به گزارش خبرنگار مهر، "سعید زیباکلام" شامگاه سه شنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در مورد مذاکرات وین گفت: شما اگر مصاحبه های 2 ماه اخیر مقامات داخلی را بررسی کنید حتی یک جمله هم نمی توانید از موارد توافق مذاکرات وین دربیاورید.
زیباکلام در همین رابطه افزود: البته با توجه به سیطره امریکایی ها آنها در مطبوعات و رسانه های غربی درباره مذاکرات مطالبی را می گویند اما در داخل در مورد زمینه های توافق سخنی گفته نمی شود و فقط حرف های تکراری را می شنویم.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه آیا مسائل دفاعی کشور از موضوعات مذاکره در وین است اظهار کرد: من معتقدم حتماً یکی از مواردی که در آن بحث می شود مسائل دفاعی است. در غیر این صورت چه لزومی دارد مقامات ما بارها بگویند فقط مسائل هسته ای مورد مذاکره است و نه مسائل دفاعی؟
مجلسی ها در جریان توافق نامه ژنو نیستند
استاد دانشگاه تهران با تاکید بر "مجلس خفتگان" نامیدن مجلس شورای اسلامی به انتقاد از نمایندگان پرداخت و گفت: قاطبه نمایندگان مجلس در جریان جزئیات توافق نامه نیستند. اینکه من می گویم "مجلس خفتگان" طنز و کنایه نیست بلکه واقعاً اعتقاد دارم مجلس ما در خواب به سر می برد.
زیباکلام افزود: من در جریان نمایندگان مجلس بوده ام و می دانم که چقدر "جاهلانه" و با "بی مسئولیتی" در مورد توافقنامه برخورد می کنند. شما مقایسه کنید و ببینید که کنگره امریکا با وزیر امور خارجه اش چگونه برخورد می کند؟
وی تصریح کرد: خود نمایندگان مجلس به من گفتند که جزئیات مذاکره را نمی دانیم. آیا این فاجعه نیست؟ تعدادی انگشت شمار در مجلس پیدا شدند که فشار کوچکی بر آقای ظریف آوردند اما ایشان گفت حتی اگر استیضاحم کنید جزئیات را نمی گویم! و به این ترتیب نمایندگان نیز کوتاه آمدند. مجلسی ها می بایست این موضوع را رسانه ای می کردند و به موکلان خود توضیح می دادند.
نمایندگان به فکر منافع شخصی خود هستند
زیباکلام در پاسخ به "خبرنگار مهر" درباره چگونگی نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی بر کار مذاکره کنندگان هسته ای گفت: مجلس در این میان هیچ نقشی ندارد! مجلس تا زمانی که این رییس و هیات رییسه در آن حضور دارند به جایی نمی رسد. تا به حال دیده اید که بیایند عملکرد مذاکره کنندگان را نقد و ارزیابی کنند؟
وی افزود: بسیاری از اعضای مجلس دنبال منافع شخصی، شبکه رانتی و استفاده از منابع بیت المال هستند و حتی به اندازه 50 درصد به فکر منافع ملی نیستند. البته من خودم را هم شریک این توافقنامه ننگین می دانم و همیشه خودم را سرزنش می کنم.
مقام معظم رهبری مذاکرات را تایید نکرده اند
زیباکلام در مورد اینکه گفته می شود مذاکرات مورد تایید رهبری است اظهار داشت: در 6 ماه اخیر امکان ندارد شما جمله ای از "آقا" پیدا کنید که مذاکرات را تایید کرده باشند. ایشان فقط گفته اند دولت را حمایت می کنند همانطور که همه دولت های گذشته را حمایت کرده اند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری آذرماه گذشته گفته بودند که به مذاکرات خوشبین نیستند و ملت باید هوشیار باشند. ایشان در بیستم فروردین امسال نیز گفته اند تیم مذاکره کننده حق ندارد زیر بار زور برود. خب از این صحبت ها چه برداشت هایی می شود کرد؟
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اعلام اینکه دولت فعلی قطعاً قانونی است تصریح کرد: قانونی بودن دولت نباید باعث شود که انتقادهای خود را مطرح نکنیم. حرمت دولت بر همه ما واجب است اما بیان انتقاد چه ارتباطی به مخالفت با دولت دارد؟ ما باید برای اعتلا و عزت کشور عملکرد دولت را نقد کنیم.
توافق انجام شده کاملاً آگاهانه است
سعید زیباکلام با "رسانه ضد ملی" خواندن صدا و سیمای ایران اظهار کرد: صدا و سیما باید رسانه ملی باشد نه دولتی. چرا نمی گذارند که دانشجویان و منتقدان توافق نامه ژنو بیایند و با موافقان آن مناظره برگزار کنند؟
وی اظهار داشت: دانشجویان باید بر صدا و سیما فشار بیاورند تا چنین اتفاقی رقم بخورد. حتی باید از ائمه جماعات که همواره حرف های کلیشه ای می زنند بخواهیم در برابر مذاکرات هسته ای موضع گیری کنند.
استاد دانشگاه تهران در ادامه گفت: معتقدم که توافقات انجام شده کاملاً آگاهانه صورت گرفته و وزارت امور خارجه دستور کار خاصی در نظر دارد. در مجموع می خواهند ما را مطیع و خاضع در برابر امریکا سازند. غربی ها معتقدند در ایران "تغییر تاریخی" به وجود آمده است. به این جمله تا به حال هیچ کسی در داخل اشاره نکرده است.
زیباکلام افزود: اتحادیه اروپا می خواهد حتی ارزش های فرهنگی و موروثی مملکت را دچار استحاله کند. پارلمان اروپا می خواهد در ایران دفتری تاسیس کند تا از طریق آن تغییرات حقوق مدنی ایرانی ها را ترویج دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان گفت: باید شرایطی را به وجود آوریم بین اعضای کشورهای مذاکره کننده اختلافی به وجود آید. اگر این اتفاق به شکل مهندسی شده و مدبرانه باشد می توانیم روند اجرای توافقنامه را با اخلال مواجه کنیم زیرا در متن آن آمده است "اگر همه موارد اجرا نشود هیچ کدام اجرا نخواهد شد".
نظر شما