حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تشکلهای مردمی در کشور ما سابقه تاریخی دارند به طوریکه هیاتهای عزاداری، گروه های خیریه و صندوق های قرض الحسنه نوع پیشرفتهای از سازمانهای مردم نهاد هستند. بر این اساس و در راستای تحقق رهنمود مقام معظم رهبری در آغاز سال 93 در ارتباط با عزم ملی و مدیریت جهادی، تشکل های مردمی می توانند تجلی گاه نمایش عزم ملی باشند و باید برای گسترش آنها مشارکتهای مردمی بیشتری جلب شود.
وی با بیان اینکه دولت و نهادهای دولتی باید این تشکلها را به عنوان حلقه اتصال مردم قلمداد کنند و به کار گیرند تصریح کرد: با توجه به اینکه تشکل های مردمی اصلی ترین ابعاد همسویی و هماهنگ کردن فعالیت های مردم در حوزه های فرهنگی،اجتماعی،سیاسی و اقتصادی هستند باید ساماندهی و رشد آنها به صورت جدی در دستور کار نهادهای متولی قرار گیرد.
ناصحی با بیان اینکه رسانه ها وظیفه خطیری در انتقال آموزه های تخصصی و علمی در زمینه های فعالیتهای تشکل های مردمی دارند گفت: رسانه ها در سال جاری سطح تلاش های خود را در این زمینه ارتقا دهند.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتما عی شورای شهر تهران تاکید کرد:تشکلهای مردمی حتی در موارد ضروری می توانند حامی دولت و نهادهای دولتی باشند چنانچه در بسیاری از حوادث ناگوار در کشور شاهد تلاشهای گسترده گروه های مردمی چه قالب تشکل های رسمی و چه در پوشش گروه های محلی و شهری بوده ایم.
وی تاکید کرد: متاسفانه این ابزار ارزشمند در برخی موارد به علت پایین بودن سطح آگاهی و یا ضعف ابزار نظارتی مورد سو استفاده قرار گرفته است. البته اینگونه موارد نباید مانع گسترش تشکل های مردمی شوند بلکه نهادهای متولی باید ضوابط و معیارهای قانونی تشکیل سمن ها و ادامه کار آنها را به طور دقیق تدوین کرده و در اختیار مردم قرار دهند.
ناصحی اضافه کرد: مدارس و دانشگاهها میتوانند جایگاه مناسبی برای تمرین تشکل های مردمی باشند. در این میان همسو با اهداف شهری تشکلهای مردمی می توانند در محلات و شهرها به عنوان بازوهای اجرایی مدیریت شهری در جهت سلامت جسم و روان و بهداشت شهری فعالیت کنند.
نظر شما