۱۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۴۳

بازدید از طرح آموزش مهارت‌های زندگی به كودكان خياباني/ بالا بردن مقاومت روانی در مقابل مواد مخدر 

بازدید از طرح آموزش مهارت‌های زندگی به كودكان خياباني/ بالا بردن مقاومت روانی در مقابل مواد مخدر 

مشهد – خبرگزاری مهر: سفرا و نمایندگان گروه دوبلین از اجرای طرح آموزش مهارت‌های زندگی با هدف پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر به کودکان خیابانی در مشهد بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر،کودکان خیابانی جزو آن دسته از افراد آسیب پذیری هستند که به واسطه حضور و کار در خیابان‌ها با دام‌های گوناگونی از جمله خطر اعتیاد مواجه می‌شوند.

به منظور پیشگیری از آسیب های اعتیاد، اصلاح روانی کودکان و بالا بردن مقاومت آنها در مقابله با مواد مخدر طرحی تحت عنوان " آموزش مهارت‌های زندگی به كودكان خياباني با رویکرد پيشگيري از سوء مصرف مواد مخدر" از سال گذشته در سه استان کشور به اجرا در آمد.

20 نفر از سفرا و نمايندگان كشورهاي مینی دوبلین به همراه گروهی از مسئولین ستاد مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در ايران، از اجراي این طرح در مشهد بازديد كردند.

این بازدید دوشنبه صبح در شیرخوارگاه علی اصغر مشهد وابسته به بهزیستی خراسان رضوی انجام شد.

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه این بازدید به خبرنگار مهر گفت: این طرح به صورت آزمایشی در چهار خانه فرزندان بهزیستی خراسان به اجرا در آمده است.

طاهره بختیاری افزود: این طرح با همکاری سازمان ملل، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی خراسان رضوی  در حال اجرا است.

اجرای طرح در سه استان به صورت پایلوت

وی عنوان کرد: طرح آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودكان با رويكرد پيشگيري از سوء مصرف مواد مخدر، از سال گذشته در سه استان تهران، البرز و خراسان رضوي به عنوان استان‌هاي پايلوت آغاز شده است.

بختیاری افزود:محتواي اين طرح، آموزش‌هايي است كه طبق بسته‌ پيشنهادي دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل، به كودكان بي‌سرپرست زير 10 سال آموزش داده مي‌شود.

"طرح آموزش كودكان خياباني به منظور پيشگيري از سوء مصرف مواد مخدر" كه با همكاري جمهوري اسلامي ايران، دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل و با مشورت كشورهاي پيمان دوبلين كوچك اجرا مي‌شود يكي از طرح‌هايي است كه تحت يك برنامه‌ جامع مشترك در سال 2010 ميلادي با حضور اين نهادها در تهران تدوين شده است.

مدیر موسسه همراز گلستان مجري اين طرح در استان خراسان رضوي گفت: اين طرح 15 ماه پيش با آموزش 20 مددكار از بهزيستي خراسان رضوي و سازمان‌هاي مردم نهاد استان آغاز شده است.

هادي آتشي افزود: بعد از آموزش تسهيلگران، انتقال آموزش‌ها به كودكان در چهار مركز نگهداري از كودكان بي‌سرپرست و بد سرپرست خراسان رضوي و در شش گروه آموزشي آغاز شد.

آتشي عنوان كرد: يك گروه در كانون اصلاح و تربيت استان و 5 گروه در مراكز نگهداري از فرزندان تحت نظر بهزيستي مشغول اجراي طرح شدند.

وي با بیان اينكه از هنگام آغاز طرح، نماينده‌ دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل، به صورت ماهانه از اجراي طرح بازديد و بر آن نظارت مي‌كرده است گفت: تا كنون نيمي از بسته‌ آموزشي مورد نظر، آموزش داده شده و همزمان با آموزش، كار ارزيابي طرح نيز توسط گروه در حال انجام است.

وي تصریح کرد: هم اكنون 12 تسهيلگر در مشهد مشغول ارائه‌ اين آموزش‌ها به كودكان هستند.

بالا بردن مقاومت روانی کودکان در مقابل مواد مخدر

آتشی ابراز کرد: این برنامه برای بالا بردن مقاومت روانی و اصلاح رفتار ها ی کودکان در مقابل مواد مخدر به اجرا در آمده است.

هدف از تشكيل اين كارگاه آموزشي ارتقاء ظرفيت ارائه دهندگان خدمات مربوط به آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودكان خياباني بود.

گروه دوبلين كوچك كه يك كارگروه مشاوره‌اي غير رسمي و انعطاف‌پذير است كه در بحث مقابله با مواد مخدر فعاليت دارد متشكل از نمایندگان چندین کشور از قاره‌هاي آسيا، اروپا و اقيانوسيه است.

اين گروه حدود 10 سال پيش با حضور در نشستی در دوبلین تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر همکاری در زمینه مبارزه با موادمخدر امضا کرده‌اند.

کد خبر 2303731

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha