۱۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۱۶

احمد مسجد جامعی در دیدار با اساتید دانشگاهی جهان عرب؛

امام خمینی (ره) باب تازه ای برای اعتلای بشریت گشود

امام خمینی (ره) باب تازه ای برای اعتلای بشریت گشود

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تمدن ایران با تمدن فنیقی که لبنان بازمانده ای از این تمدن تاریخی را دارد در تقارب است گفت: امام خمینی فردی بود که یک تمدن باشکوه را با اندیشه های اسلامی آمیخته کرد و سرفصل جدیدی برای اعتلای بشریت گشود.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد مسجد جامعی رییس شورای اسلامی شهر تهران با اندیشمندان و اساتید دانشگاهی جهان عرب که برای حضور در همایش بین المللی عرفان اسلامی ، نظر و عمل به ایران آمده بودند ، دیدار کرد. دکتر فاطمه طباطبایی همسر حاج سید احمد خمینی ، دکتر معصومه آباد و دکتر عبدالحسین مختاباد از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

مسجد جامعی در این دیدار با اشاره به اینکه تمدن ایران و تمدن فنیقی ها از جمله تمدن های باستانی به شمار می آیند گفت: اگر به تمدن گذشته جهان نگاهی بیاندازیم ،کشور هایی نظیر ایران، هند ، چین ، یونان و فنیقیه هستند که میراث دار تمدن جهانی اند و امروز کشوری نظیر لبنان باقی مانده تمدن فنیقیه است که این حاکی از تقارب تاریخی دو کشور است.

رییس شورای شهر تهران همچنین به پیشینه شهر تهران اشاره کرد و افزود: شهر تهران نیز یک شهر تاریخی است همچنانکه قدمتی 3 هزار ساله دارد ، این شهر مدفن حضرت عبدالعظیم است که در روایات ثواب زیارت ایشان با زیارت حضرت سید الشهدا همسان است.

مسجد جامعی همچنین به محل برگزاری این دیدار که در عمارت عین الدوله بود اشاره کرد و افزود: این عمارت نیز یک سند تاریخی است از دیدار سران کشور های متحد که در آن ایران به عنوان پل پیروزی نامیده شد.

وی در ادامه تصریح کرد: در این کشور با این پیشینه تاریخی شخصی مانند امام خمینی بر می خیزد و این تمدن باشکوه را با اندیشه های اسلامی آمیخته می کند و یک نظام مبتنی بر جمهوری اسلامی را به جهان عرضه می دارد.

مسجد جامعی در تشریح خصوصیات امام (ره) افزود: در توانمندی امام همین بس که امروز بسیاری تحرکات در کشور های اطراف انجام می شود اما هیچ کدام به نتیجه نمی رسد چرا که شخصی به مانند امام در راس آن نیست و این در حالی است که امام تجربه های متراکم تاریخ ایران را با اندیشه های ارزشمند اسلامی به جهان عرضه کرد و باب جدیدی برای بشریت گشود.

در ادامه  فاطمه طباطبایی نیز با اشاره به همایش بین المللی عرفان گفت:  عرفان  نقطه مشترک مذاهب و ملل مختلف است و برگزاری این همایش می تواند تاثیرات مثبتی برای ایران و کشور های همسایه داشته باشد.

همچنین رییس فرهنگستان جهان عرب ضمن قدردانی از رییس و اعضای شورای شهر، لبنانی ها را همراهان ایران از دیر باز معرفی کرد و گفت فنیقی ها از جمله مللی بودند که همراه ایرانیان در نزاع برابر اسکندر شرکت کردند. بنابراین لبنانی ها همواره قرابتی خاص با ایرانیان از زمان هخامنشیان داشتند.

استاد  دانشگاه ملی  لبنان ، رییس فرهنگستان جهان عرب ، نماینده دانشگاه المصطفی العالمیه ، صاحیب امتیاز مجله الحیات ،نایب رییس دانشکده روح القدوس و ... از جمله اساتید و اندیشمندان حاضر در این مراسم بودند.

گفتنی است: این دیدار در نگارخانه برگ (عمارت عین الدوله )انجام گرفت. نگارخانه برگ محل نمایش مجسمه های تجسمی است که از نکات جالب این دیدار توجه ویژه مدعوین به آثار حجمی بود. اشاره یکی از اندیشمندان به مجسمه غورباقه درباران و تشبیه آن به شعر نیما (داروگ) نشان می داد اندیشمندان عرب با ادبیات ایران بیگانه نیستند.
 

کد خبر 2303593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha