۱۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۵۶

بازگشایی خاستگاه داستان‌های مارکز در شماره جدید «همشهری داستان»

بازگشایی خاستگاه داستان‌های مارکز در شماره جدید «همشهری داستان»

شماره جدید ماهنامه همشهری داستان به همراه مصاحبه‌ای با گابریل گارسیا مارکز درباره‌ خاستگاه داستان‌هایش با عنوان «نویسنده باید تردست باشد» منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهل‌و‌چهارمین شماره‌ ماه‌نامه‌ داستان همشهری با آثاری از کامبیز درم‌بخش، نازنین نوذری، فیروزه گل‌سرخی، پیمان اسماعیلی، حامد حبیبی، علی‌اکبر فلاحی، ابوذر قاسمیان، گابریل گارسیا مارکز، پلینیو آپولیو مندوسا، ماریا النالانو، ماریو بارگاس یوسا، جویس کرول اوتس، الکساندر ترو، لسی رابینکووسکی و الیف شفق منتشر شد.

بخش «درباره زندگی» این شماره از این ماهنامه با روایت بهرام محمدی‌فرد از لحظه‌ ثبت عکس معروف او از مصطفی چمران با عنوان «نمی‌ترسی؟» آغاز می‌شود.

 در روایت دوم با عنوان «نسیم آخر خرداد» فیروزه گل‌سرخی از اضطراب روزها و شب‌های امتحان می‌گوید؛ حسی مشترک میان کودکی او و حالِ فرزندانش. «دست‌های عاطفه» نوشته‌ اکبر هاشمی روایتی است از رویارویی او با کودکان ماتم‌زده‌ی زلزله رودبار و منجیل، وقتی در همان زمان برای اجرای تئاتر به مناطق زلزله‌زده رفته بوده.

 در ادامه این بخش نیز دو روایت از گابریل گارسیا مارکز منتشر شده است. «به یک نویسنده نیازمندیم» نوشته‌ مارکز و «گابو: دو تصویر» که در این روایت، دو نویسنده درباره‌ مارکز یکی قبل از شهرت و دیگری بعد از شهرت مطالبی را بیان کرده‌اند.

بخش «داستان» شماره خردادماه همشهری داستان سه داستان از نویسندگان ایرانی دارد. «واندرلند» نوشته‌ پیمان اسماعیلی، «نیروی جدید» نوشته‌ حامد حبیبی و «بازی در مدار بسته» نوشته ابوذر قاسمیان.

 داستان‌های خارجی این شماره نیز شامل «هجده سالگی» از جویس کرول اوتس و «در خانواده» از ماریا النا لانو است.

«روایت‌های داستانی» این شماره از ماهنامه به لباس‌ها اختصاص دارد. «بدل لباس» گزیده‌ای است از نامه‌های تانکوانی درباره‌ لباس ایرانی‌های دوره‌ی قاجار. «لباس اهل رزم» گزیده از طرح‌های لباس مدرسه‌ نظام ظل‌السلطان است. آخرین مطلب این بخش نیز بازنشر چند آگهی قاجاری با موضوع لباس است.

بخش «روایت‌های مستند» این شماره نیز خاطرات شغلی یک محضردار از مراجعانش را با عنوان «با اجازه بزرگترها» منتشر کرده است.

بخش «درباره‌ داستان» این شماره با سه مطلب به سراغ رابطه‌ داستان و واقعیت و مرز میان این دو رفته.

الکساندر ترو در یادداشتی با عنوان «این نامه را چاپ نکنید» از دردسرهایی می‌گوید که گم کردن مرز واقعیت و خیال ایجاد می‌کند. ماریو بارگاس یوسا در «هنر زیستن» به این سوال پاسخ می‌دهد که ارتباط واقعیت داستانی و واقعیت عینی چیست؟

مطلب دیگر نیز «بستن بال و پر خیال» در داستان است که از زبان الیف شفق طرح شده است.

 آخرین مطلب این بخش گفتگویی است با گابریل گارسیا مارکز درباره‌ خاستگاه داستان‌هایش با عنوان «نویسنده باید تردست باشد».

شماره‌ خرداد ماه‌نامه‌ داستان همشهری در 246 صفحه و با قیمت 6000 تومان در تهران و شهرستان‌ها منتشر شده است.

کد خبر 2303448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha