ابوالقاسم ميرزايي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قيمت پايين گوشت تولیدی عشاير، افزايش نهاده هاي دامي و واردات بي رويه گوشت به دليل خشكسالي و كاهش بارندگي در سال جاري از ديگر مشكلات عشاير این شهرستان است.
وي با بيان اينكه كاهش بارندگي و خشكسالي هاي اخير در استان كاهش منابع آبي مناطق عشايری را به همراه داشته است، اظهار كرد: جهت رفع اين مشكل از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري به استان آبرساني به مناطق عشاير نشين، بهسازي چشمه ها، تامين چاه هاي آب و... انجام شد.
به گفته ميرزايي پايين بودن سطح سواد خانوارهاي عشاير، به كار گيري شيوه سنتي دامپروري و كيفيت پايين مسائل بهداشتي و آموزشي را مي توان از ديگر مشكلات اين قشر عنوان كرد.
وي با اشاره به اينكه عدم خريد تضميني محصولات يكي ديگر از مشكلات عشاير اين شهرستان است، عنوان كرد: بيشتر محصولات عشاير توسط واسطه گران و دلالان خريداري مي شود كه خود باعث خريد محصولات با قيمت هاي اندك و عدم خريد تضميني دستگاه هاي مرتبط مي شود.
رئيس اداره عشاير شهرستان مانه و سملقان با بيان اينكه در خريد محصولات صنايع دستي اين قشر نيز مشكلاتي به چشم مي خورد، تصريح كرد: به منظور توسعه صنایع دستی عشایر و کمک به این قشر، امسال مبلغ 100 ميليون ریال از محل اعتبارات سفر رهبري به خراسان شمالي جهت توزيع 22 بسته فرهنگي شامل نخ، دار قالي، پشم و... بين عشاير مانه و سملقان اختصاص يافت.
وی افزود: در حال حاضر 700 خانوار عشايري در اين شهرستان سكونت دارند.
میرزایی تعداد خانوارهايي كه در زمان ييلاق در اين شهرستان مستقر هستند را 100 خانوار، و در زمان قشلاق 800 خانوار و ميان بند را یک هزار و 200 خانوار اعلام كرد كه در ميان بند عشاير استان هاي گلستان و سمنان نیز به صورت مهمان حضور دارند.
نظر شما