به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلطانی فر ظهر پنج شنبه در مراسم گرامیداشت هفته ارتباطات و روابط عمومی ها تصریح کرد: اینکه فعالیت روابط عمومی به برگزاری برنامه، همایش و هماهنگی جلسات محدود شده فضای اجرایی است.
وی تاکید کرد: چنین رویکردی موجب شده است تولید محتوا در حوزه روابط عمومی با خلا جدی مواجه باشد.
به گفته سلطانی فر از حدود 180 کتاب دانشگاهی در ارتباط با روابط عمومی رقم اندکی نوآوری و ارائه ایده های جدید مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه کتب این حوزه گردآوری اطلاعات از کتب مختلف خارجی است، اضافه کرد: در ایران بسیاری از کتب رویکرد اجرایی یافته و با همین رویکرد تدریس می شود.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است زمانی که در دستگاه ها روابط عمومی زیر نظر رئیس دفتر باشد مقام حرفه ای آن نزول خواهد یافت.
وی تاکید کرد: این در حالی است که روابط عمومی باید زیر نظر بالاترین مقام بوده و با اعتبار نیم درصدی هر مجموعه کسی اختیار تغییر وی را نداشته باشد.
به گفته سلطانی فر نگاه سنتی حاکم بر روابط عمومی در ایران در حالی همچنان به قوت خود باقی است که روابط عمومی در سطح جهانی روند تغییر و تحول قابل توجهی را تجربه می کند.
انتخاب تکنولوژی یک اجبار است
مدیر تحقیقات رسانه ای مرکز تحقیقات استراتژیک تصریح کرد: روابط عمومی از الکترونیک به سایبر سپس مجازی و پس از آن به روابط عمومی شبکه های اجتماعی تغییر مسیر داده است.
وی با بیان اینکه در روابط عمومی شبکه های اجتماعی تحول قابل توجهی در حوزه روابط عمومی حادث می شود، اضافه کرد: در فضای وب دو مرگ مخاطب اتفاق افتاده و مخاطب خود به عنوان تولید کننده محتوا تبدیل می شود.
سلطانی فر اضافه کرد: بعد از روابط عمومی شبکه های اجتماعی روابط عمومی بر مبنای موبایل سپس هوشمند و در نهایت دیپلماسی حادث می شود.
وی تاکید کرد: در صورتی که روابط عمومی این فضا را نشناسد نمی تواند تعامل ایجاد کند و در نهایت دچار مرگ خواهد شد.
به گفته مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چنین فضایی درک تکنولوژی نه تنها اختیار بلکه اجباری برای دوام و احیای روابط عمومی است.
ضروری توجه به تئوری صندلی خالی
سلطانی فر تاکید کرد: بی توجهی به ابزارهای جدید برقراری ارتباط و تعامل موجب می شود تولید محتواهای گوناگون حتی بر خلاف منافع ما شکل گیرد.
وی نمونه این معضل را در تولید برنامه های 32 شبکه فارسی زبان مخالف ایران دانست و افزود: در مقابل تولیدات هر شبکه ای اگر تولید نداشته باشیم می تواند به مخالف و معاند ما تبدیل شود.
مدیر تحقیقات رسانه ای مرکز تحقیقات استراتژیک اضافه کرد: این مفهوم تئوری صندلی خالی است که اگر توسط ما پر نشود توسط رسانه های دیگر پر خواهد شد.
سلطانی فر معتقد است با این حساب مخالفان ما نه تنها 32 شبکه بلکه تعداد قابل توجهی است که نتوانسته ایم در تولید محتوا مقابله کنیم.
شش هزار سایت خبری فاقد مجوز است
وی رویکرد سنتی به روابط عمومی در ایران را مانع حضور در تولیدات محتوایی این حوزه دانست و عنوان کرد: ضرورت این مهم در حالی قابل درک است که از پنج هزار و 200 مجوز رسانه فقط دو هزار مورد منتشر می شود.
سلطانی فر با بیان اینکه هزینه و زمان تمام شده رسانه مکتوب مانع از فعالیت آن در فضای ارتباطی امروز می شود، ادامه داد: بر خلاف مقاومت ها با فضای مجازی امروز رشد مطلوب سایت های خبری مجازی را شاهدیم.
به گفته مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شش هزار و 200 سایت خبری فارسی زبان داخل کشور فقط 139 مورد برخوردار از مجوز است.
وی تاکید کرد: هر چند مواردی از فیلترینگ سایت های خبری مشاهده می شود اما ذات تکنولوژی این است که خود را بر فرهنگ ها تحمیل می کند.
نظر شما