافران نوروزی اما هیچ مشکلی در تامین سوخت نداشتیم اما در حال حاضر با وجود اینکه از نظر مصرف بنزین و گاز سومین استان کشور هستیم و تردد کامیون ها و تریلی ها در این استان بیش از اندازه است اما جایگاه های ما از نظر تأمین سوخت و وضعیت آسفالت دچار مشکل شده اند.
شمخانی گفت: ما باید کارگروه هایی را تشکیل دهیم و وظایف ارگان ها و سازمان ها را در ارتباط با بهداشت و زیباسازی جایگاه ها تعریف و مشخص کنیم. دستور دادیم در مرکز شهرها درب های سرویس های بهداشتی را ببندند چراکه وظایف شهرداری ها این است که سرویس های را تأسیس کند.
مشکلات جایگاهداران
علی فخرایی رئیس انجمن صنفی جایگاهداران سوخت استان خوزستان نیز عنوان کرد: با شرکت نفت صحبت کردیم و قرار شد در ازای فروش فرآورده های نفتی به ما کارمزد بدهد ولی شرکت نفت هر روز یک بخشنامه به ما می دهد.
وی تصریح کرد: نبود قطعات یکی از مشکلات ما به شمار می رود در حالیکه قبل از انقلاب اسلامی، وظیفه تامین قطعات جایگاه ها با شرکت نفت بود اما بعداز آن این وظیفه را بر عهده جایگاهداران گذاشتند و تمام جایگاهداران خوزستان ورشکسته و بدهکار شده اند به گونه ای که هیچ بانک یا اداره و سازمانی به ما تسهیلات نداده است.
فخرایی با بیان اینکه هر جایگاه به یک وام بین 100 تا 200 میلیون تومان نیاز دارد تا بتواند زیباسازی و بازسازی را انجام دهد، گفت: شرکت نفت نباید اجازه دهد بازرس های دیگر در کار جایگاه ها دخالت کنند زیرا خودش هر روز برای ما بازرس می فرستد.
وی عنوان کرد: جریمه های نقدی بازرسان، جایگاهداران را بیچاره کرده است. مگر ما تا چند سال می توانیم به صورت رایگان کار کنیم. با کارمزد کمی که به ما می دهند برای پرداخت هزینه های بیمه، مالیات، عوارض، قبوض و حقوق کارگران باید زندگی خود را بفروشیم.
فخرایی اظهار کرد: از استاندار خوزستان انتظار داریم، جلسه ای را برای رفع مشکلات جایگاه داران به صورت ویژه تشکیل دهد و مشکلات را از دوش ما بردارند در غیر اینصورت ما دیگر توان ادامه کار را با این وضعیت اسف بار نداریم و جایگاه ها را به فرمانداری و یا شرکت نفت تحویل می دهیم مسئولین باید ما را از بند یوغ بندگی نجات دهند.
عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان نیز عنوان کرد: این نشان دهنده قابلیت های ماست که در شرایطی که نمی شود بتوانیم کاری را انجام دهیم. اگر می خواهند مسئولان به واقعیت ها دست پیدا کنند باید از همه جا بازدید کنند و در اتاق های خود نمانند و مانند مردم زندگی کنند.
ورودی های شهر باید با مردم حرف بزنند
وی تاکید کرد: مناظر بین راه به مسافر پیام می دهد که آیا مسئولین آن شهر حواسشان هست و کاری انجام می دهند یا خیر. باید حداقل ها را برای شهروندان فراهم کنید و فرمانداران و شهرداران باید با هم تعامل کامل داشته باشند و با هم اماکن مختلف شهر را بازرسی کنند. آن چه در اختیارتان است باید مشکلات را برطرف کنیم هدف ما ایجاد آرامش برای مردم است.
نظر شما