۲ خرداد ۱۳۹۳، ۹:۴۲

گزارش خبری/

برگزاری جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس/ کتاب «شهرم در امان نیست» رونمایی شد

برگزاری جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس/ کتاب «شهرم در امان نیست» رونمایی شد

اهواز – خبرگزاری مهر: چهارمین جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس خوزستان همراه با رونمایی از کتاب «شهرم در امان نیست» به گرداورندگی عبدالصاحب رومزی پور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان عصر پنج شنبه در مراسم چهارمین جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس خوزستان گفت: تاریخ گذشته هر ملتی نقش مهمی در افزایش هویت و غرور ملی و دینی آن ملت ایفا می کند.

عبد المجید عقیلی افزود: ایران در برابر تمام حوادث و رویدادهای تلخ و شیرین گذشته، ایستادگی کرد و باید به این مقاومت ها توجه شود. متاسفانه همواره به سمت فراموشی سپردن این توجهات در کشورمان با اهداف بیگانگان به طور جدی مواجه شده و گنجینه عمیق تاریخ ایران بعضا مورد غفلت واقع شده است.

وی بیان کرد: حماسه هشت سال دفاع مقدس از جمله مقاطع حساس و عظیم و ماندگاری است که ضرورت دارد به خلق کنندگان این حماسه ها توجه شود.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان ادامه داد: هر کدام از حوادثی که در هر کشوری اتفاق می افتد برای قرون متمادی تقویت کننده غرور دینی آن ملت است. آنچه که سهم ثبت خاطرات دفاع مقدس را مورد توجه قرار می دهد این است که به رغم اقدامات گذشته، به نقش زنان، دختران و بانوان در آن روزهای سخت متاسفانه به شایستگی پرداخته نشده است.

عقیلی در مورد فعالیت های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان در این خصوص اظهار کرد: این بنیاد در زمینه ایثار و شهادت تلاش موثری کرده است. این اداره با جمع آوری اسناد و مستندسازی های دقیق و تولید فیلم های کوتاه در حوزه ادبی و نشر کتاب شعر و خاطره تلاش زیادی کرده است.

وی بیان کرد: چهارمین جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس به منظور برجسته ساختن نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس ضمن جمع آوری و تثبیت و ضبط خاطرات، برای انتقال آنها به نسل حاضر نیز تلاش می کند. رونمایی از کتاب «شهرم در امان نیست» که مجموعه ای از خاطرات زیبای نقش زنان از آغازین روزهای هجوم عراق به خاک خوزستان است مصداقی از این تلاش هاست. امیدوارم بتوانیم مسیر ایثار و شهادت را همچنان توسعه بخشیم.

زنان از ارکان دفاع مقدس بودند

امام جمعه موقت شهرستان کارون در این مراسم اظهار کرد: دفاع مقدس ما تمام معادلات دشمن را بر هم زد . نقش زنان یکی از ارکان مستحکم دفاع مقدس بود. اگر این شیر زنان در صحنه نبودند یقینا سرانجام دفاع مقدس ما ختم به خیر نمی شد.

حجت الاسلام جلال جابریان گفت: عده ای می خواهند کفه ترازوی زنان با اندیشه و دارای تفکر فرهنگ بلند شهادت و ایثار کشور ما را با دیگر زنان دنیا یکی کنند که این ظلم بزرگی در حق زنان ایران است.

وی بر نقش زنان در دوران هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: دشمنان ما نمی توانند زنان ایرانی را در عفت و شرافت ببینند. زنان آنها  قیمت و ارزشی جز به اندازه کالا ندارند. آنچه دشمن را می ترساند برگزاری همین نشست ها با مضامین فرهنگ شهادت و ایثار است. مادامی که این فرهنگ استوار باشد دشمن هیچگاه نمی توان به کشورمان دست درازی کند.

امام جمعه شهرستان کارون ادامه داد: به گفته امام خمینی(ره) آغاز انحراف، زمانی در جامعه رسوخ می کند که فرهنگ شهادت و ایثار فراموش شود.

مقابله به زیاده خواهی ها بودن اتکا به شرق و غرب

رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان نیز در این مراسم گفت: پیام انقلاب اسلامی این بود که شما می توانید به راحتی در مقابل زیادی خواهی ها بدون اتکا به شرق و غرب مقاومت کنید.

مریم مجتهدزاده تصریح کرد: جوهر انقلاب و ایمان مردم در آن میادین خطر به یک اراده، مدیریت و استقامت تبدیل شد. انقلاب ما یک نو آوری در مدیریت در سطح جهان بود که شواهد تاریخی براین گفته دلالت دارد. انقلاب اسلامی هیمنه ابر قدرت ها را در جهان فرو ریخت.

وی با بیان اینکه چه کسی بهتر از زنان می تواند توصیف گر صحنه های جنگ باشد، گفت: اینها رشادت هایی است که زبان از بیان آن عاجز است.

رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان بیان کرد: مسیر الگوی ما باید حضرت زینب (س) باشد. حضرت زینب در آن شرایط سخت، فرهنگ حقیقی شهادت را نشر داد. اولین کسی که نشر فرهنگ دفاع مقدس را بنیان گذارد حضرت زینب بود. به همین دلیل زن در تاریخ هیچوقت در حاشیه نبوده بلکه همیشه در متن بوده است. زنان ما تاریخ ساز بودند و زیباترین مفاهیم را در شهادت می دیدند.

مجتهد زاده تصریح کرد: این اتفاق افتاده است که اگر زنان صبوری نمی کردند، رزمندگان نیز اطمینان برای حضور در جبهه را نداشتند. اگر تربیت این فرزندان شهدا به عنوان انسان های مقاوم نبود، مقاومت هشت ساله اتفاق نمی افتاد و اینها شعار نیست.

وی گفت: آیا باید از کنار واقعه بسیار مهمی که در تاریخ کشور اتفاق افتاده است به سادگی بگذریم؟ آن قدرت و خودباوری و اعتماد به نفس و اتکا به خدا با تمام موفقیت های علمی، اجتماعی، سیاسی در هشت سال دفاع مقدس از قوه به فعلیت رسید که این تمام هم و غم دشمنان این ملت است.

رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان افزود: مقاومت هشت ساله ایران درسی بود که در هیچ دانشگاهی آموزش داده نشده بود و ما را به یک قدرت بین المللی تبدیل کرد. هدف از جنگ نرم، فروپاشی خانواده هاست.

مجتهد زاده با اشاره به اهمیت خاطرات زنان هشت سال دفاع مقدس گفت: وظیفه نویسندگان است که خاطرات زنان ما را ثبت و تبیین کنند. مردم باید بدانند که اینها چه نقش مهمی در عزت کشورمان داشته اند.

خاطراتی که اشک داوران را درآورد

دبیر علمی این جشنواره نیز دراین مراسم به قرائت بیانیه هیئت داوران در خصوص خاطرات ارسال شده به دبیرخانه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس پرداخت و گفت: قسم به قلم و آنچه می نگارد. قلمی که رسالت نگارش دل نوشته های بزرگ و افتخار آفرین را دارد. قلمی که امروز میان انگشتان شیدای کسانی قرار گرفت که رسالتی زینبی گونه را احساس می کرد. 

 

خیریه عچرش افزود: قلم هایی که شما نگاشتید قلم خاطراتی بود که اشک داوران را در آورد . قرائت این صحنه ها اشک را بر گونه های ما جاری کرد. ما بر بال دلیران جنگ و جهادی نشسته ایم تا شاهد ناگفته های شور و دلدادگی زنان در چهارمین جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس خوزستان باشیم. خوزستانی که دین خود را ادا کرده و هنوز هم دارد ادا می کند و با جان و دل می پذیریم و این را انجام میدهیم تا امام زمانمان را از قلممان خوشنود کنیم.

خیریه عچرش ادامه داد: وجه متمایز این دوره از جشنواره با سایر جشنواره های برگزار شده گذشته، استقبال چشمگیر دانشجویان بود. اعتماد داریم و مطمئنیم همه صاحبان آثار، چشمه جوشان ادبیات معاصر ما هستند و می توانند با قلم خویش قله های ادبی را فتح کنند.

دبیر علمی چهارمین جشنواره خاطره نویس زنان دفاع مقدس تصریح کرد: با تقدیم این آثار بخش صدا و سیما را تغذیه کنیم. خاطراتی که بعضا خودشان در میان خاک و خون غلتیدند و می توانند بهترین فیلم های ما قرار بگیرند.

وی، عبدالصاحب رومزی پور، محمود زهرتی، آقایان اسلامی پور، محمدنژاد، خلیلی، جعفر صادقی، و خانم قاسمی را به عنوان اعضای هیات داوران این جشنواره معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم از عبدالصاحب رومزی پور، گردآورنده کتاب دو جلدی مجموعه زنان دفاع مقدس با عنوان «شهرم در امان نیست» تقدیر و کتاب وی رونمایی شد. همچنین از چیتا مزرعه، پری حورسی، کبری عارف زاده، صفیه ایران، سنیه ثامری، شوکت ناطق، آمنه داوری، مهین سخاوت، فاطمه چهره گشا، معصومه شهابی و بتول سعادت خواه به عنوان زنان ایثارگر هشت سال دفاع مقدس تجلیل شد.

همچنین در این مراسم در بخش پزشکی، امدادرسانی و پرستاری از نفر اول نرگس بندری زاده از خرمشهر، نفر دوم به صورت مشترک مهرنوش گرجی از اهواز و فخریه اعتباریان از دزفول و نفر سوم زکیه مرعی از خرمشهر تقدیر شد و سلوه سیلاوی و زهرا یعقوبی از اهواز نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش عمومی جشنواره نیز نفر اول مرجان دورودی از آبادان، نفر دوم سیده نجات سید حسینی از اهواز و نفر سوم عصمت مکرمی از دزفول تقدیر شدند و حسین بذرافکن از اندیمشک و بتول کرامتی مقدم از بهبهان به صورت مشترک شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش دفاع و مقاومت، نفر اول مریم آقاسلیمان از دزفول، نفر دوم اسما شریفی از خرمشهر و نفرات سوم به صورت مشترک ناصر آیرمی از دزفول و حکیمه کمایی از امیدیه تقدیر شدند و  الهه فیض از دزفول و فریبا عساکره از خرمشهر شایسته تقدیر شناخته شدند.

همچنین در بخش پزشکی، امدادرسانی و پرستاری نسرین فرجوانی از اهواز، در بخش عمومی رحیم جلیزی از شوش و در بخش دفاع و مقاومت مریم ترکی زاده از خرمشهر به صورت ویژه مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد خبر 2297063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha