۴ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۳۲

مرگ 6 میلیون سیگاری در سال/ 90 درصد سیگاریها از نوجوانی شروع کرده اند

مرگ 6 میلیون سیگاری در سال/ 90 درصد سیگاریها از نوجوانی شروع کرده اند

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت گفت: 90 درصد نيكوتين تنباكوي دود شده در پوست و مو افراد و در اجسام رسوب مي كند.

به گزارش خبرنگار مهر، دكتر شهرام رفيعي فر در نشست خبري هفته بدون دخانيات، سموم ناشي از سوخت انواع دخانيات كه به صورت دود در هوا ديده نمي شود را دود دست سوم دخانيات عنوان كرد و گفت: اثرات اين دود بسيار آسيب رسان و خطرناك است و تا ماه ها پايدار و تاثير گذار بوده و به ديوار، سطوح، وسايل نرم درون خانه مانند فرش، بالش و مبلمان نيز مي تواند رسوب كند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت در ادامه افزود: از آنجا كه كودكان زمان بيشتري را در منزل سپري مي كنند بيشتر در معرض تماس با دود دست سوم و خطرات آن است.

وي یادآور شد: استعمال دخانيات نه تنها سلامت فرد سيگاري را به خطر مي اندازد گفت: بلکه سلامت اطرافيان فرد سيگاري كه در معرض تماس با دود دست دوم هستند نيز تحت تاثير اين دود قرار مي گيرد و موجب ابتلا به بيماري هاي جدي و كشنده در كودكان و بزرگسالان در دراز مدت خواهد شد.

رفيعي فر ضمن اشاره به مرگ سالانه  6 ميليون نفر در دنيا بر اثر استعمال دخانيات گفت: در حال حاضر سه چهارم اين مرگ ها در مردان اتفاق مي افتد و 600 هزار مورد از اين مرگ ها مربوط به افراد غير سيگاري است كه با دود دست دوم يا دود تحميلي ناشي از مصرف دخانيات توسط ديگران مواجه اه دارند.

وي ادامه داد: 3 نفر از هر 4 نفر که دخانیات مصرف می کنند، سیگار کشیدن را ادامه می دهند و نيمي از تمام سيگاري هايي كه بطور طولاني مدت استعمال دخانيات را ادامه مي دهند در نهايت به دلیل مصرف دخانيات كشته می شوند كه نيمي از اين مرگ ها در سال هاي ميانه عمر بين 45 تا 54 سالگي اتفاق مي افتد.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، شروع استعمال دخانيات 90 درصد از افراد سيگاري را از سنين نوجواني عنوان كرد و گفت: 9 نفر از هر 10 سيگاري، استعمال دخانيات را از سن 18 سالگي شروع كرده اند و 99 درصد از سن 26 سالگي استعمال دخانيات را شروع كرده اند.

وی، نقش زنان را در تربيت فرزندان و پيشگيري از شروع مصرف مواد دخاني بسيار موثر عنوان كرد و گفت: از آنجا كه برخي از نوجوانان استفاده از سيگار و قليان را نشانه هايي از جذاب شدن، مورد توجه قرار گرفتن، مستقل شدن، بزرگ شدن، اجتماعي شدن و پذيرفته شدن توسط همسالان مي دانند مادران و زنان مي توانند در جلوگيري و يا پيشگيري از استعمال دخانيات فرزندانشان نقش موثر و پررنگي داشته باشند چراكه زنان و مادران بزرگترين پاسداران سلامت خانواده هستند.

رفیعی فر افزايش ماليات براي مواد دخاني را يكي از راههاي كاهش مصرف محصولات دخاني بيان كرد و گفت: ماليات بيشتر تاثير ويژه اي بر كاهش مصرف دخانيات در ميان گروه هايي با درآمد پايين تر دارد و از شروع به مصرف دخانيات توسط بسياري از جوانان جلوگيري مي كند.

وی در پایان ضمن اشاره به تبليغ محصولات دخاني در برخي از فيلم هاي سينمايي گفت: اگر جوانان در معرض تصاويري قرار گيرند كه سيگار كشيدن را به عنوان يك رفتار جذاب معرفي كند، بايد از تبليغ محصولات دخاني جلوگیری کرد.

کد خبر 2298753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha