۸ خرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۲۶

گزارش مهر/

جولان سگ های ولگرد در رفسنجان/ اولتیماتوم دو ماهه برای معدوم سازی

جولان سگ های ولگرد در رفسنجان/ اولتیماتوم دو ماهه برای معدوم سازی

رفسنجان - خبرگزاری مهر: افزایش سگ های ولگرد در کوچه و خیابان های شهر و روستاهای بخش مرکزی رفسنجان علیرغم تلاش های صورت گرفته سبب شده بار دیگر دست اندرکاران این امر چاره اندیشی کرده و این بار یکی از شرکتهایی که در این زمینه فعال است را با دادن ضرب الاجل دو ماهه وارد عمل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود سگ های ولگرد در رفسنجان علاوه ترس کودکان و بانوان و به خطر افتادن سلامت مردم، به یک معضل برای این شهرستان تبدیل شده و هر هفته ستون پیامکهای خوانندگان در جراید محلی این شهر انبوهی از گلایه های مردم در این زمینه وجود دارد.

در روستاهای بخش مرکزی رفسنجان مشاهده گله‌های سگهای ولگرد در خیابان‌ها، کوچه و پس کوچه‌های این روستاها امری عادی شده و اگر چه اقداماتی توسط دهیاران برای معدوم سازی صورت گرفته اما این کار تنها در حد یک مسکن عمل کرده است.

زنگ خطر سلامتی شهروندان رفسنجانی به صدا درآمد

سگهای ولگردی که تنها ارمغانشان برای مردم شهرستان رفسنجان افزایش بیماری، رعب و ترس در بین کودکان و نوجوانان و نگرانی خانواده ها است رفسنجان را جولانگاه خود قرار داده اند.

گازگرفتگی یک نوجوانان در کبوترخان و حمله به یک دانش آموز در بهرمان شاهد خوبی بر این مدعا است که دانش آموزان نیز از سگهای ولگرد در امان نیستند و باید هر چه سریعتر در این زمینه چاره ای اندیشیده شود.

سجاد فارسی دانش آموزی که در خیابان 15 خرداد ساکن است به خبرنگار مهر می گوید: سگها در 15 خرداد و پارک تقی آباد شب ها جولان می دهند و اگر چه تعداد زیادی معدوم شده اند اما فکر می کنم این اقدامات ناکافی بوده است.

وی در این زمینه از مواردی می گوید که در مسیر مدرسه از دست سگهای ولگرد فرار کرده است.

افزایش حیوان گزیدگی در رفسنجان/ گزارش سه مورد مرگ در کشور

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این زمینه به خبرنگار مهر می گوید: در سال ۸۸ در رفسنجان 700 مورد و در سال ۹۱ هزار و ۱۴۶ مورد سگ گزیدگی اتفاق افتاد که نشان دهنده افزایش 1.5 برابری حیوان گزیدگی با سگ است.

سیدمحسن نژادقادری می افزاید: در سال ۹۱ به ازای هر صد هزار نفر جمعیت در کشور ۲۰۰ مورد حیوان گزیدگی رخ داد این در حالی است که در رفسنجان با جمعیت ۳۰۰ هزار نفر 600 مورد اتفاق افتاد .

وی با اشاره به اینکه بیشترین آسیبها ناشی از حیوان گزیدگی با سگ ۸۰ درصد در کل کشور است، تصریح می کند: مرگ ناشی از حیوان گزیدگی با سگ در کشور در سال ۹۱ شش مورد و در رفسنجان دو مورد داشتیم.

این مسئول یادآور می شود: در سال گذشته سه مورد در کشور بر اثر هاری فوت شدند که از این تعداد یک نفر رفسنجانی بود.

وی توصیه می کند: افرادی که سگ خانگی دارند حتما به قلاده گذاری اهمیت دهند و واکسن ضدهاری را نیز از مرکز بهداشت دریافت کنند تا حیوان خود خطر بیماری هاری نداشته باشد.

عقیم سازی و اسکان مناسب سگهای ولگرد بجای معدوم سازی

معاون مرکز بهداشت رفسنجان نیز در همین حال معتقد است که معدوم سازی سگهای ولگرد را تنها پاک کردن صورت مساله است، و می گوید: همزیستی مسالمت آمیز انسان و حیوان بهترین راه حل است و بهتر است برای کنترل بیماریهای شیوع مشترک انسان و حیوان بجای معدوم سازی از عقیم سازی، درمان و اسکان مناسب آنها استفاده شود.

علی ریاحی می افزاید: وضعیت سگ های ولگرد در شهرستان رفسنجان نامناسب است و این سگ ها در گوشه و کنار شهر حضور دارند که موجب بروز مشکلات بهداشتی در شهر می شوند.

وی بیان می کند: حضور این سگ ها در مناطق مسکونی علاوه بر خطر بیماری هاری، ایجاد مشکلات بهداشتی و تهدید امنیت عمومی با پاره کردن کیسه های زباله برای یافتن غذا موجب زشت شدن ظاهر شهر نیز می شوند .

ریاحی با اشاره به اینکه بین افزایش زباله ها و حضور سگهای ولگرد ارتباط مستقیم وجود دارد، ابراز می دارد:  هرچه زباله ها بیشتر در گوشه و کنار شهر رها شوند و حمل مناسب آنها صورت نگیرد به همان میزان روی آوردن سگها به مناطق مسکونی بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به وجود پناهگاه سگ ها در چهار منطقه در استانهای خراسان رضوی، مازندران، تهران و آذربایجان شرقی اظهار می دارد: پیشنهاد می شود که در رفسنجان نیز یک مکان  خاصی به عنوان پناهگاه سگ های ولگرد اختصاص داده شود.

معدوم کردن بیش از 4900 قلاده سگ ولگرد

شهردار رفسنجان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بر لزوم معدوم سازی سگهای ولگرد تأکید می کند و می گوید: از سال 90 تا پایان فروردین ماه بیش از چهار هزار و 900 قلاده سگ ولگرد در رفسنجان معدوم شده اند.

علی اکبر پور محمدی راه کنترل سگهای ولگرد را همکاری دهیاران بخش مرکزی در همزمانی اجرای این طرح دانست و یادآور شد: باید همزمان با معدوم سازی سگهای ولگرد در شهر، این اقدام در روستاها نیز انجام شود تا نتیجه بخش باشد.

اولتیماتوم دو ماهه برای معدوم سازی سگهای ولگرد

اما در آخرین تصمیمی که در این رابطه گرفته شده ، مقرر شده است شرکت رفسنجان سیال به طور واحد معدوم سازی را ظرف دو ماه به طور همزمان در شهر رفسنجان و روستاها انجام دهد.

فرماندار رفسنجان با اعلام این خبر به مهر می گوید: عدم همزمانی معدوم کردن سگهای ولگرد در شهرستان رفسنجان یکی از دلایل طولانی شدن این طرح بوده است.

حمید ملانوری می افزاید: برای اینکه طرح موفق شود باید یک محدوده زمانی مشخص تعیین شود تا همزمان شهرداری ها و دهیاری ها کار معدوم سازی سگ های ولگرد را انجام دهند و قطعا نتیجه مطلوبی خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه در چهار ماه گذشته بیش از 620 قلاده سگ ولگرد در شهر رفسنجان معدوم شده اند، تصریح می کند: ما برای تأمین هزینه های این کار مشکلی نداریم و عزممان را برای حل همیشگی این موضوع که واقعا برای شهرستان به معضل تبدیل شده است، جزم کرده ایم.

این مسئول می افزاید: وجود سگهای ولگرد حس استرس و وجود ناامنی را برای شهروندان و ساکنان روستاها ایجاد کرده است که باید بک بار برای همیشه این موضوع حل و فصل شود.

فرماندار رفسنجان بیان می دارد: در سه ماه گذشته علاوه بر معدوم شدن 620 قلاده در شهر رفسنجان، 60 قلاده در بخش نوق و 160 قلاده در دهستان آزادگان معدوم شده اند.

ملانوری یادآور می شود: مقرر شده است شرکت رفسنجان سیال از اول خرداد به مدت دو ماه مدیریت این کار را در روستاها و شهر رفسنجان بر عهده گرفته و این کار را انجام دهند و شهرداریها و بخشداریها موظف به تأمین هزینه ها هستند و فرمانداری نیز بر این کار نظارت می کند.

وی بر لزوم همکاری دهیاران در این طرح تأکید می کند و می گوید: دهیاران باید در این زمینه بیشترین همکاری را داشته باشند تا این طرح به طور همزمان انجام شود.

.............................

گزارش: حسین میرزا اسدی

کد خبر 2301211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha