۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۲۰

مهر گزارش می دهد/

تلاش آذربایجان شرقی برای جذب سرمایه های تجار ترک/ بازرگانان ترکیه ظرفیت ها را نمی شناسند

تلاش آذربایجان شرقی برای جذب سرمایه های تجار ترک/ بازرگانان ترکیه ظرفیت ها را نمی شناسند

تبریز – خبرگزاری مهر: آذربایجان شرقی از معدود استان هایی است که تجار ترک، سرمایه ی خود را در این استان معطوف کرده و به دنبال سرمایه گذاری برد – برد هستند اما در این میان برخی از بازرگانان ترکیه ای از ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران ناآگاه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حدود چهار سال پیش، با سفر عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه به کلانشهر تبریز کلید سرمایه گذاری های فعالان اقتصادی این کشور در استان زده شد و تا به امروز قدم های مثبتی در این راستا برداشته شده که به تازگی این گام ها بزرگ تر و محکم تر شده است.

البته پیش از این سفر، سرمایه گذاری هایی از سوی بازرگانان ترکیه در آذربایجان شرقی همچون كارخانه منسوجات پرده برليان با 28 میلیون دلار سرمایه صورت گرفته بود ولی آنچنان که باید این سرمایه گذاری گسترده نبودند؛ اما این روزها این سرمایه گذاری ها روز به روز روند رو به رشدی به خود گرفته ولی می توانست از این نیز بیشتر باشد.

با اینکه در حدود پنج سال اخیر، تاجران ايرانی و تركيه ای به صورت متقابل بارها به كشورهای همديگر سفر كرده اما به دلیل برخی از مسائل بین المللی با مشکلاتی مواجه بودند که این روزها زمان مناسبی برای رفع این مشکلات است و تاجران هر دو کشور رغبت بیشتری به سرمایه گذاری در کشور همسایه نسبت به سال های گذشته دارند.

اما در این میان، یکی از مسائلی که بازرگانان ترکیه ای با آن آشنایی مطلوبی ندارند، ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران است؛ که ضروری است ظرفیت های سرمایه گذاری بخش خصوصی کشور به ویژه استان آذربایجان شرقی به منظور جذب حداکثری سرمایه، تقویت و معرفی شوند.

لزوم معرفی بیشتر ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران برای تجار ترکیه ای

یک فعال اقتصادی ترکیه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره عدم شناخت کافی ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران اظهار داشت: برای اینکه روابط تجاری ایران و ترکیه گسترش یابد، ایران باید ظرفیت های سرمایه گذاری خود را بیش از پیش به بازرگان ترکیه معرفی کند چرا که تجار این کشور آشنایی کافی با پتانسیل ایران ندارند.

وی افزود: با توجه به اینکه بعد از 12 سال، بار دیگر به همراه هئیت 40 نفره فعالان اقتصادی ترکیه به ایران سفر کردم، دیدگاه ها و افکار اقتصادی ایرانی ها نسبت به آنها سالها عوض شده و فرصت سرمایه گذاری در ایران برای بازگانان این کشور مهیاتر شده است که امیدواریم هر دو کشور از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند.

اسماعیل سلجوق اکسوی که به عنوان نماینده هیئت شرکت های عضو مجمع صادرکنندگان ترکیه به کلانشهر تبریز سفر کرده بود، در ادامه اظهار داشت: بازرگانان ترک علاوه بر صادرات به عنوان وارد کننده نیز فعالیت های گسترده دارند و ایران می تواند در تامین نیازهای ترکیه نیز نقش موثری ایفا کند؛ البته در توسعه مناسبات اقتصادی به طور قطع موانع بسیاری بر سر راه خواهد بود که باید با بررسی کارشناسی، راهکارهای عملی و دوجانبه برای حل آنها ارایه و اجرایی شود.

وی بر لزوم تقویت سیستم بانکی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: حمل و نقل مواد صادراتی و وارداتی از استانبول تا تبریز تنها سه روز به صورت زمینی به طول میانجامد که این مزیت بسیار مهمی برای هر دو کشور است که با توجه به این مسئله باید سیستم بانکی را تقویت کرد.

لزوم ایجاد شرکت های حمل و نقل بین المللی ایران و ترکیه

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان پل ارتباطی میان ایران و ترکیه است، اظهار داشت: آذربایجان شرقی به ویژه کلانشهر تبریز از سالیان دور به عنوان مرکز صادرات خشکبار به ترکیه، اروپا و آمریکا شناخته شده و ایران می تواند در حوزه هایی همچون صادرات محصولات پتروشیمی و تولیدات صنعتی دانش بنیان با ترکیه همکاری کند.

رضا حسینی در ادامه بر لزوم تشکیل شرکت های مشترک حمل و نقل بین المللی برای حمل کالا از ایران به ترکیه و برعکس تأکید کرد و گفت: با این حال می توان با توجه به زمان ارائه کالا به هر طرف، تا حدود 30 درصد از هزینه ها صرفه جویی کرد و از سوی دیگر حمل و نقل نیز تقویت شود.

وی با بیان اینکه شرکت ها و تجار فعال در ایران از سرمایه گذاری در این کشور اظهار رضایت می کنند، گفت: این مهم به دلیل شرایط مساعد منطقه ای و وجود ظرفیت ها و توانمندی های منطقه است که توانسته بسترهای توسعه و گسترش فعالیت اقتصادی را افزایش دهد.

سهم ترکیه از سند چشم انداز آذربایجان شرقی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به سند چشم انداز خارجی سال 2014 میلادی استانداری آذربایجان شرقی اظهار داشت: در این سند چشم انداز، حدود سه میلیارد دلار تجارت خارجی درنظر گرفته شده است که یک میلیارد دلار از این مقدار مختص کشور ترکیه است و این کشور میزان 30 درصد سرمایه گذاری در این استان را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه عزم مسئولان دو کشور برای سرمایه گذاری بخش خصوصی تقویت شده است، افزود: وجود ترکیه از بعد تجارت و سرمایه گذاری برای آذربایجان شرقی در تمام زمینه ها به عنوان یک فرصت شمرده می شود.

محمدجعفر عظمایی همچنین در ادامه اظهار داشت: ترکیه دارای اشتراکات فرهنگی با ایران است و همواره به عنوان یکی از شرکای تجاری ایران مطرح بوده و امروز بیشترین سرمایه گذاری در کشور را در این استان دارد.

از سوی دیگر شهرداری تبریز نیز همواره به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی در این کلانشهر بوده که تاکنون موفقیت هایی در این زمینه کسب کرده که این فعالیت ها  کافی نبوده و باید شهرداری این کلانشهر ظرفیت های سرمایه گذاری  خارجی در حوزه مدیریت شهری را بیش از پیش به سرمایه گذاران ترک معرفی کنند.

با این وجود، سرمایه گذاران ترکیه ای امیدوار هستند ایران با معرفی بیشتر و شفاف تر فرصت های سرمایه گذاری به آنان، گام های مثبتی در این راه بردارند و مسئولان کشور نیز باید با شناسایی، تقویت و معرفی این فرصت ها به بازرگان ترک در این راه یاری دهند تا فرصت طلایی سرمایه گذاری بین دو کشور به صورت برد – برد ادامه یابد.

--------------------------------------

گزارش از شاهین بدرحیدری

کد خبر 2296575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha