۴ خرداد ۱۳۹۳، ۸:۴۳

گزارش مهر/

معادن خراسان رضوی ذخیره‌گاه‌های منحصر به فرد کشور/ اکتشاف 195 میلیون تن ذخیره جدید معدنی 

معادن خراسان رضوی ذخیره‌گاه‌های منحصر به فرد کشور/ اکتشاف 195 میلیون تن ذخیره جدید معدنی 

مشهد - خبرگزاری مهر: معادن طلا، سیمان، آهک و مارن از مهمترین اکتشافات اخیر معدنی در خراسان رضوی است که این استان را به یکی از ذخیره‌گاه‌های منحصر به فرد کشور تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، خراسان رضوی با دارا بودن معادن بسیار از ذخیره‌گاه‌های منحصر به فرد کشور به شمار می آید که با اکتشاف ذخایر جدید معدنی سیمان به قطب سیمان کشور تبدیل شده است.

مدیر معادن شرکت معادن شرکت سیمان شرق عصر شنبه در بازدید خبرنگاران از معادن سنگ آهن و مارن خراسان رضوی گفت: 195 میلیون تن ذخیره جدید معدنی تولید سیمان و 108 میلیون تن ذخیره جدید معدنی مارن و 87 میلیون تن ذخیره  آهک در خراسان رضوی شناسایی شده است.

مصطفی آموزش بیان می‌کند: عمر معادن شناسایی شده مارن 90 و عمر معدن آهک شناسایی شده 43 سال پیش بینی شده است.

وی صنعت ومعدن را مهمترین موتور محرکه اقتصاد در استان دانسته و می‌افزاید: این معادن موجبات اشتغال زایی 16 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم را فراهم کرده‌اند.

نقش معدن در اقتصاد استان

آموزش چهار معدن آهک چاه سلیمان، معدن مارن یانبلاغ، معدن پوزولان بش آقاچ و معدن پوزولان بش آقاچ را به عنوان معادن سیمان شرق نام برده و می‌گوید: بخش معدن به عنوان مولد اشتغال پایدار درافزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه نقش مهمی در اقتصاد این استان ایفا می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت 150 هزار تنی  استخراج سالانه معدن پوزولان بش آقاچ اظهار می‌کند: ذخیره این معدن بالغ بر2.8 میلیون تن بوده و استخراج از آن به صورت پلکانی رو باز و با استفاده از بلدوزر و بیل مکانیکی انجام می شود.

آموزش ابراز می‌کند: معدن مارن یانبلاغ که از نظر زمین شناسی معدن قسمتی از سازند مزدوران درکپه داغ با ظرفیت استخراج سالانه  یک میلیون و 200 هزار تن است که به صورت پلکانی روباز و با استفاده از مواد ناریه "آتشباری" استخراج می‌شود.

شناسایی 108 میلیون تن ذخیره جدید مارن

وی عنوان می‌کند: سابقه بهره برداری از معدن مارن از سال 1332 بوده و اکتشافات تفضیلی این ماده در منطقه‌ای به وسعت 150 هکتار صورت گرفته و 108 میلیون تن ذخیره جدید شناسایی شده است.

مدیر معادن شرکت معادن شرکت سیمان شرق تصریح می کند: ظرفیت معدن آهک چاه سلیمان یک میلیون 500 هزار تن است واین منطقه معدنی از سازندهای رسوبی تشکیل شده و قسمتی از سازند مزدوران درکپه داغ است  که اکتشافات تفضیلی صورت گرفته 87 میلیون تن ذخیره جدید  در آن شناسایی شده است.

وی همچنین حركت در مسیر كنترل شرايط ايمني كار و رعايت مسائل زيست محيطي از مهم ترین رویکردهای این بخش دانسته و می گوید: جايگزيني استفاده از بوستر پنتوليت و امولايت به جاي ديناميت به دليل مشكل زيست محيطي و حوادث ناشي از ديناميت از برنامه هایی است که در همین راستا اجرایی شده است.

آموزش ابراز می کند: علی رغم تعداد بالای آتشباری درمعادن مجتمع" 157 مورد درمعدن آهک  و مصرف بالغ بر446 تن مواد منفجره و 100 مورد آتشباری درمعدن مارن ومصرف بالغ بر 216 تن مواد منفجره درسال 1392" تمام شرایط تحت کنترل بوده است.

نقش بخش خصوصی در اکتشافات معدنی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم می گوید: طی چند سال اخیر نقش بخش خصوصی در اکتشافات معدنی در استان پررنگ تر شده و به برکت انجام اکتشافات علمی تغییراتی را در بخش معدن و صنایع معدنی شاهد بوده‌ایم.

راضیه علیرضایی ابراز می کند: بر اثر این تغییرات اکنون برنامه عملیاتی اکتشافات علمی و سیستماتیک معدنی فقط به دستیابی به یک رگه، مخزن یا یک سیستم خاص محدود نمی شود بلکه در این عملیات سلسله معادن و مخازنی کاوش می‌شوند که سرمایه گذاری در فرآوری آنها توجیه اقتصادی داشته باشد.

رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور هم  با اشاره به اجرای طرح‌های اکتشاف مواد معدنی در استان عنوان می‌کند: تاکنون ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم ذخایر معدنی طلا در این استان شناسایی شده است.

جمال روشن روان با بیان اینکه این معادن هم اکنون به مرحله گواهی کشف رسیده، می افزاید:این اکتشافات ضمن ایجاد اطلاعات بسیار برای محققان کشور، افق های روشنی از توان معدنی استان به ویژه در زمینه طلا و اکتشاف آن آشکار کرده است.

معادن طلا از مهمترین اکتشافات در خراسان رضوی

روشن روان با بیان اینکه اکتشاف معادن طلا از مهمترین اکتشافات در خراسان رضوی است، ابراز می کند: در راستای پروژه های اکتشاف طلا در این استان در مجموع ۱۷ هزار نمونه از رودخانه ها و رسوب آبراهه ها مورد بررسی قرار گرفت که در مرحله شناسایی، ۳۰۵ مورد دارای عیار بیش از مقدار میانگین یعنی چهار میلی گرم در تن بود که به عنوان آنومالی ˈتجمع مواد معدنیˈ معرفی شد.

وی می‌افزابد: بر اساس اطلاعات به دست آمده، در منطقه ˈارغش یکˈ در شهرستان نیشابور حدود ۱۳۰۰ کیلو گرم، ˈارغش دوˈ، ۱۷۰۰ کیلو گرم و در طرقبه – شاندیز حدود دو هزار کیلو گرم طلا شناسایی شده است.

روشن روان عنوان می‌کند: از پلاسرها (مواد معدنی تجمع یافته در دشت، رودخانه و مانند آن) در زرمهر تربت حیدریه حدود ۶۰۰ کیلو گرم، در بخش کوچکی از کلاته تیمور کاشمر ۱۰۰ کیلو گرم و کبودان بردسکن حدود یک هزار کیلو گرم طلا شناسایی شده است.

افزایش ذخایر طلای استان با اکتشافات جدید

روشن روان اظهار می کند: از کل ذخایر شناسایی و کشف شده تاکنون حدود شش و نیم تن در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته که در حال بهره برداری و یا انجام مقدمات کار بهره برداری می باشد.

وی تصریح می کند: پنج تن از ذخایر واگذار شده در مناطق بردسکن، کوه زر تربت حیدریه، تاریک دره و اولنگ فیروزکوه تربت جام و یک هزار و ۳۰۰ کیلو در منطقه ارغش قرار دارد.

رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور ابراز می کند:  برای شناسایی دقیق میزان ذخیره طلا در برخی مناطق دیگر استان از جمله شهرستان های کاشمر، بجستان، بردسکن، مشهد، تربت حیدریه و خواف و انجام اکتشافات عمومی و تفصیلی آنها پروژه هایی توسط دولت و بخش خصوصی در حال اجرا است که با انجام آن ذخایر طلای استان افزایش می یابد

............................

گزارش: رضا آرمانیان

کد خبر 2298066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha