به گزارش خبرنگار مهر، امیرهژبرالساداتی ظهر چهارشنبه در حاشیه نشست خبری در بیمارستان رضوی مشهد در پاسخ به مهر در معرفی بیماری التهابی روده که چهارمین علل مرگ و میر در ایران است؛ عنوان کرد: بیماری التهابی روده به االتهاب مزمن تمام یا بخشی از دستگاه گوارش شامل دهان تا مقعد اطلاق می شود.
وی افزود: این بیماری یک بیماری ناتوان کننده است ولی می تواند به عوارض تهدید کننده زندگی منجر شود.
این متخصص بیماری های گوارشی عنوان کرد: درمان این بیماریها نیز گران است و برای دولت، بیمه ها و خانواده هزینه های زیادی دارد و درمان کرون 15 میلیون تومان و درمان کولیک زخمی 10 میلیون تومان بار مالی دارد.
وی دو بیماری اصلی التهاب روده را کرون و کولیت معرفی کرد و گفت: کرون می تواند هر نقطه از دستگاه گوارش را درگیر کند و علائم این بیماری شامل دفع خون، اسهال خونی، درد و کاهش وزن است.
هژبر الساداتی توضیح داد: در کودکان نیز این بیماری با علائمی مثل تب، خستگی، درد مفاصل، درگیری چشم و پوست و اختلال رشد و بلوغ کودکان همراه است.
وی همچنین اشکال در سیستم ایمنی و وراثت نیز عامل ایجادکننده بیماری دانست و افزود: سن، نژاد، سابقه خانوادگی، مصرف برخی داروها، مصرف سیگار، مصرف بیش از حد مسکن ها و زندگی درمناطق شهری و صنعتی از عوامل خطر در این بیماری هستند.
این متخصص همچنین در خصوص تاثیر " گلوتن" در بیماریهای روده ای بیان کرد: برخی با مصرف گلوتن دچار علایم گوارشی می شوند.
وی با بیان اینکه گلوتن عمدتا در گندم و جو مشاهده می شود افزود: این بیماری نیز شایع است و معمولا افراد مبتلا از یبوست، افزایش وزن، سردرد خستگی، آسیب های دندانی، کاهش عملکرد طحال، ریفلاکس مری و اختللات حسی رنج می برند.
هژبر الساداتی با تاکید بر عوارض جدی این دو. بیماری و اطلاعات اندک مردم در ایران از این بیماری برگزایر این همایش را راهگشا در دستیابی به آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه دانست.
وی به سبک تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی تاکید کرد و گفت: رژیم غذای حاوی سبزی ها، مواد غنی از کلسیم و ویتامنیD ، ماهی و اسید چرب امگا، اسید فولیک و ویتمنیهای بی، سی و آ در پیشگیریی موثر است
همچنین وی در خصوص فراگیری این بیماری درایران به مهر پاسخ داد: بیماریهای التهابی روده و اختلالات التهابی مزمن دستگاه گوارش با اتیولوژی نامعلوم هستند و سنین 15 تا 30 سال و 60 تا 80 سال را درگیر یم کنند.
هژبر الساداتی تاکید کرد: عفونت ها و استرس بیماری را گسترش می دهند.
وی همچنین در توضیح برگزاری نخستین کنگره بین المللی التهابی روده و اختلالات گلوتن گفت: 42 مقاله و 42 پوستر ارائه می شود.
وی با بیان اینکه کارگاه های آموزشی برای 30 پزشک در این کنگره برگزار می شود؛ توضیح داد: کارگاه تخصصی کاربرد استنت در مری و کارگاه کلانژیوسکوپی در زمینه اندیکاسیونهای عمده کلانژیوسکوپی و نیز آموزش عملی بر روی سه بیمار در بخش آندوسکوپی و پخش زنده در سالن کنفرانس از دیگر برنامه های این همایش است.
هژبرالساداتی عنوان کرد: 400 متخصص از سراسر کشور در این هایش حضور خواهند داشت و ارائه سخنرانی ها براساس آخرین دستاوردهای دانش پزشکی در زمینه موضوعات و چالش های جدید در بیماریهای گوارشی است.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی و حضور 30 شرکت در بخش های جانبی برگزاری این کنگره خبرداد.
هژبرالساداتی در پایان تاکید کرد: برگزاری این کنگره ها در بیمارستان رضوی مشهد علاوه بردستاوردهای علمی ، دستاوردهای فرهنگی نیز دارد .
وی تاکید کرد: معرفی کشور ایران به عنوان یک کشور علمی و فرهنگی در سالهای اخیر به مهمانان این کنگره از ثمرات این همایش های بین المللی بوده است.
گفتنی است، نخستین کنگره بین المللی بیماریهای التهابی روده و اختلالات مرتبط با گلوتن هفتم خرداد ماه با حضور 19 متخصص برجسته از امریکا، انگلیس، هلند، ایتالیا، آلمان، رومانی، کره جنوبی، اسپانیا و متخصصان برجسته ایرانی در بیمارستان رضوی برگزار می شود.
نظر شما