۴ خرداد ۱۳۹۳، ۹:۲۰

بمانا عنوان کرد:

پتانسیل‌های حوزه ترانزیت در جنوب شرق کشور مورد غفلت قرار گرفته است

پتانسیل‌های حوزه ترانزیت در جنوب شرق کشور مورد غفلت قرار گرفته است

زاهدان-خبرگزاری مهر: معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه از ظرفیت‌های بسیار مناسب حوزه ترانزیت کالا در جنوب شرق کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان غفلت شده‌است گفت: با وجود ظرفیت‌های ترانزیتی و برخورداری از مرزهای طولانی آبی و خاکی اما تاکنون از حوزه ترانزیت و صادرات کالا به نحو شایسته در این استان بهره‌برداری نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، صدرالله بمانا روز شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل سازمان حمل و نقل و پایانه‌های سیستان و بلوچستان در زاهدان بیان داشت: برخورداری این استان از بندر چابهار و اتصال به آب های بین‌المللی و آزاد موقعیتی استراتژیک و ویژه به آن بخشیده است که در صورت استفاده مناسب و برنامه ریزی شده می توان در راستای تامین منافع کشور و یکی از قطب‌های ترانزیت کالا از آن بهره جست.

وی بیان داشت: شکوفایی و فعال سازی این پتانسیل‌ها به نوبه خود می تواند در صنعت حمل و نقل استان تحول ایجاد کند و زمینه بسیار مناسبی برای تولید ثروت و همچنین اشتغالزایی باشد.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران مسیری مطمئن و کم هزینه برای حمل و نقل کالا و ترانزیت برای تامین نیازهای کشورهای غربی و شرقی از گذشته مطرح بوده است افزود: با تکیه بر پیشینه تجارت در کشور از جمله راه ابریشم باید برای برجسته سازی جایگاه محوری ایران اسلامی تلاش کرد.

وی با اشاره به اینکه سهم کشور ایران از صادرات کالا بسیار ناچیز است ادامه داد: تکیه بر منابع خدادادی از جمله فروش نفت و گاز به دلیل اینکه پایان یافتنی است نادرست است و باید بر روی سایر صنعت ها از جمله حمل ونقل و ترانزیت کالا و افزایش کالاهای صادراتی سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرد.

وی با تاکید بر فعال سازی بندر چابهار در سیستان و بلوچستان گفت: واردات کالا از این بندر و تامین نیازهای کشور های همسایه و همچنین شرق کشور از طریق این بندر و ضرورت حضور و تقویت ناوگان حمل و نقل جاده ای نقش بسزایی در شکوفایی و رونق تجارت و افزایش توان این ناوگان دارد.

وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار در زمینه حمل و نقل و ترانزیت است که اگر به درستی مدیریت شود می‌تواند بخش اعظمی از مشکل اشتغال استان و کشور را رفع کند.

بمانا با اشاره به برخورداری این استان از یک هزار و 500 کیلومتر مرز مشترک با کشور های همسایه افزود: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه علاوه بر نیاز به واردات بسیاری از کالا ها تمایل به افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران را دارند لذا از این فرصت مناسب با توجه به موجود بودن زیرساخت‌های لازم در بندر چابهار و استان باید به نحو مطلوب و شایسته از آن بهره برد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم همچنین علی خانقایی که پیش از این به عنوان سرپرست سازمان حمل و نقل و پایانه‌های سیستان و بلوچستان معرفی شده بود به طور رسمی به عنوان مدیر کل جدید این سازمان منصوب و از زحمات علیرضا مجرد مدیر کل اسبق این سازمان قدردانی شد.

کد خبر 2298302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha