۱۳ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۱۱

ناصری عنوان کرد:

قرار گرفتن نخود در سبدکالایی خانوارها/ میانگین مصرف نخود در کشور پائین است

قرار گرفتن نخود در سبدکالایی خانوارها/ میانگین مصرف نخود در کشور پائین است

کرمانشاه -خبرگزاری مهر: رئیس شورای ملی نخود ایران گفت: با رایزنی های به عمل آمده با مسئولین وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اخذ مجوز از وزارت بهداشت، قرار شد تا حداقل دو کیلو نخود نیز در سبد کالایی خانوارها قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر مرادی ظهر سه شنبه در دیدار هیات تحقیقاتی و مکانیزاسیون نخود کشور ترکیه با مسئولین و کارشناسان کشاورزی استان کرمانشاه که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته مقرر شد تا حداقل دو کیلو نخود در سبدکالایی خانوارها قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تحقق این امر باعث خواهد شد هم بازار خوبی برای کشاورزان و فروش محصولات نخود آن ها فراهم شود.

مرادی در ادامه یکی از دیگر از اقداماتی که شورای ملی نخود پیگیری می کند را بحث تولید نخود در مزارع به صورت مکانیزه عنوان و یادآور شد: اگر این اتفاق بیفتد هزینه های اضافی به کشاورزان وارد نمی شود.

رئیس شورای ملی نخود ایران یادآور شد: یکی دیگر از مزیت های مکانیزه کردن تولد نخود، افزایش راندمان تولیدی است به گونه ای که این رقم از 475 کیلوگرم در هکتار به 1200 کیلوگرم افزایش می یابد.

وی در ادامه میانگینت مصرف نخود در کشور را پائین دانست و گفت: این در حالیست که باید فرهنگ مصرف مواد غذایی در کشور تغییر کند و نخود حتما در سبد غذایی مردم قرار گیرد.

مرادی همچنین از گسترش روابط با کشورهای هندوستان، ترکیه و استرالیا در زمینه تولید نخود خبر داد و گفت: صادرات نخود را پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم به بازار این محصول پرارزش رونق ببخشیم.

وی در پایان و با اشاره به ومضعیت خوب کرمانشاه در تولید نخود، خواستار حفظ این استان به عنوان پابلوت کشوری شد.

تجاری سازی محصولات کشاورزی کمک بزرگی به این بخش است

در ادامه این جلسه، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز، تجاری سازی محصولات کشاورزی را کمک بزرگی به این بخش عنوان و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم محصولاتی با کیفیت را به دنیا صادر کنیم توانسته ایم بازارهای زیادی را جذب نمائیم.

کیوان کاشفی، یکی از حلقه های گم شده در حوزه کشاورزی را بحث ارتباط عنوان و خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم ارتباط بین متخصصین و اساتید دانشگاه با همتایان خود را در ترکیه و اقلیم های نزدیک به منظور تبادل ارتباطات را افزایش دهیم.

وی افزود: همچنین باید ارتباط میان متخصصین و اساتید دانشگاهی را با بخش کشاورزی افزایش داده تا محصولات با کیفیت تری را تولید کنیم.

کاشفی در پایان جمهوری اسلامی و استان کرمانشاه را در بخش کشاورزی بسیار غنی و با استعداد توصیف کرد و گفت: باید با کشورهای صاحب کشاورزی در دنیا ارتباط خود را افزایش داده و زمینه ای شکوفایی هرچه بیشتر این بخش را فراهم کنیم.

کد خبر 2304575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha