به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عسکری زاده ظهر یکشنبه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه مسئولیت ها و وظایف ثبت احوال حکم می کند که این سازمان طبق نیازهای جامعه، برنامه های توسعه ای خود را مدون و اجرا کند، اظهار داشت: بی گمان حرکت بر طبق اصول پژوهشی و تحقیقاتی است که می تواند سازمان هایی همانند ثبت احوال را که به عنوان منابع مهم ارائه آماری محسوب می شوند در مسیر درست و منطقی قرار دهد.
وی با بیان اینکه در ثبت احوال هرمزگان نیز همواره امور پژوهشی و پرداختن به آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: در سال های اخیر چندین پروژه پژوهشی با هدایت و طراحی ثبت احوال هرمزگان در استان اجرایی شده است.
به گفته مدیر کل ثبت احوال هرمزگان طی سال 92 پروژه پژوهشی «فرهنگ نام و نام گزینی» پس از فراخوان های مربوطه توسط اداره کل ثبت احوال هرمزگان برای اجرا به جهاد دانشگاهی هرمزگان واگذار شد که در همان سال نیز این پژوهش با کار بر روی جوامع هدف به پایان رسیده و نتیجه تحقیقات در نوع خود حائز اهمیت و تامل است.
وی پیرامون اهمیت اجرای پروژه تحقیقاتی پژوهشی فرهنگ نام و نام گذاری در هرمزگان نیز تصریح کرد: ترویج فرهنگ نام و نام گزینی یکی از اولویت های سازمان ثبت احوال در میان اقشار و بخش های مختلف جغرافیایی و اجتماعی هرمزگان است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان گفت: به عنوان نمونه یکی از محورهای پژوهش مورد بحث، «بررسی وضعیت اقتصادی، سطح اجتماعی و فرهنگی افراد و ارتباط آن با نوع نام هایی است که برای فرزندان خود برمی گزینند» بود که در این پژوهش به نتایج خوبی پیرامون این محور که به عنوان یک هدف مطرح بود دست یافتیم.
عسکری زاده یادآور شد: روند اجرای پروژه های مذکور به نحوی است که تحقیقات لازم توسط محققان و کارشناسان فعال در بدنه ثبت احوال تهیه و تکمیل شده و به مجری مربوطه ارائه و در ادامه روند اجرای پرژه به کمک مجری می آید.
این مسئول همچنین با بیان اینکه برای سال 93 نیز چندین پروژه تحقیقاتی پژوهشی در ثبت احوال استان برای اجرا مدنظر است، از آغاز اجرای پروژه پژوهشی «شناسایی علل ازدواج ایرانیان با اتباع بیگانه» طی هفته های اخیر توسط جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: این پروژه نیز که اجرای آن چندین ماه به طول می انجامد می تواند از پروژه های مهم در بدنه ثبت احوال کشور به حساب آید که تاکنون اجرایی شده است.
عسکری زاده همچنین با اشاره به رویه نهایی شدن پروژه های پژوهشی برای اجرا در استان ها افزود: ادارات کل استانی در مقاطع مختلف از سال با تعریف و تدوین اولویت های پژوهشی، طرح های تدوین شده را به مرکز آموزش و پژوهش ثبت احوال کشور فرستاده که این مرکز نیز با طرح در کمیته راهبردی به هر کدام از استان ها مجوز اجرای پروژه های درخواست شده را با حفظ اولویت ها در سطح کشور به استان های واگذار می کند و ادارات استانی نیز نسبت به اعلان فراخوان های لازم اقدام می کنند.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان همچنین از برگزاری «همایش پژوهش» در این اداره کل طی هفته پژوهش سال گذشته خبر داد و گفت: در این همایش که با رویکرد امور ثبتی برگزار شد تعداد مقالات قابل توجهی دریافت شد که از میان این تعداد چهار مقاله توسط کارشناسان ثبت احوال هرمزگان تهیه ، تدوین و به همایش ارائه شد.
وی همچنین از برگزاری همایش پژوهش ثبت در هفته پژوهش امسال توسط اداره کل هرمزگان و اعلان فراخوان های لازم در زمان مربوطه خبر داد.
نظر شما