به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره بیماران ام اس بعد از ظهر دوشنبه در حالی برگزار شد که متاسفانه حتی یک مسئول در آن حاضر نبود ولي افراد مبتلا به اين بيماري و شماري از پزشكان در محل برگزاري اين نشست حضور پيدا كرده بودند.
در ابتدای این جشنواره مدیر عامل انجمن بیماران مبتلا به ام اس استان كردستان اظهار داشت: در حال حاضر 250 بیمار ام اس در کردستان تحت پوشش این انجمن هستند.
ناصر رشاد منش اظهار داشت: احتمال می رود آمار بیماران ام اس در کردستان 700 نفر باشد که تا کنون شناسایی نشده اند.
وی افزود: در حال حاضر ساختمان انجمن اماس به صورت استیجاری بوده و نداشتن ساختمان مشکل اصلی این انجمن است.
مدیر عامل انجمن بیماری ام اس استان كردستان بیان کرد: با پیگیری های استانداری زمین این ساختمان از اداره كل راه و شهرسازی تأمین شده است و انتظار می رود در صورت همکاری خیرین این ساختمان تا سال آینده به بهره برداری برسد.
رشاد منش یادآور شد: عوارض شهرداری و شورای شهر برای این ساختمان نزدیک به 90 میلیون تومان است و انجمن ام اس توانایی پرداخت این عوارض را نداشته و لازم است مسئولان نسبت به رفع این مشکل همت جدی داشته باشند.
وی ادامه داد: اهمیت ارتقای اعتماد به نفس در بیماران مبتلا به ام اس بسیار مهم است و می تواند در بهبود وضعیت سلامتي آنها نقش بسزایی ایفا کند.
مدیر عامل انجمن بیماری ام اس استان كردستان گفت: نباید ذهنمان را روی چرایی ایجاد مشکل متمرکز کنیم بلکه باید سعی شود تا بستری برای شکوفا شدن استعدادها فراهم شود و به همين دليل يكي از نيازهاي اصلي بيماران مبتلا به ام اس لزوم حمايت هاي بيشتر مديران و مسئولان دولتي است.
رشاد منش اظهار داشت: اشتغالزایی برای اعضای انجمن و برگزاری کارگاه های آموزشی با هدف توانمند کردن بیش از پیش افراد اولویت انجمن ام اس استان كردستان است و در همين راستا تاكنون اقدامات و برنامه هاي خوبي اجرايي شده است.
وی افزود: به رغم اینکه استاندار و رئيس دانشگاه علوم پزشکی کردستان را به این همایش دعوت کرده بودیم ولی متأسفانه حضور نیافتند و همین امر در روحیه بیماران تاثیر منفی گذاشت.
دلایل بروز بیماری ام اس ناشناخته است
یکی از پزشکان استان کردستان که خود سالهاست با بیماری ام اس مواجه بود، نيز در ادامه اين جلسه بیان کرد: متاسفانه این بیماری حالت پیش رونده دارد و دلایل بروز ام اس ناشناخته است و با وجود داروها و روش های درمانی مفید و مؤثری که امروزه موجود است درمان قطعی این بیماری هنوز کشف نشده است.
فرهاد خطیبی یادآور شد: همین قدر می دانیم که این بیماری در زنان جوان و در مناطق سردسیر جهان بیشتر دیده می شود.
وی ادامه داد: این بیماری واگیردار نیست و ابتلای به آن ربطی به پولدار و فقیر بودن ندارد و دارای درجات و انواع مختلف است و عوارض بیماری در افراد مختلف به صورت های متفاوت ظاهر می شود.
این پزشک كردستان در ادامه سخنان خود گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت در مجموع چهار فرضیه علمی اصلی درباره علت بیماری ام اس وجود دارد که یکی از این فرضیه ها، شرایط جوی در سراسر جهان است.
خطیبی اظهار داشت: دومین فرضیه ژنتیک است كه به دليل ابتلای والدین یا یکی از نزدیکان به این بیماری خطر ابتلا به ام اس را در فرد افزایش می دهد.
وی افزود: عامل سوم بیماری ام اس ایمنی است که به طور کلی این امر پذیرفته شده است که بیماری ام اس نوعی اختلال در سیستم ایمنی خودکار است و چهارمین عامل ابتلا به این بیماری ویروسی است و این احتمال وجود دارد که یک عامل ویروسی در بروز ام اس نقش داشته باشد.
کاهش سن ابتلا به بیماری ام اس در کردستان
یکی دیگر از پزشکان عمومی سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعيت اين بيماري در استان كردستان بیان کرد: اختلال در غدد درون ریز موجب می شود که سیستم داخلی بدن به هم ریخته و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود که خود در احتمال ابتلا به این بیماری موثر است.
نظیف محمدی یادآور شد: بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام اس نیز برای این گروه مؤثر خواهد بود این است که افراد زود رنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیت های اجتماعی به گونه ای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود.
وی گفت: در چند سال اخیر سن مبتلایان به بیماری ام اس در استان کردستان تغییر کرده است و در حال حاضر بیماران از 9 تا بیش از 50 سال در استان شناسایی شده اند که این حکایت از بحران شدید در این حوزه از بخش سلامت دارد.
امید تنها راه مبارزه با بیماری ام است
در این جلسه یکی از پزشکان روان شناس نيز اظهار داشت: تنها راه مبارزه با بیماری ام اس امید به زندگی و امید به آینده است.
محمد امانی افزود: در بیماری ام اس باید خود بیمار در درون خود تغییر ایجاد کند و نباید منتظر تغیر محیط، اجتماع و خانواده باشد.
وی بیان کرد: درد و رنج گاهی باعث می شود که بسیاری از توانایی های ناشناخته در فرد شناسایی شود و باعث رشد و بالندگی فرد و جامعه شود.
اين روان شناس كردستاني یادآور شد: باید توجه داشت که حمایت از بیماران ام اسی علاوه بر مسائل مالی باید روانی هم باشد و ایجاد انگیزه در این بیماران باید اولویت کاری باشد.
خداوند بندگانش را با سختی می آزماید
عضو شورای اسلامی شهر سنندج نيز در اين مراسم طي سخناني اظهار داشت: خداوند درد و رنج را به افراد مومن و صالح هدیه می کند برای آزمایش آنها همچون حضرت محمد (ص) که بارها توسط خداوند متعال با سختی ها مواجه شد و مورد آزمایش قرار گرفت و به همين دليل بر اساس آموزه هاي ديني ما بايد در زمان مشكلات شكيبا باشيم.
سید بهاالدین حسینی افزود: خداوند در آخرت از کسانی که به آنها نعمت داده سوال می پرسد و به کسانی که به آنها رنج داده است پاداش عطا می کند.
وی بیان کرد: شورای اسلامی شهر با تمام توان از بیماران ام اس و انجمن آنها حمایت می کند و آمادگي دارد تا در حوزه فعاليت هاي خود نسبت به اين قشر خدمت رساني داشته باشد.
گفتنی است این جشنواره با شعر خوانی یکی از بیماران مبتلا به ام اس به پایان رسید.
نظر شما