به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف روز چهارشنبه در سفر به استان سیستان و بلوچستان در جمع اقشار مختلف مردم و مسئولان استانی در تالار اجتماعات جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیشرفت و توسعه صرفا با تلاش دولت امکان پذیر نیست و لذا برای پیشرفت کشور راهی به جز مشارکت مردم وجود ندارد و این موضوع یکی از اهداف تاسیس بنیاد ایرانیان به شمار می رود.
وی بیان داشت: به دور از حرکات سیاسی و جناحی پایگاه امید ایرانیان یک پایگاه برای همگرایی، همدلی و هم اندیشی بر اساس چشم انداز کشور او در راستای اعتلای ایران اسلامی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امیدوارم بنیاد امید ایرانیان به عنوان نهاد مردمی در جایگاه اتاق فکر برای توسعه و پیشرفت کشور، هماهنگی و وفاق بین همه شهروندان از هر قوم و گروهی موثر واقع شود و ما نیز سهمی در توسعه و پیشرفت کشور و به ویژه این استان داشته باشیم.
عارف با بیان اینکه بزرگ ترین افتخار ما این است که انقلاب ما مردمیترین در دنیا است افزود: این انقلاب در کنار مباحث فرهنگی، بحث معنویت را نیز شالوده فعالیتهای خود دارد که مزیتهای مردمی، نگاه رهبری معظم انقلاب و قانون اساسی همه به مشارکت مردم در تمامی صحنهها است و این مردم هستند که حرف اول و آخر را میزنند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه این نگاه در امام(ره) و مقام معظم رهبری و قانون اساسی طی سالیان مبارزه به خوبی مشهود بوده است و امروز کاملا به اثبات رسیده است که تنها مقامهای دولتی نمیتوانند نظارت و هماهنگی انجام امور را داشته و مجریان خوبی باشند برای پیشرفت و تعالی راهی جز مشارکت بخشهای غیر دولتی نیست.
رئیس بنیاد امید ایرانیان بیان کرد: همان گونه که در قانون اساسی تعریف شده است امیدواریم بتوانیم در تحقق و پیاده سازی این نگاه، گام برداشته و سیاستهای کلی اصل 44 همخوانی دارد را با محوریت بخش غیر دولتی دنبال کرد.
شرایط کنونی سیستان و بلوچستان مطلوب نیست
عارف اهمچنین در این مراسم اظهار داشت: شرایط کنونی سیستان و بلوچستان در تراز کشوری مطلوب نیست و میطلبد در منطقه حساسی چون این استان با اقدامات موثر به الگویی برای کشورهای همسایه تبدبل شود.
وی ادامه داد: برای دستیابی به این ظرفیت باید بینش را ارتقا داده و بارور کردن ظرفیتهای فرهنگی جوانان، زنان و مشارکت جدیتر آنان در حوزه مدیریتی و تصمیمگیری در دستور کار قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح برنامه های این بنیاد ادامه داد: همکاری و ارتباط با نهادهای مردمی در راستای تقویت نهادهای مدنی، همکاری و حمایت از دولت، توجه به اولویت ها و چالشهای استان، توانمند سازی و ارتقای بینش سیاسی و فرهنگی جوانان و بانوان از اهداف مورد نظر در راستای تاسیس این بنیاد در استان است.
وی با اشاره به مزیت های تجاری و ترانزیتی در سیستان و بلوچستان گفت: پتانسیلهای این استان باید به بهره برداری صحیح برسد تا ارتباط بهتری با کشورهای همسایه و عضو اکو ایجاد شود.
وی گفت: تشکیل شبکه خبرگان و نخبگان ایرانی داخل و خارج از کشور، حرکت به سمت چشم انداز توسعه کشور، ایجاد فضای هم اندیشی بین خبرگان و نخبگان در موضوعات راهبردی نظام، انجام تحلیلهای کارشناسی و انتقال دانش در مورد حال و آینده کشوردر زمینه مسائل راهبردی از جمله اهداف و برنامههایی است که با تاسیس بنیاد امید ایرانیان در استان پیگری خواهدشد.
عارف اظهار داشت: انجام خدمات طراحی، مشاوره ای و و پژوهشی، انجام خدمات آموزشی در سطوح مختلف، انجام فعالیت های اطلاع رسانی، برگزاری گردهماییها، تشکیل بانک مسائل و ایده های راهبردی و کاربردی، راه اندازی مراکز آموزشی و پژوهشی، کشف و پرورش استعداد ها و حمایت از آنان و ایجاد واحدهای مستقل و شخصیت های حقوقی در راستای تحقق اهداف تعریف شده از سایر اهداف تاسیس این بنیاد است.
وی بیان داشت: بنیاد امید ایرانیان در چارچوب قانون اساسی و در راستای اعتلای ایران اسلامی فعالیت خواهد داشت و اصول میانه روی و اخلاق مداری در سیاست، درایت و صداقت در عمل، جوانگرایی و شایسته سالاری را در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه اهداف و ماموریت های بی شماری برای این بنیاد تعریف و برنامه ریزی شده است افزود: ایجاد تعامل و تفاهم بین خبرگان و نخبگان ایرانی فراتر از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی، کمک به بازگشت سرمایه های انسانی خارج از کشور، توسعه و پرورش منابع انسانی نخبه و کارآمد و معرفی و ترویج اندیشه های راهبردی در عرصه کشورداری و فعالیت در امور عام المنفعه، خیریه، فرهنگی و اجتماعی از عمده وظایف و اهداف اصلی بنیاد ایرانیان است.
نظر شما