۱۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۳۴

پیشنهاد امضای توافقنامه گمرکی بین ایران و ترکیه

پیشنهاد امضای توافقنامه گمرکی بین ایران و ترکیه

در ديدار "اومیت یاردیم" سفير تركيه با رئيس كل گمرک ايران بر تلاش دور کشور براي دستيابي به يک توافقنامه جامع گمركي تاکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در اين ديدار مسعود كرباسيان از عدم اجراي توافقنامه هاي استفاده از دروازه مشترک مرزي انتقاد كرد و علت آن را ماده اي دانست كه براساس مقررات سازمان تجارت جهاني (WTO) تنظيم شده، در صورتي كه ايران فعلا عضو سازمان تجارت جهاني نيست.

كرباسيان تاكيد كرد: من به دنبال اين هستم كه علاوه بر حل مسئله مذكور مسائل مرزي و گمركي با كشور تركيه نداشته باشيم و ما به روابط گمركي في مابين دو كشور بالاتر از دروازه مشترک مرزي نگاه مي كنيم.

رئيس كل گمرک ايران در ادامه تنظيم يک موافقتنامه همكاري جامع گمركي ميان ايران و تركيه را براساس موافقتنامه مدل جديد سازمان جهاني گمرک (نسخه 2004 ميلادي) ضروري دانست.

وی همچنين با اشاره به راه اندازي سامانه جامع گمرک الكترونيكي در كشورمان و ارتباط آنلاين گمركات اجرايي با مركز گفت: بازرسي كالاها مي تواند يك مرحله اي شود و دليلي ندارد كه ما كالاها در يک طرف ارزيابي كنيم و گمرك تركيه دوباره همان كار را تكرار كند.

رئيس كل گمرک ايران در مورد صف هاي طولاني كاميون هاي ايراني در مرز تركيه گلايه كرد و از طرف ترک خواست تا قبل از هر اقدامي در مرز، ابتدا اطلاع رساني كافي صورت پذيرد تا كاميون داران ايراني دچار ضرر و زيان نشوند.

همچنین "اوميت يارديم" سفير تركيه هم در اين ديدار با اشاره به در پيش بودن سفر رئيس جمهور كشورمان به تركيه از فراهم شدن مقدمات امضاي 26 موافقتنامه همكاري دو جانبه در اين سفر خبر داد و گفت: پس از انجام مراحل كارشناسي موافقتنامه جامع همكاري هاي گمركي ايران و تركيه، امكان امضاي آن فراهم خواهد شد.

مقرر شد تا علاوه بر رفع مشكلات كاميونداران تُرک در مرز تركمنستان، ديدارهاي منظمي ميان رؤساي كل گمركات ايران و تركيه در مركز يا مرزهاي دو كشور و با حضور مديران گمركات مرزي برگزار شود.

کد خبر 2303014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha