به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی روز دوشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از آنجا که بسیاری از بیماریها از جمله وبا و مالاریا منبع وارداتی داشته و از طریق تردد های مرزی به استان وارد می شود لذا باید دستگاه های اجرایی با نیاز سنجی و برنامه ریزی منسجمی مقابله و پیشگیری از ورود این بیماری ها را در دستور کار خود قرار دهند.
هاشمی اظهار داشت: در همین راستا فرمانداریهای مرزی باید نسبت به برگزاری های جلسات مستمر با دستگاه های مرتبط اقدام و با همکاری نیروهای مرزبانی، سپاه و نیروی انتظامی محور های ورودی اتباع بیگانه را شناسایی و مسدود کنند.
وی بیان داشت: به همین منظور ضروری است تا از انتقال اتباع بیگانه دستگیر شده به عمق استان به منظور پیشگیری از شیوع بیماری و سرایت آن از طریق فرد آلوده به دیگر ناط جلوگیری شود.
استاندار همچنین در این کارگروه خواستار بازبینی امکانات موجود و وضعیت اردوگاه های نگهداری اتباع بیگانه در استان شد و افزود: در صورت نیاز با همکاری ستاد بحران استانداری باید نسبت به ایجاد و استقرار بیمارستان های صحرایی در نوار مرزی اقدام و تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از ورود بیماریهای شایع از جمله وبا اقدام بعمل آید.
وی با اشاره به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری التور و واردات آن از طریق مرز های شرقی و توسط اتباع بیگانه همچنین خواستار بهره گیری از توان کادر درمانی نیروهای نظامی از جمله ارتش و سپاه در نواحی مرزی شد و افزود: در صورت نیاز می بایست به منظور صیانت از سلامت مردم امکانات پزشکی در آن سوی مرزها و یا حاشیه مرزها مستقر و ایجاد شود.
هاشمی همچنین بر شناسایی آلوده ترین روستاهای مرزی تاکید و خواستار تجهیز مراکز درمانی و اعزام پزشک به در روستاهای مرزی و در معرض آلودگی احتمالی شد.
مشکل جذب نیرو تا دو ماه آینده رفع میشود
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بر رفع مشکل کمبود نیرو با اخذ مجوز تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: این نقیصه نیز به دنبال مذاکرات و پیگیری های انجام شده و با قول مساعد معاون اول رییس جمهور حل خواهد شد.
هاشمی همچنین بر احداث و تکمیل بیمارستان 200 تختخوابی بیمارستان سراوان تاکید کرد و افزود: این بیمارستان باید تا دهه فجر سال 94 به منظور رفاه حال مردم این منطقه در جنوب استان به بهره برداری برسد.
وی همچنین آگاه سازی مردم و روستائیان را در اولویت اقدامات مقابله و پیشگیری از بیماری ها دانست و افزود: با توجه به پتانسیل موجود مبنی بر تعداد 4 هزار رابط بهداشتی در استان باید آموزش و اطلاع رسانی شهروندان و روستائیان با همکاری شوراهای اسلامی، دهیاران و بخشداری در دستور کار قرار گیرد.
وی یکی از دلایل مهم در پائین بودن شاخص های ارایه خدمات بهداشتی و آموزشی را در استان ناشی از پراکندگی جغرافیایی و جمعیتی دانست و افزود: اراده دستگاه های اجرایی و مردم باید به سمت تجمیع روستاهای استان به منظور تسهیل در ارایه خدمات سوق داده شود.
نظر شما